cultuur Gran Canaria

Meer dan zon & zee: de culturele kant van Gran Canaria

De ultieme zonvakantie, dat is het Canarische eiland Gran Canaria zonder twijfel. Maar het is zoveel meer dan alleen een zonbestemming. Wist je dat het eiland ook enorm veel cultuur herbergt? Tijd om daar eens dieper op in te gaan.

Of je nu op zoek bent naar een unieke ervaring met de locals of gewoon een tof museum wilt bezoeken, op Gran Canaria zit je goed. Dit eiland heeft veel bezienswaardigheden en heeft daarnaast een cultuur die zich uit in de vele festiviteiten.

Museumhoppen in Las Palmas

Cultuur Gran Canaria, museumVoor de mooiste bezienswaardigheden moet je in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria (vaak ook gewoon Las Palmas genoemd) zijn. Hier vind je verschillende musea en andere must sees die een goede indruk geven van wat het eiland te bieden heeft.

  • Een van de musea die je absoluut moet bezoeken, is het Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología, oftewel het Museum der Wetenschap en Technologie. Dit is leuk voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen door de 3D-voorstellingen en speelzone.
  • Het mooiste gebouw van Las Palmas de Gran Canaria? Vele zullen wijzen naar Casa de Colón. Dit paleis zou de tijdelijke huisvesting van Christoffel Columbus zijn geweest. Omdat Casa de Colón een museum is, is het toegankelijk voor bezoekers. Je kunt de verschillende vertrekken en voorwerpen van o.a. Columbus aanschouwen.
  • In het Centro Atlántico de Arte Moderno draait het om moderne kunst. Kunstliefhebbers kunnen door de verschillende galerieën wandelen. Er vinden ieder jaar diverse exposities plaats, waardoor je bij ieder bezoek weer iets anders ziet.

Flaneren door Pueblo Canario

Pueblo Canario is een onderdeel van de hoofdstad, maar verdient het om apart benoemd te worden. Waarom? Omdat dit dorp is gebouwd met de intentie de aandacht te richten op de cultuur en traditie van Gran Canaria.

In dit Canarische dorp draait het voornamelijk om het tentoonstellen van de lokale architectuur. Dat betekent dat je kunt wandelen langs kenmerkende fleurige huisjes met houten balkonnetjes. Ook is er een podium waar dans en muziek tweemaal per week samenkomen in de vorm van een voorstelling.

De fantastische festivals van Gran Canaria

Cultuur Gran Canaria, festivalEen belangrijk onderdeel van de cultuur op het eiland zijn de festivals. Er is altijd wel wat te vieren op Gran Canaria! Een van de grootste festivals is het carnavalsfeest dat in februari of maart plaatsvindt.

Tijdens de carnavalsviering hijsen locals zich in kleurrijke outfits. De sfeer is uitstekend, want er worden gezellige marktjes opgezet waarbij handgemaakte snuisterijen worden verkocht. Daarnaast kun je tot in de late uren doorfeesten.

Ook zijn er nog andere internationaal bekend festivals die erg leuk zijn om mee te maken tijdens jouw vakantie:

  • Het Internationale Filmfestival van Las Palmas is een jaarlijks evenement dat in het voorjaar wordt georganiseerd. Er worden veel films op verschillende locaties getoond. De films zijn veelal in het Spaans of Engels. Juist hier vind je films die je niet gebruikelijk in de bioscoop tegenkomt!
  • Tijdens het Festival de Música de Canarias draait het om klassieke muziek. Verwacht de mooiste tonen uit de piano, viool en cello. Het festival wordt in samenwerking met meerdere Canarische eilanden georganiseerd. Jonge en ervaren muzikanten betreden divers podia op de eilanden en nemen de bezoekers mee op een muzikale reis.
  • De hoofdstad Las Palmas organiseert ieder jaar het Festival de Ópera. De naam zegt het al: hierbij draait het om opera. Leuk voor de echte fans en wie graag een keertje een voorstelling meemaakt. Dit festival duurt enkele maanden en bestaat uit meerdere voorstellingen, waaronder bekende opera’s zoals Die Fledermaus.

Wil jij al dit moois zelf bekijken? Bekijk onze scherpe last minutes of volledige aanbod om snel een reisje naar zon & cultuur te boeken!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

One thought on “Meer dan zon & zee: de culturele kant van Gran Canaria

  1. Hi Marieke,

    Leuk geschreven! Ik ben in 2014 naar Gran Canaria geëmigreerd en heb daar de afgelopen jaren gewoond. Fijne tips! Las Palmas is trouwens ook een onwijs leuke stad om lekker te shoppen en een minder toeristische kant van Gran Canaria te ontdekken 😉 Tof dat je hier ook de andere kant van Gran Canaria benoemd, in plaats van de typische strandvakantie haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *