Badplaatsen Malta

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Malta

Zuid-Europa en zon gaan hand in hand! Kies je voor Malta dan kan je daar ook nog eens een middeleeuwse sfeer bij optellen. Want waar je je ook begeeft op het eiland, het ademt historie. Rest de vraag: voor welke van de badplaatsen op Malta ga jij? We zetten ze op een rij zodat jij kan kiezen waar je wilt verblijven aan de hand van jouw wensen.

Malta is geen typische Zuid-Europese bestemming. Waar Spanje bijvoorbeeld wordt gekenmerkt door kilometerslange goudgele stranden, zijn deze op Malta ingeruild voor kleine (kiezel)strandjes, verbogen baaitjes en her en der een verdwaald zandstrand.

Erg? Nee, dat is juist de charme van Malta. Minder massaal! En dan heb je ook nog de keuze uit een verscheidenheid aan badplaatsen. Wij zetten de leukste op een rij, aan jou om te kiezen waar je wilt verblijven op Malta.

Kindvriendelijk Mellieha

Met de hele familie naar het Zuid-Europese eiland? Ga naar het noordwesten van het eiland. Hier vind je namelijk de meeste zandstranden. Eén van de populairste badplaatsen in dit deel van Malta is Mellieha, dat feitelijk bestaat uit Mellieha Bay en het authentieke dorpje Mellieha. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap wanneer je hier verblijft.

Zandkastelen bouwen kan hier oneindig op het strand (dat meer dan een kilometer lang is!) en met dank aan de langzaam in zee aflopende stranden is het ook nog eens veilig voor kinderen. Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd en je hebt de mogelijkheid om diverse watersporten te beoefenen. De vele strandbarretjes maken het tot een levendig geheel!

Wil je een uitstapje maken tijdens een vakantie in de kindvriendelijke badplaats? Je rijdt vanaf hier in no time naar Cirkewwa, vanwaar je de ferry of boot naar buureilanden Gozo en Comino kunt pakken. Of blijf op Malta zelf en bezoek Popey Village (dat officieel Sweethaven Village heet). Hier kun je oude shows bekijken, demonstraties volgen en wandelen over de filmset van de sympathieke, spinazie-etende zeeman.

db Seabank Hotel Resort & Spa, Maltadb Seabank Hotel Resort & Spa staat bekend als een van de meest kindvriendelijke hotels in de omgeving van Mellieha. Het zwembad, aparte kinderbad, de miniclub en de spa zorgen voor ontspanning voor het hele gezin.

Leukste badplaatsen Malta: Mellieha

Bruisend St. Julians

Verreweg de bekendste, en meteen ook de levendigste, badplaats op Malta is St. Julians. De badplaats ligt in het oosten van het eiland, aan de gelijknamige baai.

Hoewel de baai iets romantisch heeft – met de rustig dobberende bootjes en de boulevard vol mensen ’s avonds – is het niet het meest authentieke stukje van het eiland. Het is vooral toegespitst op toerisme. Hier verblijf je wanneer je levendigheid zoekt tijdens een vakantie op Malta!

Je vindt er goede hotels, uitstekende restaurants (voor alle budgetten), een meer dan bruisend uitgaansleven, leuke winkels én het grote winkelcentrum Bay Street met talloze grote winkelketens. Zalig op dagen dat het net even te warm is om te zonnebakken aan het plaatselijke strandje of het zwembad van jouw hotel. Want veel hotels beschikken hier over een eigen zwembad, meestal op het dakterras.

Handig: de hoofdstad Valletta ligt praktisch om de hoek (op nog geen 10 km afstand) én is makkelijk te bereiken per bus. Zo combineer je levendigheid toch nog met authentiek Malta én bovenal een flinke dosis cultuur!

InterContinental MaltaBij InterContinental Malta biedt alle luxe die je je maar kan wensen! Het hotel in de levendige wijk Paceville, biedt zes restaurants en een dakterras met zwembad en het ontbijt… simpelweg goddelijk!

Leukste badplaatsen Malta: St Julians

Veelzijdig Sliema

The best of both worlds: de badplaats Sliema ligt tussen het bruisende St. Julians en de hoofdstad Valletta in. Je hebt cultuur en een geweldig uitgaansleven binnen handbereik, maar verblijft in alle rust.

Sliema ontwikkelde zich in de jaren 90 als zomerresort voor de mensen uit Valletta. Het kreeg de naam Tas-Sliema, wat feitelijk ‘vrede’ betekent en door de bewoners wordt gezien als ‘vredige haven’. Die uitdrukking klopt helemaal! Sliema ligt aan een rustige baai met een brede boulevard (The Strand) vol gezellige restaurantjes. Zonder dat het zo druk is als St. Julians.

Te voet bereik je, via de boulevard, in ca. 20 minuten St Julians. Ideaal! Onderweg ben je getuige van een schouwspel waarbij de vissers hengelen naar verse vis. Die zomaar eens ’s avonds op jouw bord kan liggen. Ook handig: vanaf de waterkant vertrekken ferry’s, die je rechtstreeks naar de hoofdstad Valletta brengen.

Preluna Hotel & Spa, MaltaPreluna Hotel & Spa ligt aan de boulevard van Sliema, beschikt over een eigen à la carte restaurant en is bekroond met het Eco Certification keurmerk. Klaar voor een heerlijke vakantie onder de Maltese zon?

Leukste badplaatsen Malta: Sliema

Valletta

Toegegeven; we spelen een beetje vals. Valletta is namelijk geen badplaats, het is de hoofdstad van het eiland. Toch is het wél een geweldige plek om te verblijven op Malta. Met name voor cultuurliefhebbers.

Laten we eerst beginnen met een korte introductie. Valletta is één van de kleinste hoofdsteden van Europa, het heeft een verrassend stratenpatroon (wat wel wat weg heeft van Manhattan in New York) en het oude centrum staat door de prachtige, historische gebouwen in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Strand vind je er niet, maar wel een prachtige stadstuin, een haven die uitnodigt voor een boottochtje en dé hotspot Sint John’s Co-Cathedral. Dit is overigens slechts één van de ca. 25 kerken (!) die je er vindt. Even bijkomen van het kerk- en cultuurgeweld? Je vindt er leuke terrasjes, chique bars en trendy koffietentjes.

Grand Hotel Excelsior, MaltaWow! Grand Hotel Excelsior heeft zonder twijfel een van de mooiste uitzichten die je zal aantreffen op Malta. Vanaf het zwembad kijk je namelijk uit over de Marsamxett Harbour. Je hebt daarnaast de keuze uit meerdere restaurants!

Leukste badplaatsen Malta: Valletta

Nog meer leuke badplaatsen op Malta

Je kunt op Malta niet alleen verblijven in de plaatsen en steden die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check ook nog even deze badplaatsen op Malta:

  • Voor een rustige zonvakantie kies je voor een verblijf in St. Paul’s Bay, de badplaats die ook wel bekend staat als San Pawl il-Bahar. In dit van oorsprong vissersdorp is – ondanks het toerisme en de mooie hotels – het straatbeeld intact gebleven. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs San Frangisk en sla de vissers gade.
  • Via de boulevard van St. Paul’s Bay loop je zo door naar Bugibba, één van de andere badplaatsen op Malta. Centraal in de badplaats vind je een autovrij plein met tal van horecagelegenheden. Groot voordeel; de prijzen liggen hier doorgaans lager dan in andere badplaatsen.
  • Ook in het naastgelegen Qawra aan horecagelegenheden geen gebrek. Zandstranden vind je er nauwelijks, wel kun je via trappetjes langs de rotsen afdalen de zee in. Heeft ook wel wat overigens.

In welk van deze badplaatsen op Malta wil jij graag verblijven?

In een van deze badplaatsen op Malta verblijven?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *