Badplaatsen Kaapverdië

Kleinschaligheid gegarandeerd; de leukste badplaatsen op Kaapverdië

Kaapverdië is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming onder onze vakantiegangers. Hoewel het toerisme is toegenomen, zijn de badplaatsen nog redelijk kleinschalig. Verwacht zeker geen ellenlange boulevards vol met restaurants en bars. Wat je wél kan verwachten? Echte Afrikaanse gastvrijheid en goede faciliteiten.

Even kort enkele feitjes over Kaapverdië op een rij. De archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden in de Atlantische Oceaan, ligt op ca. 7 uur vliegen en biedt het hele jaar door aangename temperaturen tussen 24 en 30 °C. De belangrijkste eilanden zijn Sal en Boa Vista en ook op Sao Vincente en Santiago kun jij vakantie vieren. De eilanden beschikken over het algemeen over maar een of twee badplaatsen. Waar jij het beste kunt verblijven? Lees snel verder!

Santa Maria (Sal)

Badplaatsen Kaapverdië - Santa MariaIn Santa Maria – de populairste badplaats op het eiland Sal – wordt het strandbeeld vooral gedomineerd door straten met klinkers, palmbomen en kleine winkeltjes, restaurantjes en barretjes met bontgekleurde gevels. Toch is deze badplaats wel ingericht op westerse toeristen. Je vindt er bijv. een Ierse pub, casino, souvenirwinkeltjes en (luxe) hotels.

De grootste troef van Santa Maria is echter het acht kilometerslange zandstrand. Je kunt er een ligbedje en parasolletje huren en ultiem genieten van jouw welverdiende vakantie. Daarnaast zijn er tal van (water)sporten te beoefenen. Speel bijv. een potje voetbal of volleybal met locals op het strand of profiteer van de gunste wind en ga kite- of windsurfen.

Een strandvakantie afwisselen met leuke uitstapjes? Vanuit Santa Maria ontdek je gemakkelijk de rest van het eiland. Maak bijv. met een lokale gids een jeepsafari over het eiland of ga naar het zoutmeer Pedra de Luma, waar je onbezorgd kunt floaten.

Kaapverdische eilanden, Hotel Oasis Salinas SeaHotel Oasis Salina Sea ligt direct aan het prachtige zandstrand van Santa Maria. Je kunt in dit hotel o.b.v. all inclusive verblijven, hebt de beschikking over vele faciliteiten voor jong & oud én slaapt in comfortabele kamers.

Sal Rei (Boa Vista)

Badplaatsen Kaapverdië - Sal ReiOp het eiland Boa Vista, wat letterlijk ‘mooi zicht’ betekent, speelt het toerisme zich vooral af in en rondom de hoofdstad Sal Rei. Je voelt je er meteen welkom, dankzij de relaxte vibe die er hangt. Ook hier kenmerkt het straatbeeld zich door gekleurde huisjes, palmbomen en klinkerstraatjes.

Sal Rei is nog wel een stuk rustiger dan de badplaats Santa Maria; Boa Vista werd namelijk pas later populair onder toeristen. Dat betekent dat je op sommige plekken het strand nog praktisch voor jezelf hebt.

Boa Vista onderscheidt zich daarnaast van Sal doordat het er veelzijdiger is. Zo kom je o.a. Europese en Afrikaanse invloeden tegen en krijg je tijdens een ontdekkingstocht over het eiland te maken met afwisselende landschappen. Wij raden je dan ook zeker aan om een eilandtour te boeken. Onderweg kom je langs authentieke dorpjes, zandvlaktes, bergen, groene natuurgebieden, zoutmeren en valleien.

Badplaatsen Kaapverdië: Boa Vista, Appartementen Ca' NicolaVerblijven in een kleinschalig appartementencomplex? Kies voor Appartementen Ca’ Nicola. Het dichtstbijzijnde strand ligt op kruipafstand, het complex beschikt over een fitnessruimte en je bespaart gemakkelijk geld door zelf te koken.

Boa Vista is bijna drie keer zo groot als Sal en kent daarom ook meerdere badplaatsen. Praia de Salinas is na Sal Rei de bekendste. Deze plaats is eigenlijk niet echt een badplaats te noemen, omdat het feitelijk enkel een verzameling (luxe) hotels is. Maar je vindt hier wel alle faciliteiten voor een geslaagde zonvakantie; eindeloze zandstranden, duikscholen en excursiemogelijkheden. Je kunt hier o.a. overnachten in Riu Karamboa, waar je je waant in een sprookje van 1.001 nacht.

Mindelo (Sao Vincente)

Badplaatsen Kaapverdië - MindeloGa jij voor het minder bekende eiland Sao Vincente? Dan is de kans groot dat je verblijft in of nabij de bruisende hoofdstad Mindelo. Deze stad is de tweede stad van Kaapverdië en verschilt in enkele opzichten van de andere badplaatsen die we genoemd hebben. Je vindt er bijv. veel smalle, kronkelende straatjes, geasfalteerde straten en een ruime keuze aan restaurants, bars en winkels.

Daarbovenop is vervelen geen optie in het gezellige centrum van Mindelo. Neem plaats op een van de vele terrasjes en bestel een lekkere cocktail. Geniet ondertussen van de vele muzikanten die op straat hun kunsten vertonen. In de avond kunnen de dansschoenen aan, want Mindelo beschikt over de meest levendige uitgaansscene van heel Kaapverdië.

Mindelo is een havenstad en beschikt daarom niet over eindeloze stranden. Je kunt relaxen op Praia da Laginha of een auto huren en zelf de mooiste stranden van het eiland ontdekken. Geloof ons, die zijn er genoeg!

Badplaatsen Kaapverdië, Foya Branca Resort HotelFoya Branca Resort Hotel ligt direct aan een van de brede zandstranden die het Kaapverdische eiland Sao Vicente rijk is. Tijdens een verblijf in dit hotel combineer je een dagje aan het strand of zwembad eenvoudig met actieve dagjes uit.

Praia (Santiago)

Badplaatsen Kaapverdië - PraiaDe laatste badplaats in ons rijtje is Praia, dat op het eiland Santiago ligt en de hoofdstad van Kaapverdië is. Hier vind je alles wat je van een grote badplaats mag verwachten; gezellige straatjes, restaurantjes, winkelstraten, markten, enkele stranden, fijne hotels en museums.

Bovendien kunnen cultuurliefhebbers hier ook hun hart ophalen. Want zoals veel badplaatsen bestaat Praia ook uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude centrum, ook wel Ribeira Grande genoemd, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Breng zeker een bezoek aan de Sucupira markt, waar je kleurrijke en geurende Afrikaanse producten vindt.

Vakantiegangers die op zoek zijn naar een ultieme strandvakantiebestemming zijn op Santiago niet aan het juiste adres. Het eiland kent, integendeel tot bijv. Boa Vista en Sal, geen eindeloze zandstranden. De kustlijn is er juist relatief ruig en dat betekent vooral relaxen bij het zwembad van jouw hotel. Dat is natuurlijk ook geen straf!

Badplaatsen Kaapverdië, Hotel Oasis Atlantico PraiamarHotel Oasis Atlantico Praiamar ligt op een klif in een rustige omgeving, maar je verblijft óók nabij het levendige centrum van Praia. Daarnaast beschikt het hotel over alle faciliteiten die je nodig hebt om een onbezorgde vakantie te vieren.

Voor welke van deze badplaatsen op Kaapverdië ga jij?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *