Mooiste hotels Algarve

De mooiste hotels in de Algarve; hier wil je heen!

Wil je graag naar de Portugese Algarve? In ons aanbod vind je meer dan 260 hotels voor elk budget. Om je op weg te helpen hebben we alvast de – wat ons betreft – mooiste hotels in de Algarve op een rij gezet. Misschien zit er wel wat voor je tussen en relax jij binnenkort onder de Portugese zon. Kijk je mee?

De Algarve in vogelvlucht

Zoek je een relaxte strandvakantie in Portugal? Dan kom je al snel uit op de Algarve. De regio ligt helemaal in het zuiden van het land, direct aan de Atlantische Oceaan. Het staat vooral bekend om de 200 kilometer lange, rotsachtige kustlijn. De goudgele kleuren van de rotsen en kliffen steken fel af tegen de blauwe zee en fijne zandstranden. Ook voor gezellige (vissers)dorpjes, levendige badplaatsen en leuke activiteiten zit je goed in de Algarve.

Wat de vakantie helemaal afmaakt? Een fijn hotel waar je helemaal kan bijkomen natuurlijk! In deze blog met mooiste hotels in de Algarve staat het ultieme vakantiegevoel voorop. Zet die relax-modus maar alvast aan!

Op zoek naar een betaalbaar hotel in de Algarve?Bekijk ons aanbod

California Urban Beach Hotel (Albufeira)

Albufeira is zonder twijfel de bekendste plaats van de Algarve. Het heeft bij veel vakantiegangers het imago van een typische zon-, zee- en feestbestemming. Toch is de badplaats veel meer dan dat. Zeker in het oude stadsdeel vind je nog een authentieke sfeer, culturele bezienswaardigheden en een hoge dosis Portugese gezelligheid. Klinkt dat als muziek in de oren? Bij California Urban Beach Hotel verblijf je midden in het oude centrum.

Er zijn meerdere redenen waarom we zo’n fan zijn van dit mooie hotel in de Algarve. Bovenaan staat de fijne ligging; op een paar stappen van stad én strand. Direct daarna volgt het kleinschalige karakter; er zijn maar ca. 80 kamers. Ze zijn stuk voor stuk voorzien van moderne gemakken én gezellig ingericht. Hier voel je je in no time thuis.

Verder biedt het hotel alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. Begin de dag met een goed ontbijt en ga direct door naar het zwembad op het dakterras. Door de adults only-formule kun je ongestoord een boek lezen of dutje doen. Geen kind dat je wakker houdt!

Mooiste hotels Algarve - California Urban Beach Hotel

Pestana Blue Alvor All Inclusive Beach & Golf Resort (Alvor)

Wil je all inclusive naar Portugal? Ook dan zijn er genoeg mooie hotels in de Algarve. Een van de populairste ligt in de kleine stad Alvor: Pestana Blue Alvor All Inclusive Beach & Golf Resort. De hele familie beleeft hier een op-en-top geslaagde vakantie.

De jongste vakantiegangers staan ’s morgens vroeg al te trappelen voor een nieuwe dag. Verwen ze met een goed ontbijt en trek snel de zwemoutfits aan. Bij het kinderbad spetter je er samen op los en roetsjen de kids van de miniglijbaantjes. Oudere kinderen vinden hun leeftijdsgenootjes op het sportveld, bij de klimmuur of op de minigolfbaan. Wedden dat ze niet meer naar huis willen?

Laten we niet vergeten dat het óók jouw vakantie is. Doe een dutje aan het zwembad of geniet van welverdiende me-time in het wellnesscentrum. Na een stevige massage kan je er wel helemaal tegenaan. Eens kijken of je genoeg energie hebt voor een potje padel of een work-out in de fitnessruimte.

Wil je de zee zien? Je kan natuurlijk in je sneakers springen voor een wandeling naar het strand. Maar zeg nou zelf; het is toch veel leuker om gebracht te worden?! Bij dit tophotel sjoef je met een elektrisch toeristentreintje in no time naar het strand. Wie zei dat een vakantie vermoeiend moest zijn?

Check deze kindvriendelijke hotspots en activiteiten in de Algarve.

Mooiste hotels Algarve - Pestana Blue Alvor All Inclusive Beach & Golf Resort

Vila Vita Parc Resort & Spa (Armacao de Pera)

Luxe, luxer, luxe! Roep je Vila Vita Parc Resort & Spa, dan roep je een vakantie met een exclusief tintje. Dit bijzondere hotel is niet zonder reden bekroond tot een van de ‘Leading Hotels of the World’. Portugese gastvrijheid, persoonlijke service en een prachtige inrichting wachten op je!

In een oase van rust word je helemaal in de watten gelegd en geniet je met volle teugen van het beste wat Portugal te bieden heeft. Daar heb alle ruimte voor; het resort strekt zich uit over 22 hectare. Wow! Ondanks de grootte voelt het niet massaal aan. Eerder als een traditioneel Portugees dorpje. Witgekalkte gebouwen, subtropische tuintjes en kleine paadjes wisselen elkaar af.

Na een heerlijke nacht schuif je vol energie aan bij het ontbijt of de brunch. De rest van de dag maak je zo relaxed als je zelf wil. Dobberen in de zwembaden, een dutje op de ligbedjes, een massage bij het wellnesscentrum…

Zin in wat actie? Sla een balletje op de golfbaan, laat je vermaken door het animatieteam of daag je reisgenoten uit voor een sportwedstrijdje. Afkoelen doe je met een duik in zee; het strandje vind je onderaan de kliffen. Verborgen en daarom extra leuk!

Ben je een culinaire fijnproever? Bij dit luxe hotel heb je de keuze uit 10 restaurants plus zes bars. Voor een speciale avond uit strijk je neer bij het Michelinrestaurant. Zin in een wijntje? Laat je adviseren of verrassen door de kelners. Vila Vita Parc Resort & Spa beschikt namelijk over de grootste privécollectie van Portugal. Santé!
Mooiste hotels Algarve - Vila Vita Parc Resort & Spa

Domes Lake Resort (Vilamoura)

Frankrijk heeft Saint Tropez, Portugal heeft Vilamoura. Deze badplaats in de Algarve dankt haar luxe imago aan de chique jachthaven, het casino en het gezellige centrum vol met goede restaurants en bars. Wil je dit allemaal binnen handbereik hebben? Een van de leukste – en best beoordeelde – hotels in het centrum is Domes Lake Resort.

Zoals de naam al doet vermoeden verblijf je direct aan het prachtige meer van Vilamoura. Maar waterratten let op; dit is niet het enige water dat je hier vindt. Dankzij twee (verwarmde) zwembaden is waterpret binnen handbereik. De kinderen zijn ondertussen niet weg te krijgen bij de speeltuin, de miniclub en het kinderbad. Family fun, check!

Ben jij de sportieveling thuis? Bij dit hotel blijf je fit dankzij de sportlesjes, het tennisveld en de fitnessruimte. Stap voor de balans nog even de sauna in of bestel een zomers drankje bij de bar.

Mooiste hotels Algarve - Domes Lake Resort

W Algarve Hotel & Residences (Albufeira)

Het gemak van een appartement met het comfort van een luxe hotel? Dan zit je helemaal op je plek bij W Algarve Hotel & Residences. Méér dan op je plek zelfs. Dit hotel ademt luxe, rust en gezelligheid. Echt een bucketlist-tip!

In het hotel kijk je je ogen uit; er is duidelijk veel tijd besteed aan de inrichting. Strakke lijnen, bijzondere vormen en kleurrijke details wisselen elkaar af. En eerlijk… Als je de foto’s van de hotelkamers ziet, dan wil je toch direct in die fijne bedden ploffen?! Slaaplekker!

Zei er iemand zon, zee, zen? Dit hotel is niet alleen een van de mooiste hotels in de Algarve, je zit er ook goed voor een 100% ontspannen vakantiegevoel. Spreid een handdoek uit op het nabijgelegen strandje of relax aan het zwembad. Blijf je liever binnen? In het wellnesscentrum word je helemaal in de watten gelegd.

Mooiste hotels Algarve - W Algarve Hotel & Residence

Nog meer mooie hotels in de Algarve

Waarom is kiezen zo lastig? Er zijn nog zó veel topadresjes die we met je willen delen. De volgende pareltjes mogen in ieder geval niet missen tussen de mooiste hotels in de Algarve.

  • Als je het ons vraagt is Lagos echt een van de leukste badplaatsen in de Algarve. Het is een stuk minder toeristisch dan Albufeira en heeft een eigen, charmante sfeer. Wil je deze parel van de Algarve in de vroege ochtenduurtjes én ’s avonds meemaken? Verblijf dan in het centrum bij Lagos Avenida Hotel. Gooi je armpjes over de zwembadrand en geniet van het uitzicht op de haven. Uiteraard met een drankje van de bar binnen handbereik.
  • Op zoek naar een hotel met een traditioneel tintje? Check dan snel Pine Cliffs Hotel in Olhos d’Água. De typisch Portugese tegeltjes, blauwe muurschilderingen en houten details gaan mooi samen met moderne gemakken. Extra fijn: er heerst een oase van rust doordat het hotel een beetje verscholen ligt tussen de pijnbomen. Dat betekent overigens niet dat er weinig te beleven is. Integendeel! Plons minimaal één keer in alle zwembaden, pak je rust in het wellnesscentrum en eet je buik rond in de restaurants. Op het nabijgelegen strand geniet je van een avondbriesje.
  • Zonaanbidders opgelet! Bij Regency Salgados Hotel & Spa spreid je een handdoek uit op een van de ligbedjes óf je strijkt neer op een ligbedje in het water. Werk aan je kleurtje en ga voor een pauze langs bij de foodtruck. In de namiddag breng je een bezoekje aan Albufeira (op ca. 10 km), waar je – als je zin hebt – blijft hangen voor een avond stappen. De volgende dag kan je heerlijk rustig uitslapen in de gezellige hotelkamer. 100% vakantiegevoel, check!
  • AP Cabanas Beach & Nature heet natuurlijk niet zomaar zo. Het luxe hotel ligt midden in de natuur én dicht bij het strand. Voor een portie levendigheid loop je in ca. 10 minuten naar het centrum van Cabanas. Bij terugkomst gooi de beentjes omhoog in de gezellig ingerichte hotelkamer. Op-en-top genieten dit!
  • De omgeving van Tivoli Carvoeiro is precies waar de Algarve bekend om staat. Vanuit het hotel kijk je zo uit op een verzameling goudgele rotsen en kliffen. Zelfs bij het zwembad verlies je het bijzondere tafereel niet uit het oog. Rond etenstijd is het smullen geblazen in de restaurants. Op het menu o.a. dagverse vis en Portugese specialiteiten. Bom apetite!

In welk van deze mooie hotels in de Algarve zou jij wel willen verblijven?

Mooiste hotels Algarve - Tivoli Carvoeiro

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *