Mooiste plaatsen Tunesië

Explore! De mooiste plaatsen in Tunesië

Ga jij voor de ultieme zonvakantie naar Tunesië? Grote kans dat je verblijft in Hammamet, Sousse, Port el Kantaoui of Midoun. Dit zijn de populairste badplaatsen van het Afrikaanse land. Maar je vindt er zóveel meer… Deze mooie plaatsen bijvoorbeeld. Je kunt ze eenvoudig bezoeken tijdens een (georganiseerde) dagtrip.

Tunesië is back en niet zo’n klein beetje ook; nadat er ruim twee jaar lang nauwelijks iemand heen ging, zien wij nu de boekingen weer toenemen. En dat snappen we wel. Het land biedt zon & cultuur, oud & nieuw, luxe & basic…. Voor ieder wat wils!

Tijd om het land te (her)ontdekken! Wij trappen af met de mooiste plaatsen die het land biedt. Een flinke dosis cultuur is gegarandeerd.

Met stip op 1: hoofdstad Tunis

Bereikbaarheid: ca. 1,5 uur rijden vanaf Hammamet

mooiste plaatsen Tunesië: TunisIn het noorden van Tunesië, aan de Middellandse Zee, vind je de hoofdstad. Het oudste gedeelte van de stad is de 7e eeuwse medina. Te midden van de vele smalle straatjes zijn meer dan 700 monumenten te vinden en dat UNESCO het tot Werelderfgoed heeft uitgeroepen, is dus zeker niet verrassend.

Binnen de medina is er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen, zoals de toegangspoort Porte de France en de Zitouna Moskee. Vertaald betekent dit overigens Grote Moskee. Een terechte naam: de minaret is 44 meter hoog en torent ver boven de stad uit.

Ook zijn er diverse souks te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Souk des Libraires voor een overdosis aan boeken, liefhebbers van hoofddeksels kunnen een traditionele chechia aanschaffen op de Souk ech-Checkia en voor fruit tegen een spotprijs kun je terecht op de Souk el Fakha.

Heilige stad Kairouan

Bereikbaarheid: op ca. 1 uur rijden vanaf Sousse

Mooiste plaatsen Tunesië: KairouanNa Mekka, Medina en Jeruzalem is Kairouan de heiligste islamitische stad. Het is hierdoor een populair bedevaartsoord, maar ook als ‘simpele’ cultuurliefhebber kom je hier aan jouw trekken. Het is niet voor niets dat ook deze mooie plaats in Tunesië, die tevens de oudste stad is van het land, op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Dé hotspot van Kairouan is de Moskee van Iqba, welke ook wel bekend staat als de Grote Moskee. De legende vertelt dat het zeven keer bezoeken van deze moskee gelijk staat aan de verplichte pelgrimstocht naar Mekka. De moskee staat middenin de medina en daardoor heen slenteren is een ervaring op zich! De medina wordt gekenmerkt door smalle steegjes vol kleurrijke waren en rondspelende kinderen.

Sidi Bou Said

Bereikbaarheid: ca. 1 uur rijden vanaf Hammamet

Mooiste plaatsen Tunesië; Sidi Bou SaidEen bezoek aan Tunis kun je prima combineren met een kijkje in het pittoreske Sidi Bou Said, dat wordt gezien al seen  chique buitenwijk van Tunis.

Het ligt op de 100 meter hoge klif Cap Carthage en in de straten heerst een serene sfeer. Blauwe deuren steken fel af tegen de witgepleisterde huisjes en monumenten en daardoor doet het stiekem een beetje denken aan een Grieks eiland.

Het dorpje, of dus eigenlijk wijkje, is klein. Er is één hoofdstraat die dwars door het midden loopt, de Rue Habib Thameur. Aan deze straat vind je veel restaurants en cafés, waaronder het befaamde Café des Nattes. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de haven van Sidi Bou Said.

Meer weten over Sidi Bou Saïd? Ik nam een kijkje in dit unieke plaatsje en maakte een mooie fotoserie voor jullie.

Nog meer mooie plaatsen in Tunesië

  • Als je het niet erg vindt om een lange dagtrip te maken, zet dan zeker Dougga (ook wel bekend als Thugga) op jouw lijstje. Deze authentieke plaats op ruim twee uur rijden vanaf Hammamet herbergt de best bewaarde Afrikaans-Romeinse overblijfselen van Noord-Afrika. Het 21 meter hoge Punisch-Libische grafmonument uit de 3 eeuw v.C. is één van de hoogtepunten. Ook de overblijfselen van het Romeinse amfitheater zijn prachtig.
  • Oud & nieuw gaan hand in hand in Monastir. De geschiedenis van de eeuwenoude Tunesische havenstad gaat zeker terug tot in de 8e eeuw en de medina (met o.a. een grote ribat, moskee en souk) is een plaatje. Aan de andere kant kent het ook een gezellige en moderne jachthaven met leuke restaurantjes, winkeltjes en watersportmogelijkheden. Leuk voor een veelzijdig dagje uit!

Welk van deze mooie plaatsen in Tunesië zou jij graag ontdekken tijdens een zonovergoten vakantie in het Afrikaanse land?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *