Malta met kinderen

Malta met kinderen: de ultieme tips

Laten we eerlijk zijn; Malta is niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een familievakantie. Toch is een vakantie op Malta met kinderen écht geen slecht idee. Lees maar snel verder! 

Waarom is Malta geschikt met kinderen?

Malta staat dus niet bekend als familiebestemming. Toch zijn er genoeg redenen voor een vakantie naar Malta met kinderen.

Laten we beginnen met het klimaat; Malta kent een mediterraan klimaat. Dit zorgt van ca. mei tot oktober voor aangename temperaturen. In de maanden juli en augustus stijgt het kwik er zelfs tot 30 °C of meer.

En wat dacht je van een geringe vliegtijd? In ca. 3 uur sta je met je voeten op Maltezer bodem. Een fijn vooruitzicht; je hoeft jouw kinderen niet oneindig lang te vermaken met spelletjes of om te kopen met snoep en leuke cadeautjes.

Plus: het eiland biedt genoeg mogelijkheden om dagjes op pad te gaan en de leukste avonturen met jouw kinderen te maken. Meer daarover lees je uiteraard hieronder!

Kindvriendelijke stranden op Malta

Malta met kinderen: strandNet zoals dat Malta niet de meest standaard familiebestemming is, is het ook zeker geen standaard vakantiebestemming. Geen ellenlange stranden, wel kleine gemoedelijke baaitjes. En dat laatste is als je het ons vraagt ideaal met kinderen. Zeker omdat flink wat stranden langzaam in zee aflopen. Dat is veilig spetteren!

De fijnste stranden op Malta voor kinderen?

  • Het grootste en mooiste zandstrand van Malta vind je in Mellieha; Mellieha Bay, dat door de inwoners ook wel Ghadira Bay wordt genoemd. Doordat de eerste 50 meter enkeldiep is en het strand daarna ook langzaam in de zee blijft aflopen, is het geliefd bij families.
  • Iets kleiner is Balluta Bay in St. Julians. Uniek is dat dit strand alleen zichtbaar is bij laag water. Je kunt er uitstekend snorkelen en duiken. Ook als beginner! Aan het strand vind je diverse winkeltjes en restaurants.
  • Ga je graag voor een strand met een Blauwe Vlag? Ga dan voor George’s Bay, Ghajn Tuffieta, Ghadira Bay, Paradise Bay, Golden Bay of Ramla Bay. Keuze genoeg, niet?!

Bekijk meer mooie stranden op Malta

Doen & zien op Malta met kinderen

Malta met kinderen: Popeye VillageMalta is met een oppervlakte van 316 km² (inclusief de buureilanden) zeker niet groot. Ter vergelijking: het populaire Griekse eiland Kreta is ruim 25 keer zo groot. Betekent dit dat je er weinig te doen hebt met je kinderen? Mispoes!

We zetten onze favoriete must-sees en activiteiten op Malta met kinderen voor je op een rij:

  • Wist je dat de originele Popeyfilm uit 1980 (met Robin Williams in de hoofdrol) werd opgenomen op Malta? De plek waar dit gebeurde, Sweethaven Village, is nog steeds te bezoeken. Wandel over de filmset van de spinazie-etende zeeman en bekijk oude shows. Jouw kids zijn vast te jong om Popeye te kennen, dus laat ze eerst even wat filmpjes zien.
  • Houden jouw kinderen van cultuur? Malta herbergt flink wat tempels. Indrukwekkend en ook wel een beetje spannend voor kinderen is het ondergrondse Hypogeum van Ħal Saflieni.
  • In de hoofdstad Valletta kan je met je kinderen een speurtocht doen langs de mooiste bezienswaardigheden; St. John’s Co-Cathedral, Republic Street, Fort St. Elmo en de Upper en Lower Baracca Gardens. In deze laatste trakteer je ze op een ijsje.
  • Zijn jouw kinderen gek op vis en kunnen ze uren bootjes kijken? Ga op zondag naar Marsaxlokk. In dit vissersdorpje in het zuidoosten van Malta vindt elke ochtend een vismarkt plaats aan de haven. In diezelfde haven dobberen talloze kleurrijke bootjes rond.
  • Wil je jouw kinderen kennis laten maken met water dat blauwer dan blauw is? Plan een dagje naar de Blue Lagoon. Dit paradijsje ligt bij het kleine Maltezer eiland Comino en is enkel per boot bereikbaar. Alleen de reis er naartoe is al een avontuur op zich.

Lees wat je nog meer kunt doen op Malta

Praktische informatie voor Malta met kinderen

Ben je op zoek naar praktische informatie voor een vakantie naar Malta met kinderen? We zetten enkele handige tips voor je op een rijtje:

  • Fijn: er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Malta. Het slaapritme van jouw kinderen wordt dus niet verstoord.
  • Ook niet nodig; vervelende prikken. Er zijn geen vereiste vaccinaties voor Malta.
  • Met dank aan het mediterrane klimaat kan het flink zonnig zijn. En ook op bewolkte dagen is de zon soms verraderlijk. Zorg dat je genoeg zonnebrandcrème meeneemt!
  • Omdat Malta veel over kleine (kiezel)baaitjes beschikt, raden we je aan waterschoentjes mee te nemen voor de kinderen. Dat loopt een stuk lekkerder de zee in!

Kindvriendelijke hotels op Malta

Malta met kinderen: hotelsOp Malta heb je bij ons de keuze uit meer dan 75 hotels en appartementencomplexen. Vind je het lastig om te bepalen welke geschikt zijn voor een vakantie met kinderen? We zetten onze favorieten kindvriendelijke hotels op een rij:

  • Bij db Seabank Resort & Spa komt niemand van het gezin iets tekort; je vindt er een van de grootste lagunezwembaden van Malta, er zijn familiekamers te boeken en je hebt de keuze uit zes buffet- en thema-restaurants en talloze bars. Wat dacht je van een jungle restaurant en een bar met bowlingbaan? Extra fijn: dit hotel is te boeken o.b.v. all inclusive.
  • Radisson Blu Resort & Spa Golden Sands ligt op één van de mooiste locaties van Malta: op een klif met uitzicht over het strand van Golden Bay. Afkoelen kan in zee, maar ook in een van de zwembaden. En terwijl de kids zich vermaken in de miniclub kan jij optimaal ontspannen in het immense wellnesscentrum.
  • Dompel je je graag onder in luxe? Kies voor Hilton Malta. Plonsen kan in een van de vier zwembaden en meerdere aparte kinderbaden. ’s Avonds maken je kinderen kennis met o.a. Aziatische en Italiaanse specialiteiten in de drie restaurants.

Heb je na het lezen van dit artikel meteen zin gekregen in een vakantie op Malta met kinderen? Scoor een van onze deals & pak je koffer maar in!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *