Bretagne met kinderen

Bretagne met kinderen: gewoon doen!

Een van de favoriete familievriendelijke vakantiebestemmingen in Frankrijk is Bretagne. Door het grote verschil tussen eb en vloed is de kustlijn continu afwisselend. Soms dobberen de bootjes op zee, een paar uur later liggen ze op de drooggevallen zeebodem. Die kustlijn is dan ook meteen de bekendste bezienswaardigheid. Nieuwsgierig wat je in Bretagne met kinderen kan doen? Lees snel verder!

Met de boot naar Île de Bréhat

Bretagne met kinderen: Ile de BrehatÎle de Bréhat is een van de eilandjes voor de kust van Bretagne. Je kan met de boot direct naar het eiland varen of kiezen voor een overtocht met een ommetje om het eiland. Dat laatste is eigenlijk het leukst om te doen.

Op Île de Bréhat merk je meteen dat Engeland maar een zee verwijderd is van Frankrijk. Het voelt hier anders, niet typisch Frans, eerder Engels. Loop door het mooie dorpje, geniet van het strand, de bloemen en de natuur.

Gallisch dorpje in het binnenland

Le Village Gaulois is een Gallisch dorpje in het binnenland van Bretagne. Klein en onbekend, maar zeker niet minder leuk. Ontdek hoe de Galliërs leefden en vooral: beleef het zelf. In dit openluchtmuseum mag je heel veel zelf proberen en ontdekken. Kano over het meer, speel met het speelgoed uit die tijd en eet tot slot een lekkere crêpe.

Oestersafari

Met kinderen op oestersafari? Gewoon doen! Op veel plekken aan de Bretonse kust groeien oesters. Onder leiding van een gids kan je bij eb het wad op en verse oesters eten. De meeste kinderen zullen dit niet lekker vinden, maar terwijl jij eet zij vermaken zich prima met schelpjes zoeken, door ondiep water rennen en krabbetjes vangen. Vraag wel vooraf of de wandeling qua afstand geschikt is voor kinderen. De vloed komt snel opzetten en dan moeten je kinderen wel het looptempo bij kunnen houden.

Kastelen, kastelen en nog meer kastelen

Bretagne met kinderen: kastelenOké, het zijn er niet zoveel als langs de Loire, maar ook in Bretagne kom je allerlei kastelen tegen. Van stoere vervallen ruïnes tot keurige paleizen met tuinen in Engelse stijl.

Kastelen zijn sowieso leuk met kinderen. Er zijn stoere verhalen te vertellen en vaak liggen ze op een mooie locatie. Wij genoten bij La Roche Jagu van de kasteeltuin die door het hoogteverschil erg leuk is voor kinderen. Springend over de watertjes, kijken naar de mooie bloemen en aan het einde picknicken op het grasveld. Dat is genieten!

Côte de Granit Rose

De roze rotsen van de Côte de Granit Rose zijn geliefd bij wandelaars, dankzij de lange wandelpaden. Ook met kinderen kan je hier een leuke, korte wandeling maken.

Begin in Perros-Guirec en loop vijf kilometer langs de kust. Neem er rustig de tijd voor. Onderweg is er genoeg te zien. Uiteindelijk kom je bij een vuurtoren en daar kunnen de kinderen heerlijk klimmen en klauteren over de rotsblokken. Met de bus ben je zo weer terug bij je startpunt.

Enthousiast geworden? Bekijk ons voordelige aanbod naar Bretagne en beleef een fantastische familievakantie.

OVER DE AUTEUR

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *