Mooiste hotels Kreta

Onze favorieten! De mooiste hotels op Kreta

Kreta is niet alleen het grootste en populairste eiland van Griekenland. Het aanbod met stijlvolle hotels is ook nog eens enorm. We zijn er even voor gaan zitten – helemaal geen straf met zulke pareltjes – om een selectie te maken. Kijk je mee naar de mooiste hotels op Kreta?

Luxe vakantie op Kreta?Bekijk ons aanbod

Indigo Inn Casa

Wauw, wij zouden willen dat ons huis net zo hip ingericht was als Indigo Inn Casa. In de kamers is veel hout, rotan en beton gebruikt en ook de rest van het hotel ziet er prachtig uit.

Dobber rond in een van de vier zwembaden, ontspan volledig op de comfortabele ligbedjes, leef je uit in de fitnessruimte, zoek de schaduw op onder een tipitentje… Vakantiegevoel, check!

Ook voor je smaakpapillen is het feest bij dit mooie hotel op Kreta. Bij het buffet- en à la carte restaurant wordt gebruikgemaakt van verse seizoensproducten. Hmmm!

En hadden we al gezegd dat dit top-adresje in hartje Chersonissos ligt? Je vindt er een boulevard vol winkeltjes en restaurantjes, een bruisend nachtleven én het swingende Star Beach. Extra voordeel: omdat Indigo Inn Casa een adults only hotel is (voor gasten vanaf 13 jaar), word je ’s ochtends niet wakker door luide kids. Dat wordt genieten!

Mooiste hotels Kreta: Indigo Inn Casa

Stella Island Luxury Resort & Spa

Wegdroom-alert! Zijn we op de Malediven of is dit een van de mooiste hotels op Kreta? Dit pareltje ligt toch echt aan de noordkust van Kreta, op ca. 500 m van het strand. Wie geen zin heeft in zand tussen de tenen relaxt bij het prachtige lagunezwembad van Stella Island Luxury Resort & Spa. Deze kronkelt door het hele complex, dus een verkoelende duik is nooit ver weg.

Dankzij de adults only-formule luilekker je in alle rust. Geniet van het zonnetje vanaf een ligbed of dommel in slaap in een hangmat. Cocktail in de hand en het vakantiegevoel is helemaal compleet. Waar je nóg beter kan relaxen? In het wellnesscentrum.

Dan die kamers; daar wil je niet meer weg. Charmant, modern en toch gezellig. Met veel hout, rotan en natuursteen. Onze favorieten? Zonder twijfel de swim-up kamers, de bungalows die deels in het lagunezwembad staan en de villa’s met privézwembad. Jaloersmakend luxe!

Mooiste hotels Kreta: Stella Island Luxury Resort & Spa

Acro Suites – A Wellbeing Resort

Hoog op onze bucketlist staat Acro Suites – A Wellbeing Resort. Dit pareltje is op een klif gebouwd, heeft een boho-chique inrichting en biedt fenomenale uitzichten. Het mooie van alles? Dankzij de adults only formule kan je er ongestoord van genieten. Mogen we al op het vliegtuig stappen?

Op de luxe suites en villa’s word je op slag verliefd. Helemaal als we vertellen dat ze een terras met privé infinity-pool bieden. Uniek zijn de cave-suites die in een eigen grot een zwembad hebben. Ge-wel-dig!

Genoeg gedobberd in je privézwembad en de gemeenschappelijke infinity pool? Verwen jezelf met een bezoek aan het wellnesscentrum of doe een yogalesje. Als de look & feel je nog niet overhalen, dan doet het restaurant dat wel. De chef zet de de Kretenzische keuken centraal en werkt met verse ingrediënten van kleine boerderijen.

Mooiste hotels Kreta: Acro Suites - A Wellbeing Resort

Domes Zeen Chania

Voor wie meer van een bohemian stijl houdt, is Domes Zeen Chania een van de mooiste hotels op Kreta. Niet alleen de sfeervolle kamers springen eruit, ook de omgeving mag er zijn. Het heeft een bijna tropisch tintje door de torenhoge palmen en groene planten.

De faciliteiten zorgen dat ontspannen allesbehalve een opgave is. Er zijn o.a. meerdere loungehoekjes (deels overkapt), een buiten- en binnenbad en wellnessfaciliteiten. Waag jij je liever aan een lesje yoga of een stevige work-out in de fitnessruimte?

In het restaurant maak je kennis met de lokale keuken. Daar – en in de rest van het hotel – merk je al snel dat de sleutelwoorden van dit Griekse pareltje persoonlijke service, luxe en gastvrijheid zijn.

Overigens zijn kinderen van harte welkom. Ze vermaken zich bij de miniclub, spetteren in het kinderbad of bouwen urenlang zandkastelen op het strand. Ook leuk: een uitstapje naar de Venetiaanse haven van Chania.

Mooiste hotels Kreta: Domes Zeen Chania

Minos Ambassador

Minos Ambassador is zo’n adults only pareltje waar je in koor ‘oooh’ bij roept. Voornamelijk door het bijzondere zwembad op het dakterras. Door de glazen zijwand wil je blijven kijken. Stop die duikbril maar alvast in je tas, want op deze manier zie je de zee niet vaak.

Het hotel ligt in de buurt van de haven en het centrum van Rethymnon. Wandel door de straten – het is net een openluchtmuseum – en gun je spieren daarna wat rust in de wellnessruimte.

Ga voor een hapje en drankje weer de hoogte in richting het dakterras. Daar zie je – met een cocktail in de hand – de zon in de zee zakken. Het buffetrestaurant biedt binnen en onder de overkapping zitplekken; altijd met uitzicht over zee. Top toch?

Mooiste hotels Kreta: Minos Ambassador

Nog meer mooie hotels op Kreta

Er zijn zoveel mooie hotels op Kreta dat we het liefst elke week die kant op gaan. Tot ons volgende reisje blijven we wegdromen bij de volgende pareltjes. Jij ook?

  • Bij Amirandes Grecotel Boutique Resort wordt luxe tot een ongekend niveau getild. Wat het strandhotel zoal biedt? Een immens lagune zwembad, een ruime keuze aan restaurants (waarvan er één zelfs drijft), een wellnesscentrum van wel 4.000 m² en fijne kamers (naar wens met privézwembad). En niet te vergeten kindvriendelijke faciliteiten. Een onvergetelijke ervaring voor jong & oud!
  • Naar Kreta met kinderen? Wij zijn fan! Een walhalla voor de jonge (en stiekem ook oudere) vakantiegangers is Lyttos Mare. In de ruim 150.000 m² grote tuin is er waterpret voor tien dankzij meerdere zwembaden en (kinder)glijbanen. Tel daar een miniclub, kinderdisco, speeltuin en amfitheater bij op en de kleintjes willen niet meer naar huis. Tip; maak het jezelf extra gemakkelijk door o.b.v. all inclusive te boeken.
  • In het noorden van Kreta, op slechts een kwartiertje lopen van Stalís, ligt Cactus Mare. Het hotel springt eruit door de sfeervolle inrichting. De kamers – waarvan sommige een bubbelbad of privézwembad hebben – zijn voorzien van een mix tussen traditionele en moderne elementen. Word rustig wakker en loop via de terrasvormige tuin richting zee. Na een frisse duik zijn een hapje en drankje binnen handbereik dankzij de all inclusive formule.
  • Mooie hotels op Kreta in overvloed! Ook in het levendige Chersonissos hebben we er een voor je: Enorme Serenity Spritz. Met ca. 20 kamers, een idyllische tuin (met zwembad) en de adults only formule is het een fijne plek om je even terug te trekken uit alle levendigheid. De perfecte afsluiting van de dag? Een spectaculaire zonsondergang vanaf de rooftopbar.
  • Bij The Royal Senses Resort & Spa Crete staat alles in het teken van een onbezorgde vakantie in stijl. De belangrijkste keuze van de dag? Ga je zonnebaden aan het privéstrandje of toch de infinity pool? Dankzij een wellnesscentrum, warm ingerichte kamers en de ruime keuze aan restaurants kom je volledig tot rust. Kinderen vermaken zich o.a. door het kinderzwembad met glijbanen en de miniclub.

Mooiste hotels Kreta: The Royal Senses Resort & Spa Crete

Nog niet genoeg inspiratie gehaald uit dit lijstje met mooiste hotels op Kreta? Bekijk de mooiste boutique hotels op Kreta eens. We verklappen alvast; de keuze wordt niet makkelijker.

In welk van deze mooie hotels op Kreta wil jij het liefst verblijven?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *