Belgische steden najaar

De leukste Belgische steden voor een najaarstrip

Verre reizen zijn geweldig! Maar is het altijd nodig? Nee hoor, ook dichtbij huis heb je geweldige plekken. Neem nu de Belgische steden. Perfect voor een najaarstrip!

Veelzijdig Antwerpen

Belgische steden najaar: AntwerpenOf je nu komt voor historische bouwwerken, shopsessies tot je erbij neervalt of gezellige restaurants; Antwerpen biedt het allemaal!

Een to-do-lijst in het kort? Breng een bezoek aan de binnenstad met de gezellige grote markt, ga winkelen aan de bekendste winkelstraat Meir, bewonder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, snuif een flinke dosis cultuur in een van de vele musea, maak een rondvaart over de Schelde, ga dieren spotten in de immense Antwerpen Zoo en neem een kijkje in de bekende Diamantwijk.

Zoveel activiteiten maakt hongerig en dorstig. Tijd voor échte Vlaamse frieten en een heerlijk Belgisch speciaalbiertje. Ja, ook lekkerbekken zitten goed in de Belgische stad.

Hoe je naar Antwerpen afreist? Per auto of – eigenlijk nog veel leuker – per trein. Je komt dan aan op misschien wel de meest bijzondere plek van de Belgische stad. Antwerpen-Centraal staat bekend als een van de mooiste stations van Europa met haar grote glazen koepel en prachtige architectuur.

Belgische steden: Antwerpen, De Keyser HotelOp loopafstand van de levendige Keyserlei en de bekende winkelpromenade van Antwerpen, de Meir, ligt De Keyser Hotel. Dit hotel is vanwege haar ligging en de vele ontspanningsfaciliteiten ideaal voor een stedentrip in Antwerpen.

Charmant Brugge

Belgische steden najaar: BruggeWaan je in de middeleeuwen tijdens een najaarstrip in Brugge. De knusse Belgische stad – met smalle straatjes en meer dan 60 (!) bruggetjes – staat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén en al charme!

Waarom je wel verliefd móet worden op Brugge? De vele grachtjes en bruggetjes maken dat je je haast in Venetië waant en op de terrasjes rondom de grachten gaat het er gemoedelijk aan toe. In de historische stadskern vind je prachtige gebouwen, waaronder de stadstoren Belfort. Deze kan je beklimmen voor een mooi uitzicht.

En chocolade. Want zoals Antwerpen onlosmakelijk verbonden is met bier en friet, geldt dat voor Brugge voor chocolade. Breng een bezoek aan het chocolademuseum (Choco Story) en leer alles over de geschiedenis van misschien wel de lekkerste guilty pleasure die er is.

Wat je nog meer niet mag missen in Brugge? Maak een wandeling langs het Minnewater, eet een vers visje aan de Vismarkt, maak een fietstour door de stad en zoek de rust op in het Begijnhof.

Ibis Brugge CentrumIbis Brugge Centrum is gevestigd in een middeleeuws gebouw midden in het charmante oude centrum van Brugge. De eenvoudige, maar comfortabele kamers, het gastvrije personeel en het gezellige restaurant maken dit hotel tot een echte aanrader.

Mondain Brussel

Belgische steden najaar: BrusselAls één van de Belgische steden over allure beschikt, dan is het wel Brussel. Met dank aan de vele bezienswaardigheden, statige pleinen en het feit dat het Europese Parlement hier haar thuis heeft, wordt de stad ook wel ‘de hoofdstad van Europa’ genoemd. Ga je mee?

Dé bezienswaardigheid van Brussel is zonder twijfel Manneken Pis. Deze mag je zeker niet missen, maar we vinden hem wel een beetje overschat. Brussel heeft nog veel mooiere plekken, gebouwen en bezienswaardigheden.

Wat dacht je bijv. van het Atomium? Deze ‘Eiffeltoren van Parijs’ is een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling in 1958. Het moet een 150 miljard maal vergrote atoom voorstellen. Vanuit de hoogste bol heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Maar er is meer! Ga een middagje terrashoppen aan de gezellige Grote Markt, bezoek de volkswijk de Marollen, volg de Striproute vol prachtige muurschilderingen, relax een aantal uurtjes in het Jubelpark en bewonder de Kerk van de Grote Zavel. Om maar een paar van de vele opties te noemen…

Belgische steden: Brussel, NH Brussels BloomNH Brussels Bloom is een van de hipste hotels van Brussel en geen enkele kamer is hetzelfde ingericht. In het restaurant raak je niet uitgegeten en bak je zelf je eigen wafels voor het ontbijt! Do we need to say more?

De minder bekende Belgische steden

Het gros van de Nederlandse reizigers kiest voor hun stedentrip bij de zuiderburen voor een van de bovenste drie Belgische steden. Er is echter meer:

  • Mechelen is een stuk kleinschaliger dan bovenstaande Belgische steden. Dit maakt het de ideale getaway voor een kort weekendje weg met één of twee overnachtingen. Of er ook genoeg te doen valt? Zeker! Beklim de Sint-Romboutskathedraal, bezoek het prachtige paleis Hof van Busleyden, maak een rondje langs de vele kerken en neem een kijkje bij de Brusselpoort.
  • Leuven dankt haar bekendheid aan twee dingen; het is dé studentenstad en bierhoofdstad van België. Je kunt er daardoor rekenen op een jong publiek en veel levendigheid. Met dank aan het historische centrum kan je daar ook nog een flinke dosis cultuur bij optellen.
  • Gent doet een stuk minder stads aan dan de andere Belgische steden. Je kunt er wel rekenen op een veel sfeer, genoeg musea om uit te kiezen en prachtige gebouwen die de historie van Gent weergeven.

Welk van deze Belgische steden wil jij graag dit najaar bezoeken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *