Natuur Aruba

De natuurlijke pareltjes van Aruba

De ABC-eilanden staan, behalve om hun zon, bekend om hun prachtige natuur. Zo ook Aruba. Dit eiland heeft een rijke flora en fauna, waar vakantiegangers tot in de puntjes van kunnen genieten. Wij vertellen je er alles over!

Een groot deel van de Arubaanse natuur is te vinden in het Nationaal Park Arikok. Dit park behelst ca. 20% van het eiland. Maar de natuur op Aruba gaat nog veel verder dan dit park. De parelwitte stranden en mysterieuze grotten maken de pracht en praal van het eiland compleet. Het fijne is daarnaast dat Aruba niet groot is, waardoor je eenvoudig van het ene moois naar het andere reist.

Witte stranden

Stranden, natuur ArubaNiet onbelangrijk: de prachtige witte stranden op Aruba. Enkele populaire stranden zijn Palm Beach en Eagle Beach in het noordwesten van het eiland.

In het zuiden en zuidoosten vind je ook mooie stranden. Zoals Baby Beach, dat – en dat is gezien de naam niet heel onlogisch – zeer geschikt is voor families. Het strand loopt langzaam af in zee en daardoor kunnen kinderen ook gewoon een stukje in zee lopen. Er zijn daarnaast horecavoorzieningen aanwezig en je kunt er ligbedden huren.

Iets rustiger is Rodger’s Beach. Hier kun je genieten van ongerepte natuur en minder voorzieningen. Dat laatste zorgt direct voor meer rust. Bachelor’s Beach verder in het noordoosten heeft pas echt de ingrediënten voor ontspanning. Neem je eigen broodje en stoeltje mee, want faciliteiten vind je op dit onbekende strand niet. Sterker nog: het zou zomaar kunnen dat jullie de enigen op het strand zijn!

Natuur Aruba, Barcelo ArubaEen hotel direct bij Palm Beach? Barcelo Aruba biedt deze ligging én meer. Dankzij de whirlpool, zes restaurants en tennisbanen is een relaxt verblijf gegarandeerd!

Een natuurlijk zwembad

In het Nationaal Park Arikok vind je een bijzonder fenomeen, namelijk die van het natuurlijke zwembad, ook wel een Conchi genoemd. Conchi betekent ‘kommetje’ en als je het zwembad ziet, snap je die naam. Het natuurlijke zwembad is erg leuk om eens te zien of een duik in te nemen. Het wordt namelijk omringd door rotsen en je kijkt zo uit op zee.

Het Spaans Lagoen

Spaanse Lagoen, Natuur ArubaEen opvallend stukje natuur: het Spaans Lagoen. Deze binnenbaai strekt zich uit over wel 2 km en herbergt een weelde aan dieren en planten. Vissen en vogels hebben hun thuis gemaakt van de baai.

Om de toegankelijkheid te verbeteren is in 2016 een brug gebouwd in het Spaans Lagoen. Bij het bouwen is een deel van het Spaans Lagoen verloren gegaan. Om dit te compenseren is een kanaal aangelegd, waardoor de waterstand op peil is gebleven.

Wandel je naar het noorden van het Spaans Lagoen dan kom je bij de Franse Pas. In dit natuurgebied bivakkeren veel kleurrijke tropische vogels. De Franse Pas heeft daarnaast een belangrijke historische waarde. Dit was namelijk de plek waar de Fransen streden tegen de Indianen die in dit gebied woonden.

De mooiste grotten van Aruba

Grotten? Ja, ook die zijn er op Aruba. De Guadiriki grot is één van de mooiste grotten van het eiland. Waarom? Omdat hier uit het plafond zonnestralen naar binnen schijnen, wat een schitterend gezicht is!

Ook de Fonteingrot is een must see. Deze grot staat bekend om de wandtekeningen die de indianen hebben achtergelaten.

Flamingo’s spotten

Dat kan op Aruba, zeker! Maar deze zijn niet zomaar te vinden. Je moet er namelijk voor naar Renaissance Island. Dit eilandje is in het bezit van het luxe Renaissance Aruba Resort & Casino. Verblijf je in dit hotel dan word je per speedboot naar het eiland gebracht en kun je zonnen tussen de flamingo’s. Je hebt als niet-gast ook de mogelijkheid om een dagpas te boeken naar het eiland.

Wil je de natuur van Aruba met eigen ogen zien? Bekijk ons volledige aanbod of voordelige last minutes en boek direct een reis naar dit groene hart van de Antillen!

Over de auteur

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *