Bezienswaardigheden Saint-Tropez

Saint-Tropez: dé vakantiebestemming voor the rich and famous (en voor jou!)

In de zomer dobberen the rich and famous rond op de Middellandse Zee met hun megaluxe jachten waar je mond van openvalt. Toch is deze luxe bestemming, waar je letterlijk je ogen uitkijkt, ook toegankelijk voor jou. Waan je voor even een miljonair!

Over Saint-Tropez

Saint-Tropez is samen met Nice één van de meest bekende plaatsen aan de Côte d’Azur, het stukje Franse kust dat als enige deel aan de Middellandse Zee grenst. Als het verkeer een beetje meezit, ben je binnen 12 uur rijden vanaf Utrecht in dit tropische en luxe paradijs.

De populaire havenstad is an sich een klein plaatsje, op een oppervlakte van slechts 11 km² wonen nog geen 5.000 mensen. Toch wordt het vakantieoord door miljoenen mensen per jaar bezocht. Op drukke dagen reizen 100.000 mensen af naar Saint-Tropez. De inwoners noemen hun havenstad dan ook wel gekscherend Saint-Trop, ofwel Sint-Teveel.

Waar Saint-Tropez haar internationale roem aan te danken heeft

Saint-Tropez bezienswaardighedenHoewel de geschiedenis van Saint-Tropez teruggaat tot de 16e eeuw is Saint-Tropez niet altijd zo bekend geweest. Sterker nog: pas vanaf ca. 1950 kwam Saint-Tropez op de kaart te staan. Met dank aan Brigitte Bardot en de film Et Dieu… créa la femme (En God… schiep de vrouw), die in Saint-Tropez werd opgenomen. Rond diezelfde tijd kwamen veel Parijse kunstenaars (waaronder Picasso) naar de badplaats, wat de populariteit nog meer deed oplaaien.

Vandaag de dag is Saint-Tropez een populaire bestemming onder de celebrities. Velen hebben er een eigen huis of liggen in de zomer met een jacht voor de kust. Het kan maar zo gebeuren dat je Paris Hilton, Beyoncé of Kate Moss tegenkomt. Menig internationale ster wordt hier zomer na zomer gespot en ook BN-ers weten steeds meer de weg te vinden naar de havenstad in Zuid-Frankrijk.

Wat te doen & te zien: must see bezienswaardigheden in Saint-Tropez

Hoewel je je dagen goed zou kunnen vullen met kijken naar alle luxe en de mensen die flaneren in Saint-Tropez, biedt de havenstad nog meer dan dat. Sterker nog; je vindt enorm veel bezienswaardigheden in Saint-Tropez. Onze favorieten op een rij:

  • Ten oosten van de stad, bovenop een heuvel, vind je de 16e eeuwse Citadel. Ooit diende het als uitkijkpost, vandaag de dag biedt het vooral een geweldig uitzicht over de stad. En je kunt er het Musée Naval bezoeken, waar je alles leert over de geschiedenis van Saint-Tropez.
  • Op dinsdag- en zaterdagochtend (07.00 tot 13.00 uur) is het een drukte van belang rondom Place de Lices, een van de grotere pleinen van Saint-Tropez. Er vindt dan een leuke Provençaalse markt plaats. Ga zo vroeg mogelijk om drukte te vermijden. Op het schilderachtige Place Aux Herbes vind je overigens ook elke ochtend een markt. Hier koop je verse groenten en fruit en bloemen.
  • Saint-Tropez is een walhalla voor shopliefhebbers. Zorg dat je voorafgaand aan je vakantie genoeg spaart, je vindt er de meest exclusieve winkels. Zeker als je gaat winkelen aan Rue François Sibilli. Hier kun je terecht voor een tas van Louis Vuitton of een zonnebril van Versace. Iets gangbaardere prijzen vind je in de winkels aan de boulevard.
  • In de oude vissershaven zijn er niet alleen dure auto’s, grote jachten en chique winkels, rondom de haven vind je oude smalle steegjes met pastelkleurige gebouwtjes. Ontdek hoe heel Saint-Tropez ooit was.
  • Musée de l’Annonciade is een indrukwekkend museum met een mooie collectie kunst van o.a. de schilders Bonnard, Matisse en Signac.

Geniet ook van de Franse zon

Mocht je een weekje Saint-Tropez boeken, maak dan ook tijd voor een dagje strand. De mooiste stranden vind je net buiten de havenstad. In het naastgelegen Ramatuelle vind je het grote strand Baie de Pampelonne, wat het meest populair is onder toeristen. Als je liever iets minder drukte prefereert, kun je beter naar Plage du Débarquement bij La Croix Valmer gaan. Naar het strand La Plage de Bouillabaisse ga je vanwege het mooie uitzicht over de baai van Saint-Tropez.

Wil jij je begeven tussen de rich and the famous en kennismaken met deze bijzondere havenstad? Bekijk ons voordelige aanbod naar Saint-Tropez.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *