Mooiste blauwe Blue Lagoons ter wereld

50 tinten blauw! De mooiste Blue Lagoons ter wereld

Blauwer dan blauw water, in alle tinten die je kunt bedenken. Van lichtblauw tot turquoise en van aquamarijn tot azuurblauw. Dat is wat de allermooiste Blue Lagoons ter wereld in de eerste plaats gemeen hebben. Wat ze verder verbindt? Dat ze een plekje verdienen op jouw bucketlist. Welke kun jij al afstrepen?

IJsland

The Blue Lagoon IJslandDe bekendste Blue Lagoon ter wereld is die in IJsland. Dit thermale ‘zwembad’ is een van de topattracties in IJsland en mag niet ontbreken op jouw bucketlist. De Blue Lagoon is geen natuurlijk bad, maar is aangelegd door de IJslanders. Het wordt gevuld met water uit de Svartsengi geothermale krachtcentrale.

Het blauwwitte water (het kleurt wit door de mineralen en silicaten) schijnt een geneeskrachtige werking te hebben en wordt ook wel ‘de bron van de eeuwige jeugd’ genoemd. Voor reuma- en artritispatiënten en mensen met een huidziekte is het extra lekker om in het water te badderen. Maar ook als jij niet tot deze groep behoort is het 38 °C warme water heerlijk.

Een bezoekje aan de Blue Lagoon kost je ca. € 65,-. Daarvoor mag je het water in, krijg je een silica-maskertje, een handdoek en een drankje. Kaartjes dien je vooraf te reserveren. Nog enkele tips; draag je haar vast, doe je sieraden af en spoel je badkleding goed uit. Alles wordt namelijk aangetast door het water.

Lees alles over de Blue Lagoon in IJsland

Het water van de Blue Lagoon is extreem zout, zo’n 12,5%. Het wordt omhoog gepompt vanaf 1.800 meter diepte en heeft op dat moment nog een temperatuur van ca. 70 °C.

Jamaica

The Blue Lagoon JamaicaHet contrast met de Blue Lagoon in IJsland kan bijna niet groter zijn als je de Blue Lagoon van Jamaica ziet. Waar je in IJsland tussen lavastenen dobbert, wordt het meer in Jamaica omgeven door prachtig groene bossen. Officieel heet dit meer de Blue Hole, maar nadat de film Blue Lagoon uit 1980 met Brooke Shields is opgenomen op deze locatie, is het water omgedoopt tot Blue Lagoon.

Bijzonder aan de Blue Lagoon is de mix van zout en zoet water en het grote temperatuurverschil dat daarmee gepaard gaat. De lagune is namelijk via een smalle doorgang verbonden met de Caribische Zee en wordt gevoed door zoetwaterbronnen. Neem je een duik, dan voel je af en toe vlagen van koud water dat uit de bergen komt.

Hoe de Blue Lagoon aan haar magische helderblauwe kleur komt? Door de diepte van ca. 56 meter. Gedurende de dag zie je de kleur van het meer steeds veranderen, afhankelijk van hoe de zon op het water schijnt.

Lees alles over de Blue Lagoon in Jamaica

Blue Lagoon Jamaica, HRiu Ocho RiosDe Blue Lagoon bereik je gemakkelijk als je verblijft in Riu Ocho Rios.  Je geniet hier o.a. van de 24-uurs all inclusive-formule, ontelbare faciliteiten en de prachtige ligging in de baai van Ocho Rios.

Olüdeniz (Turkije)

The Blue Lagoon TurkijeHet mooiste plekje van Turkije? Volgens veel mensen is dat de Blue Lagoon van Ölüdeniz. Deze baai wordt omgeven door een hagelwit strand, azuurblauw water en groene Taurus-bergen. Het is niet voor niets dat deze Blue Lagoon een van de meeste gefotografeerde plekjes van Turkije is.

Ook deze Blue Lagoon dankt haar naam aan de gelijknamige film. Enkele scènes zijn opgenomen aan het strand én in het omliggende natuurgebied. Dit natuurgebied vormt het westelijke deel van het strand, waar je veel vogels en andere dieren vindt. Het oostelijke deel wordt Belcekiz Beach genoemd. Hier vind je gezellige restaurantjes en bars.

Toegang tot deze Blue Lagoon kost je ca. € 3,-. Wij vinden dat een koopje om een paradijs op aarde te aanschouwen. Geen zin om de hele dag te luieren? Er zijn ook mogelijkheden om te waterfietsen of kanoën over de Blue Lagoon.

Blue Lagoon: Ölüdeniz, Peridikia Beach HotelNabij dit geweldige strand vind je Peridikia Beach Hotel. Geniet van een zorgeloze zonvakantie in Turkije dankzij de moderne kamers en uitgebreide faciliteiten met o.a. een zwembad, fitnesscentrum en sauna.

Malta (Comino)

The Blue Lagoon MaltaOp het kleine eilandje Comino, dat behoort tot de Maltezer archipel, vind je de laatste Blue Lagoon van ons lijstje. Dit praktisch onbewoonde eiland trekt in de zomermaanden hordes toeristen vanwege het ongekende natuurschoon.

De Blue Lagoon ligt in het westen van het eiland in een beschutte baai. In het hoogseizoen worden er veel excursies georganiseerd naar het paradijselijke water. Een bezoek aan de Blue Lagoon is dan ook een echte must-do als je vakantie viert op Malta of Gozo.

De Blue Lagoon kent geen echt zandstrand. Relaxen doe je op aangelegde plateaus op een ligbedje. Voor een beetje afkoeling neem je een duik in het heerlijk warme helderblauwe water. Ook fijn; kinderen kunnen gewoon mee het water in. Het water is er namelijk relatief rustig en ondiep.

Lees alles over de Blue Lagoon op Comino

Het water van de Blue Lagoon is zo helder dat je op sommige plekken tot wel 30 meter diep kunt kijken. Snorkel mee dus!

Wauw! Stuk voor stuk pareltjes deze Blue Lagoons. Welke kun jij al afstrepen van jouw bucketlist?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *