Bezienswaardigheden Brugge

Brugge, het Venetië van het Noorden

Dat de Belgische stad Brugge op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, zal je direct begrijpen wanneer je door de smalle straatjes en over de meer dan zestig bruggen slentert die de stad rijk is. Laat je verrassen door de middeleeuwse gebouwen en andere culturele hoogtepunten.

Brugge is zo’n stad die je elk moment van het jaar kan bezoeken. In de stad, die door de aanwezigheid van de vele grachtjes ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd, is het in de zomer aangenaam vertoeven op een van de vele terrasjes rondom de grachten, ook wel Brugse Reien genoemd. In de herfst en winter kun je in alle rust slenteren door de vele straatjes in de historische stadskern.

Waar je in de zomer ongetwijfeld een rondvaart over de grachten maakt (hoewel toeristisch raden we het je zeker aan), zal je in de winter vooral lekker eten en drinken bij de open haard in een van de vele knusse eetgelegenheden die de stad rijk is. Of wandel je langs alle (culturele) bezienswaardigheden in Brugge.

Dé historische bezienswaardigheden in Brugge

Bezienswaardigheden Brugge, BelfortDe historische kern van Brugge, die is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is een walhalla voor cultuurliefhebbers.

Niet alleen vind je er smalle kleine straatjes en middeleeuwse gebouwen, je vindt er ook nog diverse culturele hoogtepunten. Check snel onze favoriete historische bezienswaardigheden in Brugge.

  • Elk uur kun je bij de Belfort, aan de Grote Markt, genieten van een klokkenspel van zo’n 47 klokken. Daarnaast kun je de 83 meter hoge middeleeuwse stadstoren (tegen betaling) beklimmen (slechts 366 treden) voor een mooi uitzicht over de stad.
  • Net als andere Belgische steden vind je ook in Brugge een Begijnhof. Het Prinselijk Begijnhof is bereikbaar via de Wijngaardbrug en wordt gekenmerkt door witte huisjes uit de 17e en 18e eeuw. In huisje nummer 1 is een museum gevestigd waar je alles leert over hoe men hier leefde in de 17e eeuw.
  • Tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk vind je het Memlingmuseum, een museum dat bestaat uit een oude apotheek en het oude Sint-Janshospitaal. Het Sint-Janshospitaal stamt uit de 12e eeuw en is goed bewaard gebleven.
  • Midden op de Grote Markt vind je het standbeeld van Jan Breydel & Pieter de Coninck. Deze mannen zijn dé Volkshelden uit de tijd van de Guldensporenslag, een oorlog tussen Vlamingen en Fransen, in 1302.

Chocolade & bier in Brugge

Ook bier maakt onderdeel uit van de geschiedenis van Brugge. In Brouwerij De Halve Maan, gevestigd aan het Waldplein in het historische centrum, kom je alles te weten over de enige echte in Brugge gebouwen bier. Breng een bezoek aan het museum en geniet van een geweldig uitzicht over de stad.

En wat dacht je van chocolade? In het museum Choco Story leer je alles over de geschiedenis van chocolade, waarbij je zelfs in gesprek kan gaan met een echte chocolade-expert. Het museum is gevestigd in een 15e eeuws pand dat eerder werd gebruikt als wijnhandel.

Hier slaap je goed!

Bezienswaardigheden Brugge, mooie hotelsIn de kleine smalle straatjes van Brugge vind je in totaal meer dan 1.000 hotels. Maar hoe weet je nu of je met een goed hotel te maken hebt? In ons aanbod hebben we 30 door ons geselecteerde hotels, waarvan dit zonder twijfel onze drie favorieten zijn:

  • Hotel Academie. Dit viersterren hotel ligt op een rustige locatie in het historische centrum. Op slechts 150 meter van Brouwerij De Halve Maan en het Begijnhof. Ook op steenworp afstand van het Minnewater.
  • Hotel Bryghia. Niet alleen kun je tijdens een verblijf in dit familiehotel rekenen op veel gastvrijheid, het is ook nog eens centraal gelegen; in de historische stad, aan één van de schilderachtige reien en op loopafstand van de Grote Markt en de middeleeuwse toren Belfort.
  • Hotel Tuilerieën. Als je op zoek bent naar een eigentijds en luxe hotel dan zit je goed in dit viersterren hotel. Het is gevestigd in een elegante patriciërswoning uit de 15e eeuw en bevindt zich op slechts 300 m van de Grote Markt.

Wil jij kennis maken met het Venetië van het Noorden en de vele bezienswaardigheden in Brugge bezoeken? Bekijk al onze hotels en onze scherpe last minute aanbiedingen.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *