Leukste waterparken Spanje

Splash! De leukste waterparken in Spanje

Of je nu 5, 12, 28 of 56 bent, wat ons betreft kan waterpret op elke leeftijd. Én is een vakantie zonder een flinke dosis hiervan ook niet compleet. Met deze leukste waterparken in Spanje komt het in elk geval goed als jij binnenkort naar het Zuid-Europese vakantieland afreist.

Of je nu naar het vasteland gaat of een van de Spaanse eilanden bezoekt, je vindt een breed aanbod aan waterparken in Spanje. Ofwel parques acuáticos, zoals je het vaak op de bordjes zal zien staan. Stuk voor stuk bieden ze een keur aan zwembaden en glijbanen, de een net iets meer dan de ander.

Wij lichten onze favorieten vandaag uit. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen! En psstt… als bonus hebben we ook nog een paar gave hotels in Spanje waar je altijd een waterpark en glijbanen bij de hand hebt.

Let op: een deel van deze waterparken in Spanje is seizoensgebonden geopend. Check altijd de actuele openingstijden via het park zelf.

Siam Park (Tenerife)

Leukste waterparken Spanje: Siam Park, TenerifeVoor één van de grootste en mooiste waterparken van Spanje én heel Europa reis je af naar Tenerife. Om precies te zijn naar de badplaats Costa Adeje. Hier vind je namelijk Siam Park.

Zoals je mag verwachten van een waterpark vind je er vooral een flinke hoeveelheid aan glijbanen. Voor daredevils biedt het park een glijbaan met een 28 meter hoge vrije val, een immense glijbaan waar zwaartekracht een grote rol speelt en een glijbaan waar je de strijd aan kan gaan met jouw reisgenoten. Wie is het snelst? Je waant je tevens in de jungle bij sommige glijbanen.

Is dit je allemaal teveel van het goede? Het park herbergt een prachtig golfslagbad met de hoogste kunstmatige golven ter wereld, je kunt chillen op Siam Beach en dobberen op een lazy river behoort ook tot de mogelijkheden. En de allerkleinsten? Die vermaken zich met dank aan de speciale watertoestellen.

Leukste waterparken Spanje: Siam Park, Allsun Hotel Los HibiscosOp steenworp afstand van dit geweldige waterpark in Spanje vind je Allsun Hotel Los Hibiscos. Neem hier een duik in het zwembad, laat de kinderen zich vermaken bij de miniclub en maak gebruik van de vele sport- en wellnessfaciliteiten.

PortAventura (Salou)

Leukste waterparken Spanje: PortAventuraVoor waterpret én meer ga je naar PortAventura in Salou. Dit park herbergt niet alleen geweldige attracties, maar ook een apart waterpark. Neem dus zeker jouw zwemkleding mee en trek de nodige tijd uit voor de glijbanen in PortAventura Caribe Aquatic Park.

Want het waterpark beslaat een oppervlakte van maar liefst 50.000 m². Gevuld met talloze glijbanen, zwembaden en watertoestellen voor de jongste vakantiegangers. Allemaal in Caribische stijl, waardoor je opeens veel verder van huis lijkt te zijn dan je daadwerkelijke bent.

Een lazy river mag in een waterpark natuurlijk niet ontbreken en dat geldt ook voor een trechterglijbaan, een glijbaan waar je met zijn allen naast elkaar kunt roetsjen en diverse kronkelglijbanen. En wat is een waterpark zonder golfslagbad? Ook die vind je er dus!

Mooiste waterparken Spanje: PortAventura Hotel Gold RiverHet leuke aan PortAventura? Je vindt bij het park diverse themahotels. PortAventura Hotel Gold River heeft als thema het Wilde Westen. Geweldig als je met jonge kinderen op pad gaat!

Aqualand Torremolinos (Torremolinos)

Leukste waterparken Spanje: Aqualand TorremolinosEen leuk waterpark in Spanje aan de Costa del Sol is Aqualand Torremolinos. Je vindt hier namelijk de langste glijbanen van de populaire Spaanse regio. Enkele glijbanen zijn zelfs het langst van Europa.

En alle glijbanen hebben toepasselijke namen. Ga je voor de Crazy Cones, Anaconda, Twister of Super Slalom? De Anaconda is echt het paradepaardje onder de daredevils. Een ritje op deze glijbaan is zonder meer intens te noemen! Houd er rekening mee dat jouw badkleding op deze en andere glijbanen best wat te verduren krijgt. Trek vooral niet je beste setje aan.

Liever zeker weten dat jouw kleding in tact blijft? Ga voor de Boomering, een glijbaan waar je met zijn tweeën op een band van afglijdt. Vooruit én achteruit. ‘Samen waterpret’ speelt overigens ook echt een hoofdrol in dit waterpark. Er zijn meer attracties die je samen kan beleven en voor de allerjongsten is er een aparte kinderzone.

Leukste waterparken Spanje; Aqualand Torremolinos, Gran Cervantes by Blue SeaGran Cervantes by Blue Sea ligt op nog geen 2 km van een van de leukste waterparken in Spanje. En dat niet alleen; je hebt twee zwembaden tot jouw beschikking en het strand binnen handbereik. Water in het kwadraat!

Nog meer leuke waterparken in Spanje

  • Aqualanda Benidorm werd al in 1985 geopend en is nog steeds een van de populairste waterparken in Spanje. En ook direct een van de grootste! Op een oppervlakte van ca. 150.000 m² vind je tal van glijbanen en zwembaden. Zo is er o.a. een 33 meter lange glijbaan die zorgt voor snelheden van ca. 100 km per uur. Durf jij het aan?
  • AquaDiver Waterpark aan de Costa Brava biedt waterpret voor jong en oud. Het park telt talloze glijbanen, waterspeeltoestellen en zwembaden, opgedeeld in drie categorieën. ‘Bold’ is voor de daredevils, ‘family’ is voor jong en oud en ‘children’ is voor de jongste waterratjes.
  • Waterworld Lloret, in de gelijknamige badplaats Lloret de Mar, is onderdeel van AquaDiver Waterpark. Ook hier vind je een breed aanbod aan waterattracties voor alle leeftijden. En: je hebt de mogelijkheid om combi-tickets te kopen voor de hele familie. Extra voordelig! Vanaf diverse badplaatsen is er daarnaast een gratis shuttleservice.

Over bijzondere waterparken in Spanje gesproken…

Leukste waterparken Spanje: Lago Martianez, TenerifeKan je waterpret beleven zonder glijbanen? Ja! Dat bewijst Lago Martiánez, een populair  zwembadencomplex op Tenerife. Op een oppervlakte van 8.000 m² vind je zeven zoetwaterzwembaden, die gezamenlijk een uniek landschap vormen.

Het park werd begin jaren 80 geopend, in de volgende 40 jaren regelmatig gerenoveerd en is hierdoor nog steeds een van de populairste hotspots van het Canarische eiland.

Bijzonder is dat het werd ontworpen door César Manrique. Deze Spaanse architect was o.a. de grondlegger van het unieke straatbeeld op Lanzarote en talloze bezienswaardigheden die je op dit buureiland vindt.

Het complex biedt overigens niet enkel zwembaden (met gefilterd zeewater). Het grote aantal palmbomen zorgt voor een instant vakantiegevoel en ligbedjes en parasols zorgen voor de nodige comfort. Je vindt er daarnaast o.a. meerdere restaurants, diverse (snack)bars en een casino. Extra pluspunt: dit park is in veel gevallen aanzienlijk goedkoper dan bovengenoemde waterparken in Spanje.

Leukste waterparken Spanje: H10 Tenerife PlayaH10 Tenerife Playa ligt niet alleen pal naast Lago Martíanez, het biedt ook nog eens meerdere zwembaden, uitzicht op de Los Gigantes kliffen en de zee, faciliteiten voor jong & oud én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Een hotel met waterpark in Spanje?

Leukste waterparken Spanje: hotelsJe kunt één van deze waterparken in Spanje bezoeken, maar als jouw kinderen (of misschien wel jijzelf!) elke dag behoefte hebben aan een flinke dosis waterpret, kun je beter een hotel met waterpark boeken. We maakten een kleine selectie uit ons aanbod:

  • Qua kamers is Hotel Gran Garbi Mar kleinschalig, qua zwembaden is het echter groots. Het hotel in de populaire badplaats Lloret de Mar beschikt over een recent gebouwd waterpark met diverse glijbanen en een waterspeeltoestellen voor de jongste vakantiegangers.
  • Carema Club Resort op Menorca biedt een waterpark van maar liefst 2.000 m² met o.a. een piratenschip en een handjevol glijbanen. Er is daarnaast een relax-zwembad te vinden en voor de jongste vakantiegangers is er een apart kinderbad. Jij kunt een oogje in het zeil houden vanaf een van de vele ligbedjes rondom.
  • Hotel Livvo Lago Taurito op Gran Canaria is ook al zo’n fijn hotel voor waterratten. Dit hotel beschikt namelijk over een uitgebreid waterpark met een ruime keuze aan glijbanen. Je vindt er daarnaast volop sportfaciliteiten, hebt het strand praktisch voor de deur liggen kunt o.b.v. all inclusive verblijven. Wat wil je nog meer?

Voor welk van deze waterparken in Spanje ga jij het liefst?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Splash! De leukste waterparken in Spanje

    1. Dat is een beetje afhankelijk van je bestemming in Spanje en het weer van dat jaar. Check vooral even of het hotel verwarmbare zwembaden heeft (zo ja, dan zie je dat bij ons terug in de hoteltekst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *