Movie Park Germany

Movie Park Germany: Europa’s grootste film- en entertainmentpark

De vakantie is voorbij, maar een weekendje weg kan in principe altijd. Vooral wanneer je met de handen in het haar zit, omdat je niet meer weet hoe je de kinderen kunt vermaken. Wij weten een simpele, maar hele leuke oplossing voor dit probleem: ga een weekendje naar Movie Park Germany!

Movie Park Germany is Europa’s grootste film- en entertainment pretpark, gevestigd in Duitsland. Het park biedt zoveel actie en entertainment, dat je nog je best moet doen om voor sluitingstijd alle attracties te bezoeken. Beleef met het hele gezin een spannende dag. En dat op slechts een uur rijden vanaf Arnhem!

Op avontuur met je favoriete tv-figuur

Movie Park Germany: Spongebob SplashDe attracties van Movie Park Germany zijn leuk, spannend en heel herkenbaar. Er zijn namelijk tal van gave achtbanen en waterattracties die vernoemd zijn naar en gebaseerd zijn op verschillende tv-figuren en filmpersonages. Maak een ritje in de Barnyard botsauto’s, vlieg naar Mars met de Backyardigan’s of ga met Dora & Diego op avontuur.

Voor de kleintjes zijn een trip op de Ice Age boot, een ritje in de nieuwe uitvinding van Jimmy Neutron of spelen in je zwembroek bij de Spongebob Splash ook een goed idee. Ben je stoer genoeg om dinosaurussen van dichtbij te bekijken in The Lost Temple? Tijdens dit 4D-avontuur kun je niet alleen dinosaurussen zien, maar ook horen en ruiken. En als je niet oppast komen ze zelfs heel dichtbij…

Movie Park Germany, voor jong én oud

Movie Park Germany is een leuk dagje weg voor het hele gezin, dus ook voor volwassenen! Draai om je eigen as in de Side Kick of ga 30 meter de lucht in met de Splat-O-Sphere om van een geweldig uitzicht over het park te genieten. Dit laatste kan trouwens ook op je gemak in het reuzenrad Santa Monica Wheel.

Maak een ritje in de MP Xpress waarbij de rails van de achtbaan niet veilig onder je zitten, maar boven je hoofd hangen. Je vliegt hierbij op 30 meter hoogte door de bochten waarbij je een looping maakt. En dat alles zonder dat je iets onder je voeten hebt! In de eerste Duitse houten achtbaan The Bandit bereik je snelheden tot wel 70 km per uur terwijl je over hoge bergen en door diepe dalen gaat. Deze achtbaan valt in de categorie ‘extreem’, dus weet waar je aan begint.

Heb je zin in nog meer spanning, ga dan op stap met Van Helsing, de vampierjager, die in het donker op stap gaat om alle vampiers in het park te doden. Als dat geen indruk maakt…

Een fotomomentje in Movie Park Germany

Movie Park Germany: western showSpot de sterren van Nickelodeon tijdens de dansvoorstelling Character Show. Je kunt na afloop met Spongebob en Patrick, Dora en Diego en met Jimmy Neutron op de foto gaan als je dat leuk vindt.

Vergeet vooral niet om ook één van de andere shows bij te wonen in dit pretpark in Duitsland. Volg de Oscaruitreikingen, aanschouw een chaotische, muzikale schooldag en neem een herinnering mee naar huis door een meet & greet met de Ninja Turtles!

Ook is er een Western Show, waarbij vechtpartijen en vuurgevechten de dagelijkse gang van zaken zijn. Maar wie beschermt nu de inwoners van deze stad, word jij misschien de nieuwe hulpsheriff? Of kijk je liever toe hoe de stuntmensen van het park spannende stunts doen in de stuntshow?

Movie Park Germany: eten en drinken in overvloed

Of je na een dagje spanning en avontuur nu trek hebt in iets hartigs of iets zoets, bij Movie Park Germany is genoeg te eten en drinken voor iedereen. Er zijn bovendien heel veel verschillende soorten eetgelegenheden. Zo kun je bijvoorbeeld wokken bij Asia Wok, de donutkraam in Nickland bezoeken of nacho’s eten bij El Sombrero. Maar er is meer: je vindt er een snoepwinkel, ijskraam, koffiecorner, grillbar, strandkiosk en pizza- en pastarestaurant.

Naar Movie Park Germany met Halloween

Movie Park Germany: Halloween Horror FestWanneer je besluit in oktober naar Movie Park Germany te gaan, kan je (als je durft) op een donderdag, vrijdag of zaterdag gaan om het Halloween Horror Fest bij te wonen. Je kunt hierbij een entreekaart voor de hele dag of alleen voor de namiddag en avond kopen.

Eenmaal in het park aangekomen begrijp je meteen waarom je geen angsthaas moet zijn. Het pretpark wordt rond deze tijd van het jaar ’s avonds namelijk omgetoverd tot een griezelige locatie, waar zombies, monsters en enge clowns je de stuipen op het lijf proberen te jagen. Ben jij opgewassen tegen zoveel spanning op één dag?

Hoteltip!

Na een lange dag in Movie Park Germany zal je energielevel flink gedaald zijn en is overnachten wellicht verstandiger dan naar huis rijden. Gelukkig is er een fijn hotel in de buurt waar je de nacht zou kunnen doorbrengen. Hotel Van der Valk Gladbeck is een viersterren hotel in de gelijknamige plaats Gladbeck. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes en tegen betaling kun je na een lange dag uitrusten in de sauna of genieten van een welverdiende massage.

Het hotel bevindt zich op slechts 17 minuten rijden van Movie Park Germany, waardoor je er na een stevig ontbijt ook voor kunt kiezen om wéér een hele dag plezier te maken in het park. Een uitstapje naar Oberhausen of Düsseldorf is ook zo gemaakt.

Een weekendje Duitsland is zo geboekt, dus pak die weekendtassen in laad de auto vol. Movie Park Germany wacht op je!

Edwin Verin | Shutterstock.com (hoofdbeeld) en Movie Park Germany (Spongebob)

OVER DE AUTEUR

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *