Excursies Gran Canaria

Sightseeing! De leukste excursies op Gran Canaria

Lange zandstranden, levendige badplaatsen én enorm veel te zien. Als je naar Gran Canaria afreist, staat je een veelzijdige vakantie te wachten. Hoe je het meest uit jouw vakantie haalt? Door een aantal van deze toffe excursies op Gran Canaria te boeken.

Qua oppervlakte kan Gran Canaria niet tippen aan buureiland Tenerife, dat maar liefst 25% groter is. Qua populariteit gooit Gran Canaria echter wél hoge ogen. Jaarlijks reizen duizenden Nederlanders af naar het eiland dat niet voor niets de bijnaam ‘Het eiland van de eeuwige lente’ heeft. De zomers zijn er bovengemiddeld warm en in de winter is het er zo zacht dat menig reiziger ervoor kiest hier nog even een weekje zonnestralen te pakken.

Hoewel het eiland met name bezocht wordt vanwege de langgerekte stranden en levendige badplaatsen biedt het Canarische eiland meer. Cultuur bijvoorbeeld. En een prachtige natuur. Dit alles kan je ontdekken tijdens een of meerdere excursies op Gran Canaria.

LET OP! Deze excursies op Gran Canaria worden aangeboden via een van onze partners. Je kunt zelf – ook als je je vakantie (nog) niet bij ons hebt geboekt – eenvoudig jouw excursie online reserveren en direct bij hen boeken. Ideaal!

Offroad avontuur per jeep

Door de vulkanische achtergrond herbergt Gran Canaria geweldige landschappen. Je maakt hier al kennis mee wanneer je over de normale autowegen rijdt. Maar als je je echt wilt laten overdonderen, ga dan voor een offroad-ervaring per jeep.

We selecteerden een excursie waarbij je wordt opgehaald vanaf je accommodatie en dan per jeep met je medereizigers naar geweldige plekken op het eiland rijdt. Zo rijd je o.a. naar Lake Chira, geniet je van een spectaculair uitzicht vanaf Roque Nublo, rijd je door de Vallei van de Duizend Palmen en bezoek je het charmante dorpje Fataga.

Extra pluspunt? Bij deze jeep-excursie op Gran Canaria is een Canarische lunch inbegrepen. Op een terras met geweldig uitzicht!

Boek een jeepsafari op Gran Canaria

Dunas de Maspalomas per scooter

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Gran Canaria? Het uitgestrekte duin- en woestijngebied Dunas de Maspalomas. Hier waan je je even in de Sahara!

Je kunt dit unieke gebied te voet ontdekken, maar wij tippen de e-chopper tour. Tegen zonsondergang rijd je met jouw toffe vervoersmiddel naar de vuurtoren van Maspalomas om vervolgens vanaf de promenade te genieten van uitzicht op de zonsondergang op zee.

Om hier nog wat langer van te genieten, ga je met de groep proosten in een van de meest exclusieve bars van Maspalomas. Non-alcoholisch uiteraard, want je moet nog terugrijden.

Boek deze excursie op Gran Canaria

Excursies Gran Canaria: Dunas de Maspalomas
Je kunt Dunas de Maspalomas zelf bezoeken óf je boekt een excursie

Gran Canaria vanaf het water

Het ultieme eilandgevoel ervaar je – als je het ons vraagt – vanaf het water. Plan dus zeker een bootexcursie in tijdens jouw tijd op Gran Canaria. We hebben hiervoor o.a. deze twee aanraders:

  • In de wateren rondom Gran Canaria komen dolfijnen voor. Boek een boottocht waarbij je dolfijnen kun spotten, maar ook groene schildpadden en vliegende vissen. Uiteraard met respect voor de leefomgeving van de dieren.
  • Ga jij voor decadentie? Dan tippen we een trip op een luxe catamaran. Er zijn luxe bedjes aanwezig en het personeel deelt hapjes en drankjes uit, terwijl je geniet van de prachtige kustlijn. Extra leuk: er is tijd om te zwemmen & te snorkelen.
Excursies Gran Canaria: dolfijnen
Boek een bootexcursie op Gran Canaria om dolfijnen te spotten

Een kijkje in het noorden

Verblijf je in Las Palmas de Gran Canaria, de noordelijke hoofdstad van Gran Canaria? Vanaf hier kun je een excursie maken langs de meest noordelijke bezienswaardigheden van het eiland.

Wat je dan precies kunt verwachten? Je brengt o.a. een bezoek aan de boerenmarkt in San Mateo (alleen op zaterdagen), reist af naar een hoogte van 1.949 om de top van Gran Canaria (Pico de las Nieves) te bewonderen en spot de enorme basaltrots Roque Nublo.

Of dat alles is? Nee, je maakt ook nog kennis met de Tejeda-pas, Parador Nacional en Teror. Het laatste is een charmant dorpje met kleurrijke huisjes en een prachtige basiliek.

Boek deze veelzijdige excursie

Excursies Gran Canaria: noorden
Maak een tour in het noorden van Gran Canaria om dorpjes als Teror te ontdekken

Ontdek Gran Canaria in een buggy

Hoe tof is het om jouw vakantiebestemming eens in een ander vervoersmiddel dan een auto, boot of bus te ontdekken? We tippen een buggytour in het zuiden van het eiland.

Via soms avontuurlijke wegen ontdek je de landschappen van Fataga, een indrukwekkend natuurgebied, de Ayagaures-vallei en enkele uitkijkpunten, waaronder Pedro Gonzales. Je neemt daarnaast een kijkje bij een stuwmeer en ‘crosst’ over onverharde wegen.

Goed om te weten: als bestuurder van de buggy heb je een geldig autorijbewijs nodig. Wil je deze excursie met het hele gezin doen? Kinderen dienen minimaal 1.35 meter te zijn.

Boek deze avontuurlijke excursie op Gran Canaria

Nog meer excursies op Gran Canaria

Hoewel voor veel vakantiegangers de zon en deze excursies op Gran Canaria misschien wel voldoende zijn, hoef je geen dag stil te zitten als je dit niet wilt. Er zijn namelijk nog meer mogelijkheden op het Spaanse eiland:

  • Ben jij een liefhebber van paarden? Op het eiland kun je ook tochten per paard maken. Dat is pas een unieke manier om kennis te maken met het vulkanische landschap!
  • Avontuurlijk en sportief aangelegd? Boek een kloof-tour, waarbij wandelen, springen, zwemmen en abseilen centraal staan. Met een duikpak, helm en veiligheidsuitrusting ontdek je een van de kloven op het eiland. Welke? Dat is een verrassing; het hangt af van het weer en het seizoen.
  • Wil je graag de onderwaterwereld van Gran Canaria ontdekken, maar heb je geen duikervaring? Boek een snorkel-excursie bij Playa de Las Canteras. Een ervaren duikinstructeur geeft je een goede introductie en spot – samen met jou – o.a. octopussen, papegaaivissen, roggen en zeekomkommers.

Voor welke excursies op Gran Canaria zou jij kiezen tijdens jouw volgende zonvakantie?

Enthousiast geworden over Gran Canaria?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *