Must sees Corfu-Stad

De must sees van Corfu-Stad

Boek je een vakantie naar het Griekse eiland Corfu, dan mag een uitstapje naar Corfu-Stad niet ontbreken. De hoofdstad heeft veel te bieden voor de reiziger: mooie religieuze gebouwen, tal van musea én sfeer, volop sfeer. We nemen je aan de hand mee langs de must sees van Corfu-Stad.

Corfu-Stad in een notendop

Bezienswaardigheden Corfu-Stad notendopCorfu-Stad (door de locals Kerkyra genoemd) bevindt zich aan de oostkust van Corfu. De stad is goed te bereiken per huurauto en wordt dan ook regelmatig bezocht door toeristen die elders op het eiland wonen. De badplaats heeft ca. 35.000 inwoners en er heerst – dankzij de mensen en de historische overblijfselen – een bijzondere sfeer.

Naast de hoofdstad is Corfu-Stad ook een havenstad. Sterker nog: er zijn twee havens, Neo Limani en Paleo Limani, de nieuwe en oude haven. De stad is dan ook vanuit verschillende locaties per boot te bereiken en altijd al zo te bereiken geweest. Door deze ligging moest de kust in vroegere tijden goed verdedigd worden. Dit gebeurde in de 16e eeuw door middel van forten. Over deze en andere bezienswaardigheden vertellen we je hieronder meer!

Mooie musea in Corfu-Stad

Een van de redenen om Corfu-Stad te bezoeken, zijn de musea. Daar zijn er namelijk best wat van. Enkele aanraders:

  • In het Archeologisch Museum, dat inmiddels meer dan 50 jaar bestaat, zijn allerlei opgravingen te bewonderen die met name afkomstig zijn van het eiland Corfu zelf. Dankzij de rijke geschiedenis van Griekenland komen allerlei tijdperken aan bod, van de prehistorie tot de Romeinse tijd.
  • Ga je naar het Byzantijns Museum dan kun je gelijk een bezoekje brengen aan de Panagia Antivouniotissa kerk. Het museum is namelijk in deze kerk gevestigd en je vindt er dan ook veel religieuze stukken. De tentoonstellingen bestaan uit schilderingen en andere kunstobjecten uit de 15e tot 19e eeuw. In het museum draait het vooral om iconografie, waarbij men kijkt naar de verborgen betekenis van een kunstwerk.
  • Kunst is ook te bezichtigen in het Museum voor Aziatische kunst. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van zo 15.000 (!) kunstwerken. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het hier om Aziatische kunst. Er zijn in totaal vier permanente collecties aanwezig die zijn onderverdeeld per thema: Centraal-Azië, Zuidoost-Azië, China en Japan.

Een kerk, een kathedraal en twee kastelen

Bezienswaardigheden Corfu-Stad: kastelenMeer cultuur snuiven? Er zijn in Corfu-Stad allerlei gebouwen die veel vertellen over de rijke geschiedenis van het eiland. De kerk Agios Spyridon is een van deze gebouwen. Door de rode koepel op de toren zal je deze kerk al van een afstandje spotten. De locals beschouwen de kerk als een heilige locatie. Een belangrijk pronkstuk is de zilveren kist waar het gemummificeerde lichaam van de Heilige Spyridon ligt. Wie Spyridon is? Hij is de beschermheilige van Corfu.

Wil jij verder duiken in de religieuze roots van Corfu? Dan is een bezoekje aan de Kathedraal van Panagia Spiliotissa een goed idee. Beklim de trappen en treedt binnen in een eeuwenoud pand. De kathedraal is gewijd aan St. Theodora. Haar resten zijn eveneens in een zilveren kist geplaatst en tentoongesteld.

Andere fraaie bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn de forten in Corfu-Stad. Niet voor niets wordt Corfu-Stad ook wel eens Kastropolis (stad van de kastelen) genoemd. Het Oude en het Nieuwe Fort dienden vroeger ter verdediging van de stad. De forten zijn eenvoudig te bereiken en bieden naast inzicht in de Griekse geschiedenis ook een uitzicht om u tegen te zeggen.

Levendigheid op het Spianadaplein

Het grootste plein van Griekenland, het Spianadaplein, vind je in Corfu-Stad. Ruim is het plein zeker, maar het is ook erg mooi. Dit komt o.a. door haar ligging. De Spianada bevindt zich tussen het Oude Fort en de rand van de stad in. Je kunt er terecht voor een hapje of een drankje op een terrasje. Om de hoek vind je een park en een winkelstraat.

Luxe overnachten in Corfu-Stad

Bezienswaardigheden Corfu-Stad: Hotel Corfu PalaceVijfsterren luxe is ook in Corfu-Stad te vinden. En mocht je nog geen vakantie geboekt hebben, overweeg dan zeker een verblijf in Hotel Corfu Palace. Dit hotel ligt op een toplocatie: aan de rand van het schitterende oude centrum en met alle bezienswaardigheden van Corfu-Stad binnen handbereik.

In het hotel zelf zijn meerdere buffet- en à la carte restaurants en bars. Genieten doe je optimaal dankzij het zwembad, wellnesscentrum, live muziek en zonneterras. Wat heb je nog meer nodig voor een geslaagde vakantie?

Heb jij jouw to sees op het vizier? Of je nu de hoofdstad zelf of per huurauto bezoekt, het is zeker een aanrader. Mocht je nog niet geboekt hebben, check snel ons uitgebreide aanbod en scherpe last minutes.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *