Aruba met kinderen

Aruba met kinderen: de leukste dingen om te doen

Je hebt er stranden in overvloed om zandkastelen te bouwen, de temperatuur is er gemiddeld 28 °C en er is een ruime keuze aan kindvriendelijke hotels; Aruba leent zich prima als familiebestemming. Dat er ook nog eens Nederlands wordt gesproken, is voor de kleintjes extra makkelijk!

Aruba is het kleinste ABC-eiland; met een oppervlakte van ca. 180 km² is het zelfs kleiner dan ons eigen Waddeneiland Terschelling. Gek genoeg is het haast onmogelijk gebleken om je hier te vervelen. Zeker niet als je met kinderen naar Aruba gaat. We maakten een kleine selectie van de mogelijkheden.

Nemo spotten in de grote oceaan

Aruba met kinderen: snorkelenDe onderwaterwereld van Aruba is fantastisch! Met name de zee aan de westkust van het eiland is rustig en leent zich prima voor een snorkelsessie, ook voor de kleintjes. Vanaf de witte zandstranden lopen ze het water in om vervolgens op zoek te gaan naar Nemo & zijn vriendjes.

De meest populaire stranden aan de westkust – waar je tevens ook een aantal familievriendelijke hotels vindt – zijn Eagle Beach en Palm Beach. Ga op zoek naar een hotel met privéstrand en jullie kunnen gaan voor een dagelijkse snorkelsessie.

Aruba met kinderen: Divi Dutch Village Beach Resort, ArubaDivi Dutch Village Beach Resort heeft alles in huis voor een geslaagde familievakantie: een strand voor de deur, de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te boeken én een kinderclub. Het zijn slechts enkele van de vele pluspunten van het hotel.

Sta oog in oog met prachtige vlinders

Zeker een must do op Aruba met kinderen is een bezoek brengen aan de vlinderboerderij tussen Palm Beach en Eagle Beach. In een tropische en weelderige tuin vliegen vlinders van over de hele wereld rond. Het is een uniek kleurspel!

Loop zelfstandig met de kinderen door de tuin óf – nog leerzamer – vraag een gids om met jullie op pad te gaan. Zij kunnen je alles vertellen over de bijzondere vlindersoorten.

All inclusive vakantiepret op Palm Island

Aruba met kinderen: Palm IslandDe Palm Island is een preteiland voor de kust van Aruba, welke je in nog geen 10 minuten per boot bereikt. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor het hele gezin, zoals boottochtjes op de beruchte bananenboot of uitdagende wedstrijdjes beachvolleybal. Het allerleukst voor de kinderen is echter het waterpark vol glijbanen. En terwijl zij daar genieten, ontspan jij tijdens een lesje salsa.

Op het eiland betaal je één all inclusive entreeprijs, waarna je kan genieten van praktisch alle attracties, hapjes én drankjes. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent. Om je nog even extra voor te bereiden; wees je ervan bewust dat het lastig wordt om jouw kind(eren) weer mee te krijgen naar het hotel.

Ezeltjes redden op Aruba

Wist je dat ezels vroeger – tot de auto zijn intrede deed – het belangrijkste vervoersmiddel waren op Aruba? Daarna werden ze enigszins afgedankt en om ze toch een goed onderkomen te bieden, werd de Donkey Sanctuary opgericht. Deze ezelopvang huisvest inmiddels meer dan 40 ezels, die met veel liefde door vrijwilligers worden verzorgd.

Neem ook de tijd voor de route naar de ezelopvang toe. Donkey Sanctuary ligt in een heuvel- en cactusrijk gebied en geeft je een goede indruk van het Arubaanse landschap.

Terug in de tijd in Oranjestad

Aruba met kinderen: OranjestadAruba herbergt slechts één echte stad, de hoofdstad Oranjestad. Je vindt er – de naam doet het al vermoeden – Nederlandse invloeden én je kunt er een duik nemen in de geschiedenis van het eiland.

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Fort Zoutman, een Nederlands fort dat eind 18e eeuw werd gebouwd ter verdediging van de stad. Nu vind je in het fort het Museo Historico Aruba. Als je dan toch op museumjacht bent, combineer het met een bezoek aan het Museo Arqueologico Arubano. Alles staat hier in het teken van archeologie, onderzoek en educatie.

En verder…

  • In het binnenland van Aruba vind je Philips Animal Garden, een klein opvangcentrum voor exotische dieren. Bij het betalen van de entreeprijs krijg je een zakje voer om de dieren te voederen. En ja, dat vinden de meeste kinderen toch wel het einde! Het is nog leerzaam ook, want ze krijgen uitleg over de dieren van de enthousiaste medewerkers.
  • Zonnen tussen de flamingo’s? Ja, dat is mogelijk op Aruba. Op het privéstrand behorende bij Renaissance Wind Creek Aruba Resort lopen de roze gevederde vriendjes rond. Ook als niet-gast kan je hier een dagje naartoe. We schreven er een uitgebreid artikel over.
  • Een ander leuk (en fotogeniek) gevederd dier is de struisvogel. Oorspronkelijk komen ze uit Afrika, maar ze hebben inmiddels ook een fijne thuisbasis gevonden in het ruige landschap van Aruba. Op de Aruba Ostrich Farm maak je kennis met ca. 80 struisvogels. Je keert alles over de bijzondere dieren en krijgt een verrassende rondleiding. Extra leuk: je mag ze voeren!
  • Heb je wat oudere kinderen? Stand Up Paddle Boarden, ofwel peddelsurfen, is een ware hit op Aruba. Je hebt wel wat geduld nodig. Want hoewel het vrij eenvoudig klinkt – op een surfplank staan, jezelf in balans houden en vooruit peddelen – is het dat echt niet.

De beste reistijd met kinderen

Ga je met kinderen op vakantie naar Aruba dan ben je al snel aangewezen op de schoolvakanties. Aruba is perfect voor 9 dagen meivakantie of een langere vakantie in de zomermaanden. Dit zijn tevens wat ons betreft de beste maanden; van december tot half april komen er meer Amerikanen en is het er een stuk drukker.

ArubaZie jij zo’n vakantie naar Aruba met de kinderen wel zitten? Bekijk snel ons uitgebreide aanbod en doe op de website van het Arubaanse Verkeersbureau nóg meer inspiratie op.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *