stranden Frankrijk

Wat een pareltjes! De mooiste stranden van Frankrijk

Frankrijk is één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Niet zo gek, want het land heeft veel te bieden. Veelzijdige natuur, rijke historie én prachtige stranden. In dit artikel zetten wij de mooiste stranden van Frankrijk voor je op een rijtje. Kun jij alvast wegdromen naar je volgende vakantie aan de Franse kust.

Of je nu een actieve vakantieganger bent of liever met een goed boek op een ligbedje vertoeft, de kilometerslange kustlijn van Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Allons à la plage!

Plage du Sillon

We starten met een prachtig strand in het noorden van Frankrijk; Plage du Sillon in Bretagne. Dit strand ligt vlak onder de muren van piratenstad Saint-Malo. Je vindt hier geen hordes toeristen en het is daarom de geschikte locatie om in het zachte zand lekker te relaxen op je handdoekje. Maar let op; het getij is erg veranderlijk. In no-time staat het strand onder water en heb jij natte voeten.

Mooiste stranden Frankrijk: Hotel Le Nouveau Monde Aan het strand van Plage du Sillon overnachten? Dat kan in Hotel Le Nouveau Monde. Dit luxe en romantische hotel biedt uitgebreide wellnessfaciliteiten, ruime kamers én een prachtig uitzicht op zee.

Plage d’Hendaye

Mooiste stranden van Frankrijk: Plage d’Henday Aan de Baskische kust, op de grens met Spanje, vind je Plage d’Hendaye. Dit brede én lange strand is er voor iedereen; het water is namelijk ook goed toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. Je kunt er veel (water)sporten beoefenen, zoals surfen, kitesurfen en vliegeren. Daarnaast is het strand ook heel kindvriendelijk, omdat het langzaam afloopt in zee. Emmers, schepjes en goudgeel zand, wat wil je nog meer?

Plage de Pampelonne

In het zuiden van Frankrijk, nabij Saint-Tropez, vind je Plage de Pampelonne. Dit is misschien wel het bekendste strand van de Côte d’Azur. Hier genieten veel bekende sterren van de Franse zon en de Middellandse Zee.

Daarnaast biedt het bijna 5 kilometerlange strand veel goede restaurants en fancy strandclubs, waar je tot in de late uurtjes kunt dansen en genieten van een cocktail. Ondanks dat het er vaak druk is, heerst er toch een relaxte sfeer op het strand. Dat komt mede door de gezellige boulevard en omdat er geen grote hotelcomplexen te vinden zijn.

Mooiste stranden Frankrijk Odalys Le Clos Bonaventure Op ca. 6 km van het strand vind je het vakantiepark Odalys Le Clos Bonaventure. Je beleeft hier gegarandeerd een leuke (familie)vakantie met dank aan het zwembad en de gunstige ligging t.o.v. Saint-Tropez en andere gezellige dorpjes.

Plages de Saintes-Maries-de-la-Mer

Vlakbij het bedevaartsoord Saintes-Maries-de-la-Mer kom je prachtige, kindvriendelijke stranden tegen. Het hoofdstrand van de badplaats loopt namelijk langzaam af in zee, daardoor hebben de kinderen gegarandeerd (veilige) waterpret. En jij kunt ook rustig genieten van een relaxte stranddag, want zelfs in het hoogseizoen is het is er helemaal niet zo druk. Let wel op; een deel van het strand is enkel voor nudisten.

De mooiste stranden van Corsica

Mooiste stranden van Frankrijk: Corsica Op het Franse eiland Corsica vind je veel mooie stranden. Wij kunnen eigenlijk niet kiezen, daarom noemen wij de drie mooiste (volgens ons).

  • Plage Petit Sperone ligt in een prachtige turquoise baai op het zuidelijkste punt van Corsica. Je struikelt hier niet over de toeristen, omdat het strand alleen te voet te bereiken is.
  • Aan de noordkust van het eiland vind je de verborgen parel Plage de Saleccia. Dit hagelwitte strand is alleen per boot of jeep te bereiken, omdat het achter een natuurgebied ligt.
  • Iets toeristischer maar niet minder mooi is Plage de Palombaggia in Porto Vecchio. Dit is, met dank aan het helderblauwe water en prachtige natuur misschien wel het meest gefotografeerde strand van Corsica. Dat snappen wij heel goed!
Mooiste stranden Frankrijk Residence Salina Bay Op ca. 10 km van het prachtige Plage de Palombaggia ligt Residence Salina Bay in de kustplaats Porto-Vecchio. Je beschikt hier over een net appartement, gegarandeerd een plekje aan het zwembad en gratis WiFi.

Côte de Basques

Mooiste stranden van Frankrijk: Côte de Basques Liever iets meer actie tijdens een stranddag? Côte de Basques, nabij Biarritz, staat bekend als surfersparadijs. Op dit ruige strand is zonnebaden not done. Je ziet er voornamelijk stoere surfdudes en -chicks in wetsuites die de woeste golven van de Atlantische Oceaan bedwingen. Leren surfen? Boek een lesje bij één van de surfscholen aan het strand.

Normandië

Iets dichterbij huis zijn ook prachtige zandstrand te vinden. Wat dacht je van Plage de Deauville in Normandië? Dit strand is superbreed, wat ideaal is als je met kinderen op pad bent en zorgt voor uren speelplezier met emmers en schepjes.

Een ander pareltje in Normandië is Cap de Carteret, met haar prachtige natuur. Dit zandstrand ligt onderaan de ruige rotsen en naast een mooi natuurgebied. Hier geniet je van de prachtige natuur tijdens een wandeling. Wandelschoenen aan & gaan!

Of je nu naar Corsica, Zuid-, West- of Noord-Frankrijk gaat, alle stranden van het land mogen er wezen. Welke Franse strand staat op jouw favorietenlijstje?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

One thought on “Wat een pareltjes! De mooiste stranden van Frankrijk

  1. Wat dacht je van de stranden bij Berck, Fort Mahon Plage en Quend Plage. Breder en mooier past wel in het bovenste rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *