Vijfsterrenhotels Malta

Vijfsterren hotels op Malta: hier vier je vakantie in luxe!

Ten zuiden van Sicilië ligt de archipel Malta, een vakantiebestemming waar je van april tot oktober gegarandeerd de zon ziet. Op de eilanden Malta en Gozo zijn talloze accommodaties te vinden voor ieder budget. Maar heb jij wel een beetje luxe verdiend of wil je gewoon even wegdromen? Lees dan snel verder, we zetten de mooiste vijfsterrenhotels van Malta voor je op een rijtje.

Levendig St. Julians

Vijfsterren hotels Malta: St. JuliansWe starten met het grootste eiland van de twee, Malta. Veel reizigers kiezen voor St. Julians als uitvalsbasis voor hun verblijf op Malta. Dit is ook meteen één van de meest levendige plaatsen van het eiland. Met dank aan o.a. de populaire uitgaanswijk Paceville en de ruime keuze aan hotels. Zoals deze twee drie luxe pareltjes:

  • In St. Julians vind je Radisson Blu Resort St. Julians waar met name culinair genieten geen opgave is. Je hebt de keuze uit diverse restaurants voor ontbijt, lunch of diner. Groot pluspunt: het schitterende uitzicht over de Middellandse Zee tijdens het eten. Van dit uitzicht geniet je ook vanuit het buitenzwembad. Even relaxen kan in het binnenzwembad mét jacuzzi.
  • Op een steenworp afstand van het levendige St. Julians verblijven? Dat kan in het luxe The Westin Dragonara Resort. Dit hotel beschikt over twee zwembaden en een apart kinderbad. Vanaf het zonneterras kun je over zee turen vanachter je zonnebril. Helemaal opgeladen terugkomen van vakantie? Dat is geen probleem door het ruime wellnesscentrum. Hier vind je o.a. een sauna, stoombad, binnenbad en whirlpool. Ook voor sportievelingen is The Westin Dragonara Resort de perfecte locatie; je kunt er bijvoorbeeld lesjes aerobics en yoga volgen. Chill!

Cultureel Valletta

Vijfsterren hotels Malta: Grand Hotel ExcelsiorCultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Valletta, de hoofdstad van Malta. In de oude binnenstad vind je barokke paleizen, veel leuke winkels en toprestaurants. Bezoek ook zeker de Sint John’s Co-Cathedral tijdens je vakantie op Malta. Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, die overigens is uitgeroepen tot één van de Europese culturele hoofdsteden van 2018.

In Valletta kun je o.a. verblijven in Grand Hotel Excelsior. Dit stijlvolle hotel heeft niet alleen een uitstekende ligging (op ca. 500 meter van de oude stadspoorten), maar ook het mooiste uitzicht van Malta. Je kijkt namelijk uit op de Marsamxett Harbour en Manoel Island. Je zult je niet vervelen in dit hotel. Geniet van de zonnestralen op het riante zonneterras aan het zwembad of boek een ontspannende massage.

Go Gozo

Vijfsterren hotels op Malta, Kempinski San Lawrenz GozoHet kleine broertje van Malta, Gozo, is misschien minder populair als vakantiebestemming, maar zeker niet minder mooi. Je vindt hier nog geen hordes toeristen, maar wel hele mooie hotels.

Eén van die hotels is Hotel Ta’ Cenc Spa. Dit kleinschalige hotel biedt rust, ruimte en romantiek. Ideaal voor een vakantie met je lover! Bovendien heeft het hotel een privé rotsstrandje, waar een shuttlebus naartoe rijdt. Ontsnappen aan de warmte doe je door een duik te nemen in één van de zwembaden, waaronder een adults only zwembad.

Nog meer rust en ruimte vind je in Kempinski San Lawrenz. Dit hotel ligt in een immens park, waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Je komt helemaal zen terug van vakantie dankzij het wellnesscentrum met o.a. sauna, Turks bad, binnenzwembad en whirlpool. Culinair genieten kan uitstekend in één van de restaurants van het hotel, waar je bijvoorbeeld een vers stukje zalm of een goede biefstuk bestelt.

Nog meer vijfsterren hotels op Malta

Heb je graag de keuze uit meer hotels? We hebben nog wat extra vijfsterren hotels op Malta voor je in de aanbieding:

  • Voor een verblijf in Sliema kun je terecht in het luxe AX The Palace. Je hebt hier o.a. de beschikking over een ruime kamer, dakterras met zwembad, uitstekende wellnessfaciliteiten en een fitnessruimte. Voor een dinner with a view kun je plaatsnemen in het restaurant op het dakterras van het hotel. Genieten!
  • Zon, zee, zen! Bij Radisson Blu Resort & Spa Golden Sands beleef je heerlijke vakantiedagen. Duik in het zwembad of sta in no time op het privéstrand. Na een ontspannen bezoekje aan het wellnesscentrum heb je de keuze uit wel zeven restaurants en bars. En de kinderen? Die vermaken zich bij de miniclub van dit vijfsterren hotel.
  • Zijn kleinschaligheid en authenticiteit voor jou belangrijk? Dan tippen Cugo Gran Macina Grand Harbour in de hoofdstad Valletta. Dit vijfsterren hotel, deels gevestigd in een fort, kijkt uit over de vestingmuren en de Grand Harbour. Je kunt er daarnaast rekenen op luxe suites en een zwembad op het dakterras.

Heb jij genoeg gespaard om in één van deze prachtige vijfsterren hotels te verblijven? Lucky you!

Bekijk alle luxe hotels op Malta

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *