Mooiste vakantiebestemmingen Griekenland

Vakantiebestemmingen in Griekenland waar ons hart sneller van gaat kloppen

Zon, zee & strand; een gemene deler van veel vakantiebestemmingen in Griekenland. Toch zijn er onderling meer verschillen dan je zou denken. En om te zorgen dat jij de juiste keuze maakt voor jouw volgende vakantie zetten we onze favorieten op een rij.

Kun je ooit genoeg krijgen van Griekenland? Als je het ons vraagt niet! Met een ruime keuze aan badplaatsen op talloze eilanden, met elk hun eigen karakter, ontdek je elke keer weer een nieuw stukje van het Zuid-Europese land.

Zonovergoten Tsilivi (Zakynthos)

Vakantiebestemmingen Griekenland: Tsilivi, ZakynthosDeze bestemming is wat ons betreft alles wat je zoekt in een Griekse zonvakantie. In het zuiden vind je prachtige brede stranden en het noordelijke gedeelte van het eiland is een aaneenschakeling van kleine, knusse baaitjes. En door het fijne klimaat móet je wel bruin terugkomen van vakantie in Zakynthos.

Als je overweegt om naar deze prachtige vakantiebestemming in Griekenland te gaan, tippen wij Tsilivi. Deze badplaats – gelegen nabij Zakynthos-Stad – is een van de meest veelzijdige badplaatsen. Je vindt er een lang en breed zandstrand en een gezellig centrum met leuke Griekse tavernes. Voor kinderen is er een waterpark.

En bovenal is het een fijne uitvalsbasis om de rest van het eiland te ontdekken. Bewonder het prachtige Navagio Beach met het bekende scheepswrak van Zakynthos, ga schildpadden spotten in de baai van Laganas, geniet van een overweldigende zonsondergang in Keri of diner in de vele goede restaurants die gevestigd zijn op het eiland.

St. John Resort Villas & Spa, ZakynthosIn luxe verblijven? De suites en villa’s van St. John Resort Villas & Spa beschikken allemaal over een eigen zwembad. Het heeft daarnaast een rustige ligging en biedt een fijn restaurant.

Pittoresk Oia (Santorini)

Mooiste vakantiebestemmingen Griekenland: Oia, SantoriniSantorini is zonder twijfel een Grieks droomeiland pur sang. Sla een gemiddelde reisgids of -website open en je kunt er bijna zeker van zijn dat de hoofdfoto op dit eiland is gemaakt. De mooie witte kerkjes met blauwe koepeltjes vragen er simpelweg ook gewoon om om gefotografeerd te worden.

Er is één plek op Santorini in het bijzonder waar ons hart sneller van gaat kloppen; Oia. Deze vakantiebestemmingen in Griekenland onderscheidt zich op veel vlakken van andere plaatsen. O.a. door de pastelkleurige huisjes. En door de ligging op een klif word je ’s avonds getrakteerd op een geweldige zonsondergang.

Hoewel Oia helemaal in het noorden ligt, kun je vanaf hier heel eenvoudig de rest van het (relatief kleine) eiland ontdekken. En dat is zeker de moeite waard. Neem een kijkje bij het bijzondere Red Beach, slenter door de straatjes van de hoofdstuk Fira en ga chillen op een van de mooie stranden in het zuidoosten. En hoeveel blauwe koepeltjes kan jij op de foto zetten?

Finikia Memories, SantoriniSantorini staat bekend om de vele mooie boutique hotels. In Oia vind je o.a. het kleinschalige Finikia Memories. Stijlvolle kamers, een mooi zwembad en een fijn restaurant liggen hier op je te wachten. Het personeel zorgt dat je je er direct thuis voelt!

Cultureel Rhodos-Stad (Rhodos)

Mooiste vakantiebestemmingen Griekenland: Rhodos-Stad,Rhodos is een van de populairste eilanden onder Nederlandse vakantiegangers. Hoe dat komt? Op deze vakantiebestemming komen zon, zee, strand én cultuur samen. En dan in het bijzonder wanneer je voor Rhodos-Stad (ook onze persoonlijke favoriet!) kiest.

Rhodos-Stad beschikt over een meer dan 2.400 jaar oude binnenstad, omsloten voor stadsmuren. Dit is dé plek op het eiland om door smalle straatjes te slenteren en de Griekse sfeer te proeven. Ook vind je er een groot aantal historische bezienswaardigheden, waaronder het Paleis van de Grootmeesters, de Akropolis van Rhodos, het Archeologische Museum, de Ridderstraat en de Mandráki haven.

Als je naast deze hoge dosis cultuur meer van het eiland wilt zien, kun je een auto huren of een of meerdere excursies boeken. Aanraders op het eiland zijn o.a. de Vlindervallei en het witte stadje Lindos. Voor een ultiem dagje strand ga je naar Prasonisi Beach (één van de mooiste stranden van het eiland), maar je vindt ook stranden in Rhodos-Stad zelf.

Hotel Cactus, RhodosVanaf Hotel Cactus hoef je slechts een weg over te steken om op het strand te staan. Het oude centrum met de stadsmuren liggen op loopafstand. Je hebt daarnaast de beschikking over een fijn zwembad en ontbijtrestaurant.

Venetiaans Rethymnon (Kreta)

Mooiste vakantiebestemmingen Griekenland: Rethymnon, RhodosHet uitgaansimago van Chersonissos kleeft – met denk aan Oh Oh Cherso ­– al jaren aan Kreta. Maar het Griekse eiland is groot en er zijn veel meer vakantiebestemming. En die zijn stuk voor stuk rustiger. Neem nu onze favoriet; de charmante plaats Rethymnon.

Alles wat je zoekt in een vakantiebestemming op Griekenland komt hier eigenlijk samen. Zon, zee en strand met dank aan het brede zandstrand. Gezelligheid bij de tavernes aan de Venetiaanse haven. Én cultuur in de vorm van o.a. het oude stadscentrum (dat voelt als een openluchtmuseum) en het fort nabij de haven.

Wie meer wil zien van het eiland, profiteert daarnaast van de centrale ligging. Het ligt namelijk precies tussen de ook al zo fijne plaats Chania en de hoofdstad Heraklion in. Daarnaast worden er vanuit Rethymnon talloze excursies aangeboden.

Rimondi Boutique Hotels Pallazo Rimondi, Rethymnon (Kreta)Rimondi Boutique Hotels Pallazo Rimondi ligt in het oude centrum en nabij de haven. Het kleinschalige hotel biedt een zwembad en wellnesscentrum. Over een ontspannen zonvakantie gesproken!

Gemoedelijk Tigaki (Kos)

Mooiste vakantiebestemmingen Griekenland: Tigaki, KosDe badplaatsen op Kos zijn in niets te vergelijken met Spaanse en Turkse badplaatsen óf de grotere Griekse badplaatsen. Geen kilometerslange boulevard met aan de ene kant een superbreed strand en aan de andere kant toeristenwinkeltjes, cafés en restaurants. Op Kos is alles gemoedelijker en kleinschaliger. En dat geldt dus ook voor de charmante badplaats Tigaki.

Waar je wel op kunt rekenen in Tigaki? Een lang zandstrand (maar liefst 10 km!) dat bekroond is met een Blauwe Vlag én langzaam in zee afloopt. Niet verrassend dat juist families voor deze plaats kiezen. Schaduw vind je er onder de bomen aan de rand van het strand, maar je kunt ook een ligbedje met parasols huren. En actievelingen kunnen hun hart ophalen met dank aan de aangeboden watersporten.

Geen lange boulevard dus, maar wel een aantal kleine, schattige straatjes aan de rand van het strand waar je leuke tavernes en een geweldige cocktailbar vindt. De tavernes zijn dé plek om verse vis te proeven. En heb je toch meer keuze nodig? Per bus, auto of fiets ben je zo in het ca. 15 km verderop gelegen Kos-Stad, waar je ook nog eens veel cultuur kunt snuiven.

Hotel Tropical Sol, Tigaki (Kos)Je hoeft vanuit Hotel Tropical Sol slechts één straat uit te lopen om bij het strand te komen. Naast deze geweldige ligging biedt het hotel o.a. fijne kamers, een zwembad met apart kinderbad en een restaurant.

Dit zijn ook fijne vakantiebestemmingen in Griekenland

Voor ons was kiezen uit zoveel vakantiebestemmingen in Griekenland overigens nog een lastige opgave. Met eindeloos veel mooie dorpjes, bijzondere steden en verrassende eilanden moesten we flink strepen in ons favoriete lijstje. Helemaal lukte het niet, dus we hebben nog wat bonus-bestemmingen voor je in petto:

  • Op zoek naar een typisch Grieks vissersplaatsje met witte huizen, gezellige tavernes, pittoreske steegjes én een strand? Kokkari is een klein plaatsje in het noorden van het eiland Samos die over al deze ingrediënten beschikt. Rondom het kiezelstrand Kokkari Beach hangt een gezellige sfeer. De tavernes aan de rand van het strand serveren typisch Griekse maaltijden.
  • Schilderachtig, middeleeuws en sfeervol: dat zijn de drie woorden die Molyvos, een stadje in het noorden van Lesbos, het beste beschrijven. Het plaatsje heeft een unieke ligging tegen een berg, wat zorgt voor prachtige vergezichten vanaf diverse plekken. Bovenaan de stad vind je de middeleeuwse burcht met een labyrint van pittoreske straatjes en steegjes met kleine keitjes. Rondom het kleine haventje vind je sfeervolle tavernes waar je kennis kunt maken met lokale specialiteiten.
  • Stad & strand combineren? Neem een duik in de oudheid tijdens een stedentrip naar Athene. Deze unieke metropool, op het vasteland van Griekenland, herbergt unieke monumenten uit de oudheid. Maar het kent ook een andere kant; maar weinig mensen weten dat er mooie stranden in de omgeving liggen.
  • De hoofdstad van Mykonos wordt ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd. Het uitgaansleven in en rondom de haven van Mykonos-Stad is hip en extravagant. Overdag kun je er door de smalle straatjes met witte huisjes en kleurrijke balkonnetjes slenteren. Precies dat is wat Griekenland wat ons betreft zo’n fijne vakantiebestemming maakt!

Naar welk van deze vakantiebestemmingen in Griekenland gaat jouw volgende vakantie?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *