Gratis doen in Parijs

Budgetproof! 9x gratis doen in Parijs

Paris, je t’aime! De Franse hoofdstad staat bekend om haar mooie bouwwerken, indrukwekkende musea en vele winkels. Maar ook om het feit dat het geen al te goedkope bestemming is voor een stedentrip. Wil jij geld besparen én alles uit jouw bezoek aan de stad halen? Wij maakten een lijstje met de leukste dingen om gratis te doen in Parijs.

1. Bezoek gratis musea

Gratis doen Parijs, LouvreParijs is een waar museum-walhalla. Het allerberoemdste museum is het Louvre, waarin de Mona Lisa te bewonderen is. Ben jij jonger dan 26 jaar en kom je uit de EU, dan mag je het hele jaar door gratis naar binnen. Is dit niet het geval? Tussen oktober en maart is het Louvre gratis toegankelijk op de eerste zondag van de maand.

Wil je nog meer musea van binnen bewonderen voor niks? Zorg dan dat je de eerste zondag van de maand in het Centre Pompidou bent. Ook de beroemde Arc de Triomphe is op die dag gratis te bezoeken. Althans… als je het bezoekt in de maanden november tot maart. Er is een heleboel kunst te verkennen zonder dat je je portemonnee hoeft te open te trekken.

2. Bekijk de lichtshow bij de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en een bezoek aan deze toren is dan ook een absolute must. Maar het ‘beklimmen’ ervan is helaas niet gratis. De toren bewonderen kan uiteraard wél gratis.

Plan jouw dag zo dat je ’s avonds bij de Eiffeltoren uitkomt. Elk uur kun je er namelijk genieten van een spectaculaire lichtshow. Ga zitten op het grasveld voor de toren, neem een lekker drankje mee en geniet!

Gratis doen Parijs, Hotel Residence EuropeNet buiten de stad ligt Hotel Residence Europe. Dit hotel is van alle gemakken voorzien en is toch geen dikke aanslag op je portemonnee. Bovendien heb je de beschikking over een fitnessruimte, zwembad en jacuzzi!

3. Struinen door Montmartre

Gratis doen Parijs, MontmartreMontmartre is dé schilderswijk van Parijs; bekende schilders als o.a. Vincent van Gogh en Picasso hebben er ooit gewoond en gewerkt. Tegenwoordig worden er vooral toeristen nageschilderd in de wijk, die op een heuvel achter de beroemde basiliek Sacré-Coeur ligt.

Wil je meekijken hoe anderen worden nagetekend? Ga dan naar Place du Tertre, het hoofdplein van de wijk. Hier is het zowel overdag als ’s avonds erg gezellig!

4. Geniet van het uitzicht vanaf de Sacré-Coeur

En als je dan toch in Montmartre bent… loop dan even om de Sacré-Coeur heen. Doordat de basiliek op een heuvel ligt, kun je voor het beroemde witte gebouw genieten van een schitterend uitzicht over Parijs. Ga zitten op één van de 222 traptreden en kijk oneindig ver over de stad!

Wil je jouw dag in Montmartre goed afsluiten? Bekijk de indrukwekkend grote basiliek dan gratis vanbinnen.

5. Bijkomen in Jardin du Luxembourg

Gratis doen Parijs, Jardin du LuxembourgBen je na al dat gewandel wel toe aan een beetje relax-tijd? Breng dan een bezoek aan Jardin du Luxembourg. In dit statige stadspark kom je helemaal tot rust! Je kunt er o.a. prachtige fonteinen en mooie bloemen bewonderen.

Het centrum van het park is de vijver Grand Bassin, waarin kinderen miniatuurbootjes kunnen laten varen. En de opties om een ponyritje te maken én een poppentheater te bezoeken, maken een bezoek aan het park een absolute must als je Parijs met kinderen bezoekt! Dit kost wel een klein bedrag overigens, maar dan heb je wel blije kinderkoppies.

6. Wandel langs de Seine

Langs rivier de Seine, die de stad doorkruist, kun je een heerlijke wandeling maken. Over het water zijn maar liefst 37 (!) bruggen gebouwd, waardoor je gemakkelijk van de noord- naar de zuidoever oversteekt. Er zijn verschillende beroemde gebouwen te vinden langs het water. Voorbeelden zijn o.a. de Eiffeltoren en het Louvre. Je kunt dus cultuur snuiven met de wind in jouw haren!

Op het water van de Seine ligt een stadsparkje, Parc de l’Ile Saint Germain, dat gebouwd is op een eiland. Het ligt iets buiten het centrum, maar is absoluut de moeite waard. In de groene omgeving kom je helemaal tot rust én kun je de Seine bewonderen.

7. Bewonder het originele vrijheidsbeeld

Gratis doen Parijs, VrijheidsbeeldHet Vrijheidsbeeld, dat staat toch enkel in New York? Nee! Hoewel het beeld hét symbool van de Amerikaanse stad is, komt Lady Liberty oorspronkelijk uit Frankrijk.

Hoe dat zit? De Franse beeldhouwer Frederic Auguste Bartholdi kreeg de opdracht om een beeld te maken dat geschonken zou worden aan de Verenigde Staten en dat symbool stond voor vrijheid. Omdat het beeld groot moest worden, schakelde hij de hulp in van Gustave Eiffel, die – zoals zijn naam al verklapt – de Eiffeltoren heeft ontworpen.

Bartholdi maakte een prototype van het Vrijheidsbeeld dat nu in New York staat. Dit prototype, dat dus eigenlijk het originele Vrijheidsbeeld is, is vandaag de dag te bewonderen op de Île aux Cygnes, een kunstmatig eilandje op de Seine.

8. Struin over begraafplaats Père-Lachaise

Een ander gratis hoogtepunt van Parijs, is begraafplaats Père Lachaise. Wat deze serene plaats nou zo bijzonder maakt? Er zijn tal van beroemdheden begraven. Struin langs de indrukwekkend mooie graven van o.a. Édith Piaf, Chopin, Jim Morrison en Oscar Wilde.

De begraafplaats is erg groot, dus je kunt hier zo een hele middag speuren naar deze graven. Een fijn rustmoment tijdens je stedentrip in de drukke stad!

Gratis doen Parijs, Mercure Paris Voltaire Quartier BastilleWil je nabij Père Lachaise verblijven? Dan is Mercure Paris Voltaire Quartier Bastille perfect voor jou. Dit fraaie designhotel beschikt over o.a. moderne kamers en gratis WiFi. Na jouw dag struinen door Parijs kom je bij op de gezellige patio.

9. Koopjes scoren op Marché Aux Puces de Saint-Ouen

Houd jij er wel van om over een rommelmarkt te lopen? Breng dan zeker een bezoek aan Marché Aux Puces de Saint-Ouen, dat aan de rand van de stad ligt. Je vindt er veertien marktjes in verschillende straatjes, met elk hun eigen karakter. Ook zijn er indoor markten te vinden. Hoewel de spulletjes niet gratis zijn, kun je altijd afdingen als je iets leuks ziet liggen. En anders is het ook heerlijk om gewoon rond te kijken!

Kun jij niet wachten om naar Parijs te gaan en zoveel mogelijk gratis te doen? Bekijk ons volledige aanbod en boek jouw stedentrip!

Over de auteur

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

2 reacties op “Budgetproof! 9x gratis doen in Parijs

  1. Ook gratis, rondwandeling op het ile de la Jatte in de seine, eindpunt metro lijn 3.
    Op de brug de trap af. Vanuit hier hebben veel impressionistische schilders geschilderd. Er staan tegeltableaus met het schilderij (en de naam van de schilder) op de punten vanwaar zo’n schilderij is gemaakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *