Mooiste hotels Spanje

Gespot! De mooiste hotels in Spanje

Spanje behoort al jaren tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Op de 500.000 km² die het land groot is vind je levendige costa’s, een hoge dosis cultuur, bruisende steden en prachtige natuur. Lucky you; ons aanbod puilt uit van leuke accommodaties. Van grote resorts tot charmante adresjes. Benieuwd? Wij hebben de mooiste hotels in Spanje alvast voor je verzameld. 

De mooiste hotels op de Canarische Eilanden

Of je nu hartje winter of in de zomervakantie naar Spanje wil, de Canarische Eilanden bieden het hele jaar aangename temperaturen. Waar je het beste kan genieten van de Spaanse zon op je bol? Bij deze pareltjes bijvoorbeeld:

  • Op het bruisende Gran Canaria heeft Lopesan Villa del Conde alles in huis voor een relax-vakantie. En hoe tof; het hotel heeft de look & feel van een Canarisch dorpje. De lobby is net een neoklassieke kerk, de kamers hebben een deftige stijl en de tuin lijkt wel een dorpspleintje. Benieuwd naar de VIP-gedeeltes? Die zijn speciaal voor gasten die luxe unique-services boeken.
  • Er zijn zoveel pluspunten waarmee Hard Rock Hotel Tenerife zich onderscheidt. Veelbelovend zijn de skybar op de 16e verdieping en het lavastrand met een beachclub en een lagunebad. Zet het relaxen voort in je eigen jacuzzi of op de barkrukken of ligbedjes ín het zwembad. Voor de verveling kan toeslaan, staat het team alweer klaar met tof entertainment. Boek jij o.b.v. all inclusive?
  • Voor een op-en-top luxe vakantie is Royal River Luxury Hotel een fijne kleinschalige optie. De charmante suites en villa’s op Tenerife  zijn naar wens aan de lagoon of zelfs met privézwembad te boeken. Verder zijn er twee zwembaden, fijne wellnessfaciliteiten en vier restaurants. On top of that proost je samen bij de adults only rooftopbar.

Bekijk nog meer mooie hotels op de Canarische Eilanden

Mooiste hotels Spanje - Royal River Luxury Hotel

Pareltjes op de Balearen

De Balearen zijn onmisbaar in het lijstje met mooiste hotels in Spanje. Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera hebben elk hun eigen charme. Zowel zonaanbidders en cultuurfanaten als natuurliefhebbers en feestbeesten weten op de eilanden een passende vakantie te vinden. Deze hotels zijn sowieso een succes.

  • Bij El Llorenc Parc de la Mar ervaar je de gezelligheid van Palma de Mallorca – de hoofdstad van Mallorca – van dichtbij. Het centrum en het strand liggen namelijk op loopafstand. Maar wie zegt dat je het hotel wil verlaten? Een infinity pool, Balinese ligbedden en wellnesscentrum wachten op je. In het restaurant smul je van ster-waardige maaltijden en bij zonsondergang zoek je een plek op het dakterras.
  • Aan de oostkant van Menorca heerst een oase van rust bij Casa Ladico Hotel Boutique. Dat is te danken aan de adults only formule en de kleinschaligheid. Het is met recht een van de mooiste boutique hotels in Spanje! Check vooral hoe de ca. 15 kamers stuk voor stuk een unieke inrichting hebben. Wissel je comfortabele bed in voor een ligbedje aan het zwembad of loop zo het historische centrum van Mahón in.
  • Voor een laidback sfeer ben je bij OKU Ibiza aan het juiste adres. Dit luxe adults only hotel aan de westkust van Ibiza heeft een warme en minimalistische inrichting. Heel stijlvol! Na een lesje yoga of pilates zijn de zitzakken rond het zwembad de beste loungeplek. Nog een pluspunt; in het restaurant word je verwend met lokale lekkernijen.

Mooiste hotels Spanje - OKU Ibiza

Onze toppers op het vasteland

We kunnen je natuurlijk geen compleet lijstje met mooie hotels in Spanje geven zonder het vasteland van het Zuid-Europese land mee te nemen. Wat je hier kan vinden? Toffe steden, charmante dorpjes, ruige binnenlanden en kilometerslange kusten. Bij het zoeken naar een vakantie blijf je vooral bij de Spaanse Costa’s maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen. Begin maar alvast bij deze favorieten:

  • Een van onze meest geboekte adults only hotels in Spanje is Aqua Hotel Silhouette & Spa in Malgrat de Mar. De trendy uitstraling en fijne kamers scoren direct punten. Even afkoelen? Terwijl je partner baantjes trekt, relax jij op een ligbedje in het zwembad. Ook daar krijg je trek van, dus het is des te fijner dat je kunt verblijven o.b.v. all inclusive. Dat scheelt weer (budget)stress.
  • Een vakantie in de badplaats Benidorm saai en duf? Zeker niet! In het levendige centrum is genoeg te beleven. Bovendien heb je wel wat durf nodig om bij Villa Venecia Hotel Boutique Gourmet te verblijven. Door de ligging op een rots lijk je bijna boven zee te zweven. En dan die enorme ramen en balkons… Die geven het gevoel alsof je onderdeel bent van het panoramische uitzicht. Dankzij het binnenzwembad is het ook in de wintermaanden goed vertoeven in dit adults only hotel.
  • Voor tropische vibes hoef je niet ver te vliegen. In het hippe Marbella vind je ze bij Iberostar Selection Marbella Coral Beach. Tussen de palmbomen staan Balinese ligbedden en enorme egg chairs al klaar. Ga je voor een dutje of sprong in het zwembad? Echte waterratten kunnen bij de beachbar het andere zwembad uitproberen. De all inclusive-optie zorgt voor een extra zorgeloos vakantiegevoel.

Mooiste hotels Spanje - Iberostar Selection Marbella Coral Beach

Nog meer mooie hotels in Spanje

Pfoe, kiezen uit meer dan 3.000 accommodaties was niet makkelijk. Dit is slechts een kleine greep uit ons aanbod en er is nog zoveel moois te delen. Van Spaanse steden tot onbekendere regio’s. Waarom zullen we niet nog een paar mooie hotels in Spanje delen?

  • Ben jij als een vis in het water? GF Victoria – op het zonovergoten Tenerife – biedt o.a. een glazen rooftop-zwembad, een surfbad om in te bodyboarden en waterspeeltoestellen voor kinderen. Tel daar al het entertainment, de sportfaciliteiten en restaurants bij op en je zonvakantie in de populaire badplaats Costa Adeje is compleet.
  • Wij waren direct fan van Secrets Lanzarote Resort & Spa. Het heeft niet alleen stijlvolle looks, het biedt ook meerdere zwembaden, een fijne all inclusive-optie en panoramisch uitzicht over zee. En dat allemaal in een relaxte omgeving door de adults only formule. Ultiem genieten op Lanzarote? Dan kies je voor de swim-up kamers of de club-kamers met luxe extra’s (o.a. toegang tot een exclusieve lounge).
  • Wow, nog een topper in Andalusië! Hotel Suites Albayzin del Mar is door de Andalusisch-Arabische stijl net even anders dan de meeste mooie hotels in Spanje. Tegen al het wit steken de rieten daken, fonteinen en opvallende accessoires goed af. Wij vinden het zwembad het meest bijzonder. Het lijkt wel alsof je in een grot zwemt, waarbij de waterval voor extra verkoeling zorgt. Naar Spanje met kinderen? Er zijn o.a. een miniclub en gamesroom bij dit hotel.
  • Op zoek naar een mooi hotel in Barcelona en is roze jouw kleur? Op het dakterras van Two Hotel Barcelona by Axel zijn de bar en ligbedden knalroze. Zelfs sporten wordt leuk als je het doet in een roze fitnessruimte. Verder vinkt dit fijne hotel ook nog eens een centrale ligging (aan de rand van L’Eixample en El Raval), comfortabele kamers en een ontbijtservice af. Klinkt als een geslaagde stedentrip!
  • Wie liever de Spaanse hoofdstad ontdekt, tippen we NYX Hotel Madrid. De stijl van dit hotel laat zich lastig beschrijven. Is de ene ruimte warm en sfeervol, is de volgende opeens donker met een randje. Juist die mix en uitspringende details maken dit hotel bijzonder. Na het ontbijt stap je direct een levendige omgeving in. Gooi aan het eind van de dag de benen omhoog op het dakterras of spring in het zwembad.
  • Paradiso Ibiza Art Hotel is door de art-deco stijl een van de meest instagrammable hotels die we kennen. Aan de pastelroze poolbar twijfel je even of je niet op Ocean Drive in Miami bent beland. De jaren 70 stijl en bijzondere features als een tattoo-artist en kunstgalerij zorgen dat dit hotel stijgt op onze wensenlijst voor Ibiza. Ook zusje Grand Paradiso Ibiza is een retro pareltje. Zelfs als je niet van auto’s houd, wil je die caduzzi (een jacuzzi ín een oude roze Cadillac) op de foto zetten.

Mooiste hotels Spanje - Paradiso Ibiza Art Hotel

In welk van deze mooiste hotels in Spanje wil jij een keer vakantie vieren?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *