Mooiste stranden Kroatië

Beachlife! De mooiste stranden van Kroatië

Je weet één ding; je wilt een weekje naar de zon. Je weet één ding niet; waarheen? Overweeg Kroatië. Met een kustlijn van ruim 4.000 km vind je hier lange zandstranden en kleine idyllische baaitjes om te sunsnacken. Wij zetten de mooie stranden van Kroatië vast op een rij voor je.

En de winnaar is… Zlatni Rat!

Mooiste stranden Kroatië, Zlatni RatAls we het over de mooiste stranden van Kroatië hebben, is er één strand dat je niet mag missen. Zlatni Rat! Dit strand wordt door vele gezien als het mooiste strand van het land én Europa. Terecht!

Neem bijvoorbeeld alleen al de unieke vorm, waaraan het strand haar bijnaam de Gouden Hoorn te danken heeft. Vast is deze vorm trouwens allerminst; door stroming, golven en wind verandert deze continu een beetje. Bovenop de vorm krijg je nog prachtig wit kiezelstrand en een groene omgeving. Picture perfect is compleet!

Extra pluspunten: door de vorm is er áltijd wel één kant die windvrij is en de aanwezige bomen zorgen voor genoeg schaduw. Erg fijn voor de tere kinderhuidjes! De andere kant is dan trouwens weer een walhalla voor watersporters.

Je vindt Zlatni Rat op het opkomende eiland Brac, om precies te zijn in de badplaats Bol. Naast dit geweldig mooie strand biedt het plaatsje een gemoedelijk en historisch stadscentrum.

Mooiste stranden Kroatië: Zlatni Rat, Bluesun Hotel Elaphusa Bluesun Hotel Elaphusa ligt aan het eind van de levendige boulevard van Bol, waardoor een wandeling naar Zlatni Rat zo gemaakt is. In het hotel zelf kun je rekenen op goede maaltijden, meerdere zwembaden en een mix tussen sport en ontspanning.

Familievriendelijke stranden in Kroatië

Mooiste stranden Kroatië: IstriëZlatni Rat valt zeker in de categorie familievriendelijk, maar de meest familievriendelijke stranden van Kroatië vind je toch echt in Istrië.

Neem bijvoorbeeld het 1 km lange zandstrand Bijeca in de badplaats Medulin. Het strand loopt geleidelijk af in zee en rondom het strand vind je cafés en restaurants. Voor een ontspannen dagje huur je een ligbed en/of parasol en als je even actief wilt doen, zijn er diverse watersportmogelijkheden.

Een ander goed voorbeeld zijn de prachtige stranden in en rondom Rabac, aan de zuidkust van Istrië. De prachtige inham waar dit voormalige vissersdorpje zich bevindt, herbergt diverse stranden. Waarvan een deel het Blauwe Vlag-keurmerk mag voeren. Dit houdt in dat deze stranden als hygiënisch en veilig worden gezien.

Mooiste stranden Kroatië: istrië, Camping OlivaEen van de stranden met dit keurmerk is het kiezelstrand Maslinica. Praktisch direct aan dit strand vind je Camping Oliva. Waar deze camping haar naam aan dankt? Ooit stond op deze plek een olijvenboomgaard.

Zonnebaden op Krk

Mooiste stranden Kroatië: KrkGa je voor veelzijdigheid, dan ga je naar Krk. Het is het op een na grootste eiland in de Adriatische Zee met een oppervlakte van ca. 400 km2. Naast een landschap vol olijfbomen en wijngaarden biedt het eiland veel strand. Van grote baaien tot idyllische stranden. Als we het dan over grote baaien hebben, is Vela Plaza het beste voorbeeld.

Dit strand in de plaats Baska is ruim 1,5 km lang en er is dus altijd wel een plek om jouw handdoek uit te vouwen. Ook aan faciliteiten geen gebrek; het mooie strand wordt omgeven door bars, restaurants, pizzeria’s en hotels. Je kunt er daarnaast watersporten en de strandwachten houden een oogje in het zeil. Extra pluspunt: ook dit strand heeft het Blauwe Vlag-keurmerk.

Mooiste stranden Kroatië: krk, Corinthia Baska Sunny Hotel by ValamarIn Corinthia Baska Sunny Hotel by Valamar, dat op slechts enkele minuten van Vela Plaza ligt, heerst een gemoedelijke sfeer. Je kunt er o.a. rekenen op meerdere restaurants, een zwembad en vooral veel kinderfaciliteiten. Op naar een geslaagde familievakantie!

Nog meer mooie stranden in Kroatië

Mooiste stranden KroatiëNaast bovenstaande mooie stranden biedt Kroatië nog veel meer. Teveel om allemaal op te noemen. Maar wat dacht je van deze stranden?

  • Verblijf je op het eiland Hvar tijdens jouw ultieme strandvakantie in Kroatië? Op ca. 8 km van de gelijknamige hoofdstad vind je het Dubovica strand. Het is een klein, nog relatief onontdekt kiezelstrand van slechts 150 m lang, welke je via een steil paadje bereikt. Relax hier in alle rust.
  • Vanaf Hvar heb je ook de mogelijkheid om een boottocht naar het buureiland Vis te maken. Hier vind je namelijk het prachtige Stiniva strand (zie foto bovenaan dit artikel). Wat er zo mooi aan dit strand is? Het ligt verborgen in een baai, wordt omgeven door rotsen en je kan slechts via een kleine opening de zee op. Je bereikt het strand per boot of via een wandeltocht door de prachtige omliggende natuur.
  • En als we dan toch bij de boten blijven hangen; reis met de veerboot vanuit de stad Zadar naar het eiland Dugi Otok. Het strand dat je hier vindt is ruim 1 km lang, wordt gekenmerkt door fijne, witte steentjes en de omgeving doet haast tropisch aan. Er zijn weinig plekken in Kroatië waar je zulk helder water vindt! Extra pluspunt: het water is er ondiep. Fijn voor families!
  • En om nog even verder te gaan op de regio Zadar; nabij de badplaats Nin vind je een kuststrook van 10 km lang met alleen maar stranden. De populairste is Kraljičina Plaža, ofwel Koninginnestrand. Het strand is 3 km lang, kinderen spelen veilig vanwege het ondiepe water en er zijn diverse beachbars te vinden. Je hebt daarnaast een prachtig uitzicht op de Velebit bergketen.

Op welk van deze mooie stranden in Kroatië zou jij wel graag een middagje willen zonnebakken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *