Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek

Love is in the air! De mooiste vakantiebestemmingen om je vriend(in) ten huwelijk te vragen

Wist je dat een kwart van alle huwelijksaanzoeken op vakantie wordt gedaan? Logisch ook eigenlijk wel. Je hebt alle tijd van de wereld én vooral tijd voor elkaar. En bijzonder plekken in overvloed. Om je op weg te helpen zetten we de mooiste vakantiebestemmingen op een rij voor een geslaagd huwelijksaanzoek.

Stranden zijn veruit het meest populair als het aankomt op je vriend(in) ten huwelijk vragen op vakantie. Bijna 50% kiest voor het strand voor de vraag der vragen. Toegegeven: er zijn ook geweldig mooie stranden in en buiten Europa. Maar laten we eens wat verder kijken dan dat…

We gingen op zoek naar de mooiste vakantiebestemmingen, verwacht en minder verwacht. Het gros binnen Europa, want ja, trouwen is nu eenmaal niet goedkoop. Niet al jouw spaargeld moet al op gaan aan het huwelijksaanzoek.

Oia

Oia is een pittoresk dorpje op het Griekse eiland Santorini. Dit eiland ademt niet alleen Griekenland en luxe, maar ook zeker romantiek. Ga op je knieën tijdens misschien wel een van de mooiste zonsondergangen ter wereld, want dat is waar dit dorpje het meest bekend om staat.

Verona

Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek: VeronaAls er één plek is in Verona die zich bij uitstek leent voor een huwelijksaanzoek, dan is het wel het bekende balkon uit Romeo & Julia.

Is het je iets te druk en ben je niet zo dol op toeschouwers? De Italiaanse stad kent talloze stille, maar romantische straatjes. Ook de Arena van Verona en de 14e eeuwse burcht Castelvecchio bieden een goede mix van historie én romantiek. Aan jou de keuze!

Malediven

Maak van jouw laidback vakantie in dit tropische paradijs een onvergelijkelijk vakantie door jouw vriend(in) ten huwelijk te vragen vanuit een hangmat. Of tijdens een duik- of snorkeltripje (de Malediven kent een geweldige onderwaterwereld), waarbij je een bordje met dé vraag omhoog houdt. Hoeft je geliefde alleen nog maar even te knikken!

Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek: Barefoot Eco Hotel, MaledivenDe Malediven een duurdere bestemming dan Europa, maar als je goed zoekt, zijn er regelmatig leuke aanbiedingen. Zo kun je Barefoot Eco Hotel regelmatig voor ca. € 1.100,- boeken. All inclusive!

Parijs

Parijs een te geijkte stad om je vriend(in) ten huwelijk te vragen? Nee. Niet als jullie vaker in de stad zijn geweest en een enorme voorliefde voor deze Franse metropool hebben. Kies een plek uit die voor jullie bijzonder is; of dit nu langs de Seine is, bovenop de Eiffeltoren of misschien wel in een klein straatje in Montmartre.

Edinburgh

Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek: EdinburghDenk je bij Edinburgh vooral aan cultuur? Kijk even verder, want Edinburgh heeft eigenlijk alles wat je zoekt in een romantische vakantie. Mooie gebouwen uit de Middeleeuwen, smalle straatjes, romantische steegjes en… Edinburgh Castle. Misschien is deze laatste ook wel meteen de mooiste plek in Edinburgh om jouw geliefde ten huwelijk te vragen. Romantiek én een geweldig uitzicht over de stad zijn de twee hoofdingrediënten van deze bijzondere plek.

Fuerteventura

Spanje kent talloze mooie plekken en als je een voorliefde hebt voor dit land kun je honderden geslaagde plekken voor een huwelijksaanzoek vinden. Onze favoriet? De uitgestrekte zandduinen nabij Corralejo op Fuerteventura. Neem een picknickmand mee en vraag hem of haar bij zonsondergang.

Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek: Riu Palace Tres IslasRiu Palace Tres Islas ligt aan het 7 km lange Playa Grandes. Vanaf dit strand wandel je zo de zandduinen in. Na afloop drink je een fijne cocktail aan het riante zwembad om het goede nieuws te vieren. Als er ja is gezegd natuurlijk…

Venetië

Droom jij weg bij plaatjes van verliefde stelletjes in een Venetiaanse gondel? Gewoon doen! Venetië staat niet voor niets, samen met Parijs, bekend als de stad van de liefde. Omhels elkaar wel voorzichtig na het aanzoek. hoe groot de vreugde ook is; je wilt natuurlijk niet met ring en al in het kanaal belanden.

Cappadocië

Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek: CappadociëEen bijzonder natuurfenomeen; dat is Cappadocië. Het sprookjesachtige gebied in Turkije wordt gekenmerkt door rotsen in de vorm van puntmutsen (ook wel feeënschoorstenen genoemd), mysterieuze schuilkerkjes en bijzondere ondergrondse steden.

Een bijzonder sprookjesachtige omgeving die zicht prima leent voor een huwelijksaanzoek als je het ons vraagt. Boek een ballonvaart over dit unieke gebied heen en kom op enorme hoogte met je huwelijksaanzoek. Succes gegarandeerd!

New York

In the city that never sleeps heb je eindeloos veel plekken voor een geslaagd huwelijksaanzoek. Doe spontaan en laat die ring gewoon lekker in je zak branden. Tot het moment dat je ergens staat en denkt: “Ja, dit is de plek!”. En of dat nu op The Empire State Building, wandelend over Brooklyn Bridge, shoppend op 5th Avenue of relaxend in Central Park is, maakt niets uit. Ten huwelijk gevraagd worden in de bruisende metropool New York is al-tijd goed!

Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek: The Paper Factory Hotel, New YorkBij een bijzondere stedentrip en een bijzonder huwelijksaanzoek hoort een bijzonder hotel. The Paper Factory Hotel is dat zeker! Dit luxe hotel in loftstijl is gevestigd in een 100 jaar oude papierfabriek.

Cinque Terre

Mooiste vakantiebestemmingen voor een huwelijksaanzoek: Cinque TerreKen je die kleurrijke Italiaanse kustdorpjes die op veel reisgidsen prijken? Dat is dus Cinque Terre, een verzameling van vijf dorpjes aan de Bloemenrivièra. Je kunt de dorpje Monterosse al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarole en Riomaggiore o.a. per trein bereiken vanaf Pisa. Maak een wandeltocht langs de vijf dorpjes en zak halverwege plotseling door je knieën met de vrolijk gekleurde huisjes op de achtergrond.

Succes met kiezen! Laat je ons even weten wat het antwoord was?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Love is in the air! De mooiste vakantiebestemmingen om je vriend(in) ten huwelijk te vragen

  1. Ik ben vorig jaar in Kaapstad ten huwelijk gevraagd, op de Tafelberg! Dat was ook zoooo romantisch!! Dus mannen..als je naar Zuid-afrika op vakantie gaat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *