Leukste babymoon bestemmingen

Weg nu het nog kan! De leukste babymoon bestemmingen van dit moment

We zijn geen fan van hippe trendwoorden; doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Maar babymoon, die gebruiken we toch echt wel. Want weet jij een ander pakkend woord voor ‘De laatste vakantie met zijn tweetjes voor je vader en moeder wordt’? Lastig, hè?

Babymoon dus. Een term die duidelijk is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Net als babyshower en gender reveal party, als we het dan toch over trendwoorden hebben. Dat geldt dus ook voor de babymoon, een woord dat niemand pak ‘m beet drie jaar geleden nog kende.

We snappen wel dat steeds meer mensen voor een baybymoon kiezen overigens. Want laten we wel wezen; het is superleuk dat je zwanger bent, maar na jouw bevallingen zal het even gedaan zijn met de quality time voor jullie tweeën. Luieren zal ook verleden tijd zijn, evenals nachten vol slaap. Tijd om het er dus nu nog even van te nemen!

Waar je rekening mee moet houden bij een babymoon?

Kan je überhaupt vliegen als zwangere? Ja! Maar elke luchtvaartmaatschappij heeft haar eigen regels. Check deze altijd vooraf. Na de 36 weken kun je het sowieso vergeten; men neemt niet graag het risico op een bevalling in de lucht. Voor de 28 weken is het doorgaans geen probleem en daar tussenin heb je veelal een medische verklaring nodig.

Over vliegen gesproken: lange vluchten met een dikker wordende buik? Niet voor iedereen een aanrader. Kijk dus voor jezelf wat de maximale tijd is dat je wilt stilzitten op een stoel. Wat kan jouw lichaam aan?

Verre bestemmingen zijn overigens ook om een andere reden niet altijd aan te raden; op veel verre oorden komt het zika-virus voor. Dit virus kan schadelijk zijn voor ongeboren kindjes.

En verder:

  • Wat de beste periode is voor een babymoon is natuurlijk per persoon verschillend. Maar het eerste trimester staat veelal in het teken van misselijkheid, waar je in het derde trimester toch een beetje minder mobiel wordt. Het tweede trimester heeft daardoor voor veel vrouwen de voorkeur voor een laatste vakantie met zijn tweetjes.
  • Hoe fijn het woord ‘zon’ ook klinkt, als zwangere brengt het ook ‘risico’s’ met zich mee. Een zwangerschapsmasker bijvoorbeeld. Zonnestralen in combinatie met hormonale schommelingen kunnen zorgen voor pigmentvlekken in het gezicht. Goed insmeren dus en evt. een zomerse hoed dragen!

Deze tips in acht nemend, hebben we wat mooie babymoon bestemmingen voor je op een rij gezet. Nemen we meteen wat keuzestress bij je weg!

Ultiem relaxen op Ibiza

Babymoon bestemmingenStrandjes en baaien in overvloed om aan te relaxen, toffe beachclubs waar ze ook echt wel mocktails verkopen en een hippiemarkt waar je pas een echt originele outfit kunt scoren.

Ibiza mag dan bekend staan als feesteiland, voor ons is het vooral een eiland met een relaxte vibe die uitnodigt tot nietsdoen. En een beetje sightseeing zonder dat je uren hoeft te slenteren met een dikke buik. Het culturele hoogtepunt – Dalt Vila, de oude stadskern in de hoofdstad – is bijvoorbeeld redelijk compact. En door de vele terrasjes kun je tussendoor prima even uitrusten.

Wist je trouwens dat het feestseizoen in Ibiza van mei t/m september duurt? Ga je daarvoor of daarna dan is het een stuk rustiger en de zon ook nog eens minder fel. Ideaal als jouw tweede trimester net daarvoor of -na is.

Iberostar Selection Santa Eulalia IbizaLeg jezelf nog één keer in de watten voor de kleine er is & trakteer jezelf op een verblijf in Iberostar Selection Santa Eulalia Ibiza. Dit hotel staat met dank aan de adults only formule in het teken van rust én het strand ligt voor de deur!

Culinair genieten in Kopenhagen

Babymoon bestemmingen: KopenhagenHeeft jouw zwangerschap invloed op jouw smaakpapillen en eet je het liefst de hele dag door? Én ben je daarnaast dol op stedentrips? Kopenhagen it is!

Als er één Europese stad bekend staat al culinair walhalla, dan is het wel de Deense hoofdstad. Wist je bijvoorbeeld dat je hier meer Michelin-restaurants vindt dan in Amsterdam en Rome? Tijd om nog een keer flink uit te pakken.

Gaat al jouw budget in de kinderuitzet zitten? No worries! Er zijn in Kopenhagen restaurants te vinden voor elke portemonnee. Ook voor elk dieet trouwens. Zo is er een speciaal Paleo-restaurant (Palæo). Dol op hamburgers? Cock’s & Cows is het hamburgerwalhalla van Kopenhagen.

Extra pluspunt van Kopenhagen: je kunt er goed shoppen. Alles staat hier in het teken van design en de kinderkleding is daardoor net even anders dan in Nederland. Hier scoor je mooie eyecatchers voor de eerste dagen. Showen maar met jouw kind!

Fijn aan eten & shoppen: het weer maakt eigenlijk geen donder uit. Je kunt hier dus het hele jaar terecht voor een babymoon.

Babymoon bestemmingen: Kopenhagen, Copenhagen Admiral HotelEen sfeervol verblijf is gegarandeerd in Copenhagen Admiral Hotel. Het hotel, gevestigd in een 17e eeuws pand, heeft een ligging aan het water en nabij het koninklijk paleis Amalienborg.

All year round: de Canarische Eilanden

Babymoon bestemmingen: LanzaroteDe Canarische Eilanden als babymoon bestemming is áltijd een goed idee! Door de zuidelijke ligging kan je namelijk het hele jaar door rekenen op fijne temperaturen. Dus óók in de winter. En dit maakt de Canarische Eilanden met name tot de ideale winterzonbestemming voor jullie laatste vakantie met zijn tweetjes. Lang reizen is niet nodig; de eilanden liggen op ca. 4,5 uur vliegen.

Nu alleen nog kiezen. Ga je voor Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura, La Palma, La Gomera of El Hierro? Van deze zeven vinden wij Lanzarote de leukste babymoon bestemming. De badplaatsen zijn er doorgaans rustiger dan op Gran Canaria en Tenerife, maar er is wel genoeg te doen. Het ontbreken van hoogbouw geeft het eiland daarnaast een uniek en haast sereen karakter.

Wissel jouw luierdagen aan het strand af door een auto te huren. Breng een bezoekje aan de zondagsmarkt in Teguise, ontdek het vulkanische landschap in Nationaal Park Timanfaya of eet een vers visje in een van de kleine dorpjes. Allemaal op een rustig tempo uiteraard.

Babymoon bestemmingen: Lanzarote, Aequora LanzaroteEen zorgeloze babymoon beleef je in Sentido Aequora Lanzarote Suites. Verblijf in mediterrane sferen, geniet van een flinke dosis gastvrijheid en vermaak je dankzij een breed aanbod aan faciliteiten. Extra fijn: je loopt vanuit het hotel zo het strand op!

Italiaans genieten op Sicilië

Babymoon bestemmingen: SiciliëHoe je in een korte tijd én vooral zonder teveel inspanning veel van een eiland kan zien? Per auto! Een van onze favoriete eilanden om op rond te toeren is Sicilië.

Ondanks dat de Etna beklimmen voor jou waarschijnlijk niet te doen is, is er genoeg ander moois. Het Italiaanse eiland is niet zo groot, maar beschikt wel over een ruige natuur, mooie stranden en stadjes vol cultuur. Veelzijdigheid alom!

Een extra bonuspunt krijgt Sicilië voor het goddelijke eten. Komt het mooi uit dat jij voor twee mag eten. Antipasti, pizza’s, pasta… En in de goede restaurants allemaal verser dan vers. Fijn voor jouw partner; deze kan aan de wijn, want jij bent toch de Bob.

Babymoon bestemmingen: La Plage Resort, SiciliëOp zoek naar een idyllisch gelegen hotel? Vanuit La Plage Resort in Taormina heb je uitzicht op Isola Bella, dat in het Italiaans de benaming voor ‘prachtig eiland’ is. Je kunt er daarnaast rekenen op fijne Italiaanse maaltijden en veel rust & privacy.

Welk van deze babymoon bestemmingen staat bovenaan jouw wensenlijst?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Weg nu het nog kan! De leukste babymoon bestemmingen van dit moment

    1. Ja, we kunnen dit – net als bijv. huwelijksreizen – doorgeven. Het geeft alleen geen garanties over wat het hotel er mee doet. Dit kan enorm verschillen per hotel en zelfs per periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *