Cannes

Cannes: dé stad van luxe en rijkdom

Cannes staat vooral bekend om haar jaarlijkse filmfestival, waarbij de stad bedolven wordt onder wereldsterren en hordes paparazzi. Om aan de vraag van deze wereldsterren te voldoen én omdat de plaats bekend staat als mondaine stad, vind je in Cannes veel luxe. Ook de prachtige jachten zijn deels verantwoordelijk voor de status van deze stad. Desalniettemin is Cannes ook toegankelijk voor de ‘normale’ vakantieganger. Kijk je mee?

Filmfestival Cannes

Aan de Boulevard de la Croisette vind je het Palais des Festivals et des Congrès, oftewel het congresgebouw van Cannes. Dat de rich and famous graag naar Cannes komen heeft te maken met het filmfestival dat ieder jaar wordt gehouden in dit gebouw aan de jachthaven. Het filmfestival vindt jaarlijks plaats in de derde week van mei. Alles staat dan in het teken van nieuwe films en de populairste acteurs, actrices en regisseurs.

Nu denk je misschien dat het gebouw de rest van het jaar leeg staat, maar niets is minder waar. In Palais des Festivals et des Congrès vinden uiteenlopende festivals plaats en er worden daarnaast congressen en beurzen gehouden. Wandel even naar binnen of raadpleeg de website voor meer informatie.

Natuurlijk kun je ook alleen de trappen van het congresgebouw even beklimmen, een filmsterren-pose aannemen en een foto maken voor op Instagram. Overige vakantiegangers zullen je misschien wat vreemd aankijken als jij staat te poseren. Niets van aantrekken! Je staat wel mooi op de plek waar jouw filmidolen hebben gestaan.

Best Western Plus Cannes Riviera & SpaOké, de hotels in Cannes zijn doorgaans niet echt goedkoop. Maar de prijzen van Best Western Plus Riviera & Spa zijn zeker wél acceptabel. En het hotel biedt dan ook nog eens een centrale ligging en een dakterras met zwembad.

Flaneer over de boulevards

Cannes: Boulevard de la CroisettePalais des Festivals et des Congrès ligt aan Boulevard de la Croisette. Cannes beschikt ook nog over een tweede boulevard, Boulevard du Midi. Dit is feitelijk het verlengde van de Boulevard de la Croisette en strekt vanaf Vieux Port richting de luchthaven. Vanaf de boulevards heb je prachtig uitzicht op de hotels of kun je luxe auto’s bekijken vanaf een bankje. Flaneren over de boulevard én door de jachthavens mag tijdens je vakantie in Cannes overigens niet ontbreken.

De internationale jetset komt graag eten aan de tweede jachthaven van Cannes, Port Pierre Canto. Hier vind je o.a. Restaurant Le Baoli. Internationale sterren genieten hier maar al te graag van een heerlijke maaltijd of een feestje. Wie weet loop jij wel een celebrity tegen het lijf!

Bezienswaardigheden van Cannes op een rijtje

Cannes: Le SuquetCannes is een kleine stad, waardoor je deze in een korte tijd kunt ontdekken.

De meeste sfeer vind je in de oude stad Le Suquet, die op een 66 m hoge berg ligt. Slenter door de kronkelende oude straatjes en breng een bezoek aan het middeleeuwse kasteel aan Place de la Castre. Tegenwoordig vind je in het kasteel een museum met verzamelde kunst in uiteenlopende vormen. Vanaf het kasteel heb je daarnaast een prachtig uitzicht over Cannes.

Wanneer je weer naar beneden wandelt, kom je uit in Rue de Meynadier. Deze straat is erg gericht op toeristen, de prijzen rijzen hier de pan uit en de kwaliteit is niet altijd even goed. We raden je aan om de zijstraten in te wandelen en daar te genieten van lokale producten in de minder commerciële restaurants. Je eet dan misschien op een minder mooie locatie, maar de prijs is dan wel een stuk aangenamer.

In Cannes kun je goed shoppen. Over het algemeen zijn veel winkels gericht op mensen met een bovengemiddeld inkomen. Je vindt hier veelal chique, grote merken met een eigen filiaal. De meest dure winkels – lang leve window shopping – vind je in Rue D’Antibes.

Sluit je dag af op het strand in Cannes

Cannes: luxe stedentripCannes ligt aan de Côte d’Azur, een Franse streek die bekend is vanwege de mooie zandstranden. De meeste stranden horen bij de hotels of bij de beachbars in het centrum en zijn dus niet voor iedereen gemakkelijk te bereiken. De meeste publieke stranden van Cannes vind je voornamelijk aan Boulevard du Midi. Huur een ligbedje en parasols voor een compleet ontspannen dagje.

Liever wat meer actie? Ter plaatse zijn diverse watersporten te beoefenen. Ga bijvoorbeeld een stukje kanoën of stap op een luxe jacht (een must-do!) om Cannes vanaf het water te bekijken.

Ben jij wel eens in Cannes geweest? Wat vond jij het leukste in deze mondaine stad? 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *