Mooiste hotels Griekenland

De mooiste hotels in Griekenland; wat een pareltjes!

Griekenland is wat ons betreft hét land van de mooie hotels. Van charmante boutique hotels in Griekse stijl tot resorts met stijlvolle inrichting die je thuis direct wilt kopiëren. Eilanden als Santorini, Mykonos en Zakynthos herbergen de mooiste hotels in Griekenland, maar op de meest populaire eilanden vind je ook pareltjes. Kijk je mee?

De mooiste hotels op Zakynthos

Zakynthos staat bekend om haar prachtige stranden (check zeker Navagio Beach) én de ruime keuze uit mooie hotels. Dit is ons top-lijstje:

  • We worden niet snel stil van een hotel, maar wat is Contessina Suites & Spa een pareltje! Je kunt in dit – wederom adults only – hotel genieten van ultieme rust, een stijlvolle inrichting en kamers met direct toegang tot het gedeelde zwembad, jacuzzi of privézwembad. Het strand van Tsilivi ligt ook nog eens om de hoek en het is smullen geblazen in het fine dining rooftop restaurant.
  • Veel van de mooiste hotels op Zakynthos zijn enkel voor volwassenen te boeken. Dat geldt niet voor Aqua Bay Hotel. Dit kindvriendelijke hotel beschikt namelijk over een heus waterpark met o.a. een trechterglijbaan, golfslagbad en piratenboot. Het kleine grut vermaakt zich daarnaast dankzij het animatieteam. Volwassenen kunnen rekenen op een stijlvolle inrichting, fijne zwembaden met dito loungeplekjes en een all inclusive-optie.
  • Tot slot; een van de mooiste hotels van Griekenland én ook nog eens een van de populairste. Cavo Vezal is een super stijlvol adults only hotel waar zon, rust en Griekse gastvrijheid de sleutelwoorden zijn. Het strand ligt op steenworp afstand en voor het ultieme vakantiegevoel zijn er swim-up kamers te boeken met terras dat direct toegang tot het gedeelde zwembad biedt. Nog een tikkeltjes luxer? De kamers met privézwembad. Onbeperkt genieten kan wanneer je o.b.v. all inclusive boekt.
Mooiste hotels Griekenland: Cavo Vezal
Het populairste mooiste hotels in Griekenland is zonder twijfel Cavo Vezal

De pareltjes van Mykonos

Mykonos staat bekend als het Ibiza van Griekenland. Je kunt er rekenen op een hoge dosis luxe, prachtige stranden en exclusieve clubs. Het is sowieso genieten in deze hotels:

  • Combineer vijfsterren service, een adembenemend uitzicht en een prachtige inrichting en je krijgt… Radisson Blu Euphoria Resort. Dit kleinschalige pareltje ligt iets hoger (hallo mooie uitzichten!) en op maar 10 minuten van een van de mooiste stranden van Mykonos. En wauw, heb je die kamers met jacuzzi of privézwembad al gezien? Hier wil je niet meer weg!
  • Over hotels met infinity pool gesproken… Mykonos Grand Hotel & Resort kijkt uit over het strand dat voor de deur ligt. Je kunt rekenen op enkele faciliteiten voor kinderen, maar rustzoekers zijn hier ook zeker aan het juiste adres. Mede dankzij de wellnessfaciliteiten en de uitstekende restaurants.
  • Katikies Mykonos is zonder twijfel een van de mooiste hotels van Griekenland. Het kleinschalige droomhotel biedt luxe kamers met bubbelbad of privézwembad met prachtige blauwwitte details. Van het uitzicht op de baai van Agios Ioannis Diakoftis krijg je nooit genoeg! Helemaal niet dobberend in het infinity-zwembad…
Mooiste hotels Griekenland: Katikies Mykonos
Katikies Mykonos is een kleinschalig hotel in Griekenland; wat een pareltje!

De mooiste hotels op Santorini

De hotels op Santorini hebben een enorm hoog wegdroom-gehalte, met veelal prachtige vergezichten en een typisch Griekse inrichting. De gemiddelde reiziger zal flink moeten sparen, maar even spieken kan altijd toch?

  • Een hotel waar het uitzicht nooit verveelt is Hotel Katikies Kirini. Met name de sprookjesachtige zonsondergang is iedere avond weer magisch. Het adults only hotel bestaat uit slecht 20 suites met zeezicht en – voor het ultieme vakantiegevoel – een jacuzzi of privézwembad. In het wellnesscentrum is het op-en-top relaxen!
  • Geen spectaculaire vergezichten in Cavo Bianco, maar wél een super stijlvolle inrichting en fijn zwembad met riante Balinese bedden. De kamers zijn – hoe kan het ook anders op Santorini? – te boeken met jacuzzi op het balkon of een klein privézwembad. In het restaurant en wellnesscentrum is het ultiem genieten. En last, but not least… Het lavastrand van Kamari ligt op ongeveer 5 minuutjes lopen.
  • Wauw! Wij zijn verliefd op Aqua Luxury Suites. In de eerste plaats vanwege de stijlvolle kamers van dit kleinschalige hotel die allemaal uitzicht op de Egeïsche Zee bieden. Daarnaast kun je – voor een extra dosis luxe – kamers met privézwembad, -hottub of -dompelbad boeken. Tot slot is het openlucht restaurant dé plek om culinair te genieten.
Mooiste hotels Griekenland: Aqua Luxury Suites
Santorini is een aaneenschakeling van mooie hotels

Nog meer mooie hotels in Griekenland

De lijst met mooiste hotels in Griekenland samenstellen was geen gemakkelijke opgave. Het Zuid-Europese land telt honderden mooie hotels. Populaire bestemmingen als Rhodos, Kos en Kreta ontbreken nog in onze selectie. Daarom hebben we nog een bonus-lijstje voor je in de aanbieding, want er zijn nog veel meer mooie hotels in Griekenland.

  • Stella Island Luxury Resort & Spa wordt niet zonder reden het Malediven van Kreta genoemd. De watervilla’s bieden direct toegang tot het lagune zwembad en de inrichting is fantastisch!
  • Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Griekenland? Atlantica Aegean Blue op Rhodos is niet alleen mooi, het beschikt over een waterpark en diverse andere kinderfaciliteiten. Het strand ligt voor de deur en om het plaatje compleet te maken kun je o.b.v. all inclusive boeken.
  • Je waant je op een tropisch eiland met een verblijf in Amirandes Grecotel Boutique Resort. Dit luxe hotel – met een prachtig, haast hagelwit strand voor de deur – ligt toch echt op Kreta. Je kunt rekenen op een immens lagunezwembad en kamers die naar wens met privézwembad te boeken zijn. Wow!
  • Wij zien onszelf wel ronddobberen in het infinity zwembad van Lindos Blu Luxury Hotel & Suites op Rhodos. Je kijkt prachtig uit over de baai van Lindos en kunt rekenen op rust dankzij de adults only formule. Dikke tip voor een huwelijksreis!
  • Een verblijf in Casa Cook Samos op het gelijknamige eiland Samos is een feestje! Je verblijft in prachtige bohemian ingerichte kamers, die naar wens direct aan het strand liggen of over een swim-up terras beschikken. Het wellnesscentrum is een fijne plek in dit adults only hotel.
  • Alleen al voor het uitzicht zou je naar White Rock of Kos gaan. Dit luxueuze adults only pareltje ligt in het zuiden van Kos en biedt zo’n 40 kamers, zalig rustig! Leg jij jezelf eens extra in de watten met een swim-up suite, of een kamer met jacuzzi of privézwembad?
  • Het hippe Lango Design Hotel & Spa ligt nabij het levendige Kos-Stad en hanteert een adults only formule. In alle rust verblijven dus. Mede dankzij het zwembad, de wellnessfaciliteiten, het gastronomische restaurant en de luxe suites met privézwembad.
  • Domes of Corfu is een parel in ons Corfu-aanbod. Niet alleen vanwege de ligging direct aan het strand van Glyfada, maar ook omdat dit hotel een plaatje is qua inrichting, een fijn zwembad biedt en verschillende kamertypes heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een swim-up kamer?
  • Eén van de best scorende hoteltips op onze social media was van D’Andrea Lagoon Suites. Onze volgers waren laaiend enthousiast over het stijlvolle hotel op Kos. Met name vanwege de prachtige swim-up kamers.
  • Wauw, was ons huis maar zo hip ingericht als Indigo Inn Casa. In dit luxe, adults only hotel staan rust en ontspanning centraal. De ligbedjes rond het zwembad wachten je al op en ook het strand en Oud-Chersonissos liggen vlakbij. En hmm… ook voor je smaakpapillen is het hier een feestje!

Kiezen wordt nog lastig met deze mooiste hotels in Griekenland. Welke is jouw favoriet?

Kiezen uit meer mooie hotels in Griekenland?Bekijk ons aanbod
Mooiste hotels Griekenland: Indigo Inn Casa
Indigo Inn Casa is niet alleen een van onze nieuwste hotels, maar ook een van de mooiste hotels op Kreta

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *