Bijzonder overnachten Venetië: Canal Grande

Bijzonder overnachten aan het Venetiaanse Canal Grande

Dwars door Venetië vind je de bekendste bezienswaardigheid van de stad, Canal Grande. Het grote kanaal wordt omringd door prachtige gebouwen en mooie staaltjes architectuur. In sommige van deze gebouwen zijn prachtige hotels gevestigd. Boek een kamer aan het water en je start iedere ochtend met een prachtig uitzicht over de Canal Grande. Wat dacht je van prinsheerlijk ontbijten met uitzicht op het kanaal?

Hotel San Cassiano

Hotel San Cassiano ligt op ca. 200 m van het bekende San Marco-plein en natuurlijk aan Canal Grande.

Hotel San Cassiano beschikt over nette kamers die van alle gemakken zijn voorzien en in Venetiaanse stijl zijn ingericht. Start je dag goed met een uitgebreid ontbijtbuffet in het ontbijtrestaurant, incl. wanneer je o.b.v. logies en ontbijt boekt. Je dag sluit je af aan de bar met uitzicht over het water!

Hotel Danieli

Bijzonder overnachten in Venetië: Hotel DanieliIedere avond dineren met een spectaculair uitzicht op Canal Grande in Venetië? Dat kan vanuit het luxe Hotel Danieli. Voel je je een echte prins(es) dankzij de vorstelijke sfeer die in dit vijfsterren hotel heerst. De rijke collectie van kostbare kunst straalt je tegemoet!

Hotel Danieli is een uniek hotel dankzij de vele authentieke vorstelijke elementen. De hal met marmeren zuilen lijkt haast op een museum. Dit betekent niet dat het hotel niet ingespeeld is op hedendaagse gemakken; je kunt er o.a. gebruik maken van WiFi. Het gastvrije personeel draagt tevens bij aan een geslaagd verblijf!

Naast dat het hotel direct aan de Canal Grande ligt, ligt het op een steenworp afstand van het meest bekende plein van Venetië, het Piazza San Marco. Aan dit plein ligt een aantal belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de beroemdste kerk van de stad (San Marco Basiliek), de ingang van het Dogepaleis (waar nu een museum in is gevestigd) en Torro dell’Orologio.

Sina Centurion Palace

Bijzonder overnachten in Venetië: Sina Centurion PalaceSina Centurion Palace is een kleinschalig hotel (ca. 50 kamers) met een eigentijdse, moderne stijl. Waar je ’s ochtends geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, kun je ’s avonds een heerlijke Italiaans menu bestellen in het Antinoo restaurant met uitzicht op de Canal Grande. Ook vanuit de bar heb je prachtig uitzicht op het kanaal.

Het vijfsterren hotel ligt in de Dorsoduro-wijk; door deze uitstekende ligging vind je veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië op loopafstand. Heb je nog niet genoeg aan je lichaam gewerkt tijdens een stadswandeling? Maak dan gebruik van de fitnessfaciliteiten van Sina Centurion Palace.

Hotel Palazzo Stern

Bijzonder overnachten in Venetië: Hotel Palazzo SternNog zo’n prachtig hotel is Hotel Palazzo Stern, gevestigd in een oud paleis. Ook hier waan je in een totaal Venetiaanse sfeer, dankzij de prachtige architectuur en dito inrichting. De ligging aan het Canal Grande maakt dat je uren kan kijken naar voorbij varende gondeliers en vaporetto’s (waterbussen).

In het hotel zelf kun je genieten van diverse moderne gemakken, waaronder WiFi, een dakterras met jacuzzi en een bar en restaurant. De kamers (nog geen 25, het hotel is zeker kleinschalig te noemen) zijn voorzien van o.a. airco, tv en koffiezetapparaat.

Hotel Rialto

Bijzonder overnachten in Venetië: Hotel RialtoHotel Rialto is een modern hotel waar service en persoonlijkheid voorop staan. Hotel Rialto is vernoemd naar de Rialto brug welke direct naast het viersterren hotel ligt. Dit is de oudste en beroemdste burg van Venetië. Het hotel beschikt over een prachtig panoramaterras waar iedere ochtend een uitgebreid ontbijt wordt geserveerd.

In openbare ruimtes is gratis WiFi aanwezig en bij de receptie kun je met al je vragen terecht. Daarnaast is er een lounge ruimte waar je na een wandeling heerlijk tot rust kunt komen. Of geniet van een drankje op het terras aan de Canal Grande.

Palazzo Giovanelli

Bijzonder overnachten in Venetië: Palazzo GiovanelliIn een prachtige 16e eeuws paleis vind je Palazzo Giovanelli. Stijlvol is het hotel, dankzij de aanwezigheid van Italiaanse meubels en een uitstekende service, zonder twijfel!

Palazzo Giovanelli ligt naast de kerk van San Stae en op een korte afstand van het San Marcoplein. Met dank aan de ligging aan het Canal Grande ben je hier in twee stops met de bekende waterbussen.

Het viersterren hotel beschikt over voldoende faciliteiten voor een zorgeloos verblijf. Zo kun je bij de 24-uurs receptie met al je vragen terecht en zijn er internetmogelijkheden. Overige faciliteiten en diensten zijn o.a. kranten, conciërge, wasserette en strijkservice.

De belangrijkste bezienswaardigheden inVenetië

Naast de prachtige Canal Grande – waar je overigens met een bootje een rondvaarttochtje kunt maken – heeft Venetië meer bezienswaardigheden. Wij zetten er een aantal op een rijtje:

  • Het bekendste plein van Venetië is Piazza San Marco. Dit opvallende grote plein is een niet te missen bezienswaardigheid waaraan de San Marco basiliek ligt. Ook de 100 meter hoge klokkentoren Campanile van Venetië siert het plein. Je kunt deze toren beklimmen voor een fraai uitzicht over Venetië.
  • Op zoek naar een mooi stukje authentiek Venetië? Breng dan een bezoek aan de Joodse Wijk in het hart van Cannaregio.
  • Kennis maken met het wereldberoemde handgemaakte glaswerk uit Venetië? Het eiland Murano is bekend vanwege de glasblazer. Je kunt op dit eiland diverse werkplaatsen en winkels van deze glasblazers bezoeken. Wil je nog meer kennis op doen? Breng een bezoek aan het Glasmuseum.
  • Zeg je Canal Grande dan zeg je Rialtobrug! Deze oudste brug van de stad is de enige brug die over het kanaal loopt. De eerste brug stond er al in 1181. Dit was een vlotbrug die niet veel later werd vervangen door een houten brug. Inmiddels is deze ingeruild voor een stenen brug.

Wil jij graag kennis maken met Venetië? Bekijk dan ons volledige, voordelige aanbod naar deze Italiaanse stad. 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *