Mooiste stranden op Aruba

5x de mooiste stranden op Aruba

Ze noemen het Caribische eiland Aruba ook wel One Happy Island en voor zonaanbidders die op zoek zijn naar een tropisch paradijs is het hier prima vertoeven. Het zand is witter dan wit en het water duizend tinten turquoise. Benieuwd naar de vijf mooiste stranden op Aruba?

Eagle Beach

Mooiste stranden op Aruba: Eagle BeachWanneer je aan Aruba denkt, denk je aan Eagle Beach. Dit is de plek waar de beroemde dividivi bomen midden op het strand staan: het paradijselijke plaatje dat bij deze parel in de Caribische zee hoort. Naast Palm Beach is dit één van de bekendste stranden van de westkust van Aruba.

Op Eagle Beach is het de hele dag door genieten van de zon onder een wuivende palmboom met een vers fruitsapje in je hand. Ook is het dé plek voor een magische zonsopgang en een eindeloze strandwandeling. Op zoek naar avontuur? Hier spring je op de boot voor een snorkel- of zeiltocht, duik je naar diepere wateren op zoek naar zeeschildpadden of verleg je je grenzen door te gaan parasailen.

Mangel Halto Mangrove

Dol op lokale geheimpjes? Naast de ruige oostkust en haar verborgen baaitjes is Mangel Halto één van de mooiste plekken op Aruba. De ontelbaar turquoise kleuren van het water zijn schitterend en via een bruggetje loop je tussen de bomen van de mangrove door naar een heerlijk stukje strand, waar vaak enkel locals met hun picknickset te vinden zijn. Puur genot. Niet doorvertellen…

Arashi Beach

Een minder bekend strand bij de toeristen en daarom een des te fijner plekje. Wanneer je richting de California Lighthouse in het noorden reist is dit het laatste stuk strand voordat het terrein op een ruig maanlandschap begint te lijken. Geef dit stukje strand een kans, het is er namelijk prachtig.

Hier hangt een fijne sfeer die je niet vaak vindt op dit eiland. Je begeeft je tussen de locals met een warm hart en pelikanen die af en toe een vis opduiken. Een prachtig gezicht. Snorkelliefhebber? Net buiten de kust vind je het wrak van een Duits vrachtschip. Een aanrader.

Baby Beach

Mooiste stranden op Aruba: Baby BeachDirect aan het witte strand van Baby Beach vind je een koraalrijk rif waar de meest kleurrijke vissen rondzwemmen en dat maakt dit strand één van de meest toegankelijke plekken om te snorkelen. Het strand ligt in een baai en deze badkuip met warm, turquoise water is perfect voor onervaren zwemmers en gezinnen met kinderen. Het water is nooit dieper dan 1,5 m, het zand is zacht als zijde en je kunt hier niets anders doen dan met een grote glimlach alles in je opnemen en genieten van al het moois dat Aruba je biedt.

Andicuri Beach

Het westen van Aruba bestaat uit uitgestrekte witte zandstranden, palmbomen en kalm water, maar wist jij dat de oostkust van Aruba ook veel te bieden heeft? Het is er een stuk ruiger dan het populaire noordwesten en rotsen domineren de kust, maar voor avonturiers die even aan de drukte willen ontsnappen vind je hier de kleine, onontdekte baaitjes. Je hebt er parels van strandjes. Neem Andicuri Beach, een klein wit paradijs vlakbij de Natural Bridge en geflankeerd door dramatische rotswanden. Een lust voor het oog.

Wil jij genieten aan een van deze mooiste stranden op Aruba? Check snel onze aanbiedingen.

Ook leuk om te lezen

  • Checklist! Dit móet je echt doen op ArubaChecklist! Dit móet je echt doen op ArubaEen heerlijk warm zonnetje, witte stranden, leuke steden… Van Aruba word je blij! De slogan van het eiland is dan ook niet voor niets One happy island. Maar wat moet je écht doen op Aruba? Lees snel verder!
  • Doen! Street art spotten op ArubaDoen! Street art spotten op ArubaDenk je bij street art spotten aan steden als Londen, Málaga & Miami? Ook de straten van steeds meer zonovergoten zonbestemmingen worden gekenmerkt door kleurrijke muren. Neem nu Aruba en dan in het bijzonder San Nicolas
  • One Happy Island! 10 redenen om nú naar Aruba te gaanOne Happy Island! 10 redenen om nú naar Aruba te gaanDe slogan die de Arubanen gebruiken om reizigers naar hun eiland te trekken, is sinds jaar en dag One Happy Island. Zodra je een voet op de bodem van Aruba hebt gezet, snap je wat ze hier mee bedoelen. Van dit tropische paradijs kun je niet anders dan vrolijk worden.

Over de auteur

Laura Coolen

Laura (1988) is fulltime reisblogger op What About Her en content creator. Dol op droge humor & dito wijn. Ze schrijft met gevoel, droomt vol passie en dwaalt de wereld rond terwijl ze anderen probeert te inspireren om hun dromen te vangen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *