griekse pareltjes

Waarom sparen voor een duur ticket? De pareltjes van Griekenland

Het is natuurlijk een optie om al je spaargeld bij elkaar te schrapen voor een tropische vakantie naar de Caraïben. Maar heb je gezien hoe blauw de Griekse wateren zijn? Lagere kosten, mooie pareltjes én nog veel meer voordelen; we zetten het op een rij!

Het Caribisch gebied staat bij veel Nederlanders op de wishlist en wij zullen de laatste zijn die beweren dat dat onzin is. Zeker een keer gaan, het is daar écht écht écht heel mooi. Maar… het kan maar zo zijn dat het niet voor jouw portemonnee is weggelegd. Of in elk geval niet dit jaar. En dan wil je op zoek naar een alternatief dat zo dicht mogelijk in de buurt komt. Griekenland it is!

Caraïben versus Griekenland

Griekse pareltjesWij zien wel wat overeenkomsten, jij? Allereerst; eilanden, eilanden en nog eens eilanden. Heb je in het Caribisch gebied o.a. de keuze uit Aruba, Curaçao, Jamaica en Dominicaanse Republiek, in de Middellandse Zee vind je o.a. Mykonos, Santorini, Samos en de favorieten Kos, Kreta en Rhodos.

Nog twee overeenkomsten? Alle eilanden worden omgeven door prachtig blauw water en je vindt er ook nog eens enorm mooie stranden. Dineren onder de palmbomen kan ook op beide bestemmingen!

De verschillen? Laten we beginnen met het feit dat je een stuk minder lang hoeft te vliegen. Dat is een verademing als je met kinderen reist, maar ook als je echt maar een week vakantie hebt. Geen jetlag, geen dag bijkomen; gewoon direct genieten. En dat het dichterbij huis is, heeft nog een voordeel; de reizen zijn goedkoper. Want die dure vlucht naar de Caraïben heeft echt impact op de totaalprijs.

Denk jij na het lezen van bovenstaande relaas “Ja, ik moet wat rustiger aan doen met mijn spaarrekening, kom maar op met Griekenland?”. Mooi! Want we hebben drie mooie Griekse pareltjes uitgezocht. Pareltjes die nog een stuk minder bekend zijn voor de verandering.

Kefalonia

Griekse pareltjes: KefaloniaKos, Kreta en Rhodos zijn al jaren verreweg de meest bezochte Griekse eilanden. Maar Kefalonia is wél bezig met een voorzichtige opmars de laatste jaren. Verrassend? Nee, voor ons niet. Dit Griekse pareltje heeft namelijk heel wat in huis.

Om maar een paar ingrediënten te noemen; je vindt er schitterende bergen, pittoreske havenplaatsjes en – om nog even in te haken op de Caraïben – prachtige stranden.

De stranden worden veelal omgeven door groene gebieden, die je moet doorkruisen om er te komen. Geen straf!

Griekse pareltjes: Fiscardonna Luxury Suites Myrtos Beach is verreweg het mooiste strand van het eiland, maar óók snel het drukst. Emblisi Beach, in het uiterste noorden, is nog een stuk rustiger. Nabij dit strand vind je het stijlvolle Fiscardonna Luxury Suites.

Skiathos

Griekse pareltjes; SkiathosOver pareltjes gesproken; bekijk eens de mogelijkheden op het schilderachtige Skiathos. Het is niet voor niets dat dit Griekse eiland het decor was van de film Mamma Mia! met Meryl Streep. Skiathos is onderdeel van de Sporaden en voor elk van deze eilanden geldt het motto ‘groen’.

Ook op Skiathos vind je dit terug. Het eiland is bezaaid met dennen-, olijf- en pijnbomen. Te midden van dit alles vind je schilderachtige plaatsjes, uitgestrekte stranden en idyllische baaitjes. En dat laatste dat vinden wij misschien nog wel het meest charmante van dit bijzondere Griekse eiland.

Opvallend detail: Skiathos heeft een oppervlakte van ca. 50 km² (in feite niet zo heel groot), maar beschikt wel over 50 km aan strand. Ons lievelingsstrand? Lalaria. Dit strand is enkel per boot bereikbaar en als je onder de rots voor de kust door zwemt levert je dit – volgens de mythe – eeuwige jeugd en liefde op. Let’s try!

Griekse pareltjes, Atrium Hotel SkiathosAtrium Hotel Skiathos is geïnspireerd op een Grieks klooster, wat zorgt voor een bijzondere, authentieke sfeer. Tegelijkertijd beschikt het hotel over hedendaagse comfort en luxe. Ontspan!

Olympus Rivièra

Griekse pareltjes, Olympus RivieraDe vergelijking met de Caraïben en Griekenland qua eilanden gaat hier niet helemaal op; de Olympus Rivièra is helemaal geen eiland. Het ligt op het vasteland van Griekenland. Het is de kuststrook die loopt vanaf Mount Olympus (vandaar ook de naam) naar het zuidelijk gelegen Nea Mesangala. En het berggebied dat daaraan grenst behoort er ook toe.

Doordat de kustlijn nog geen 100 km is, kun je in een korte tijd veel zien; praktisch alles ligt op een beperkte afstand per auto. Waar je ’s ochtends aan het strand ligt, kun je ’s middags een goed glas wijn drinken in een traditioneel bergdorpje. Of wat dacht je van wandelen op de Mount Olympus?

 Mediterranean Village Hotel & Spa Pareltjes GriekenlandLuxe resorts vind je niet alleen in het Caribisch gebied, maar ook aan de Olympus Rivièra! Mediterranean Village Hotel & Spa ligt direct aan een van de vele zandstranden, biedt een wellnesscentrum en uitgebreide roomservice!

En dit waren slechts drie van de vele Griekse pareltjes. Keuze uit meer? Bekijk onze voordelige aanbiedingen naar Griekenland.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *