Zonnige zuiden Mauritius

Welkom in het zonnige zuiden van Mauritius

Het Afrikaanse eiland Mauritius is grofweg in tweeën te delen; het noorden en het zuiden. Maar welk deel is voor jou nu het best geschikt? Vandaag nemen we het zuiden van Mauritius onder de loep.

Hoewel Mauritius een betrekkelijk klein eiland; de afstand van het meest noordelijke naar het meest zuidelijke puntje is ca. 80 km. Toch rijd je niet ‘even’ van het noorden naar het zuiden of vice versa. Je vindt er vooral eenbaanswegen met een max. snelheid van 60 km per uur. Als je achter een vrachtwagen hangt en niet in kunt halen, kan alles nog eens langzamer gaan.

Daarom is het belangrijk om goed af te wegen wat je wilt zien en waar je dan het beste kunt verblijven. We helpen je alvast op weg door het zuiden van Mauritius uit te lichten.

Wil je het noorden graag vergelijken met het zuiden? We namen het noorden van Mauritius onder de loep in een uitgebreid artikel. Aan jou de keuze!

Het zuiden van Mauritius in een vogelvlucht

Welk deel is het zuiden van Mauritius? De meningen zijn erover verdeeld, maar wat mij betreft loopt dit tot de hoofdstad Port Louis. Alles daaronder reken ik onder het zuiden. Dat betekent niet alleen het uiterste zuidelijke puntje Le Morne, maar ook Tamarin Beach en Flic en Flac Beach.

Het zuiden is met name populair onder watersportliefhebbers; de wind is hier perfect om te kitesurfen en zeilen. Maar vergeet ook niet dat er een flinke dosis natuur is en dat je kennis kunt maken met de lokale cultuur in kleine dorpjes én de op de grens liggende hoofdstad Port Louis.

Een kijkje in Port Louis

Zuiden Mauritius: Port LouisLaten we dan maar als eerst de hoofdstad onder de loep nemen. Een dagtripje naar deze bijzondere plaats is een must-do. Waarom? Port Louis is een bijzondere, bruisende stad met een smeltkroes aan culturen. Meer dan op welke plek dan ook zie je hoe diverse volkeren uit alle windstreken Mauritius hebben gemaakt tot wat het anno 2018 is.

Door deze smeltkroes aan volkeren en religies – die allemaal vreedzaam naast elkaar leven – vind je in Mauritius een grote verzameling aan katholieke kerken, Islamitische moskeeën, hindoeïstische tempels en zelfs een boeddhistische tempel naast elkaar. Met name deze laatste, de Kwan Tee Pagoda, is een aanrader. Je waant je even in China bij een bezoek aan de 19e-eeuwse tempel.

Andere aanraders in de hoofdstad zijn het fascinerende Chinatown, de levendige centrale markt, de moderne Le Caudan Waterfront, Fort Adelaide en de kathedraal Saint-Louis de Port-Louis.

Don’t get lost! Port Louis is een drukke en chaotische stad. Waar begin je? Het kan nog wel eens lastig zijn. Onze tip? Neem een gids van My Moris in handen en kies voor de history & foodtour. Dan maak je ook nog eens kennis met lokale specialiteiten.

De must-sees in Zuid-Mauritius

Zuiden Mauritius: Port LouisOf Port Louis het hoogtepunt is van jouw vakantie in Zuid-Mauritius? Het komt vast – net als bij mij – in jouw favorietenlijstje. Maar er is meer…

  • We zeggen Grand Bassin, maar eigenlijk is het Ganga Talao. De naam van dit kleine stukje India op Mauritius verwijst naar de Ganga rivier. In 1972 is er water van deze rivier vermengd met het water in dit heilige kratermeer, dat maar liefst 500 meter boven de zeespiegel ligt. Rondom het meer vind je hindoeïstische tempels, prachtige beelden en locals die hun rituelen uitvoeren.
  • Eén van de bekendste natuurfenomenen op Mauritius is The Seven Coloured Earth. De naam zegt het al; zeven kleuren aarde vormen deze bezienswaardigheid. Kan je je er geen voorstelling bij maken? Bekijk vooral de foto’s in ons uitgebreide artikel. Dat moet je toch zien!?!
  • Ten oosten van The Seven Coloured Earth vind je de ingang van Black River Gorges National Park. Je zou er dagen over kunnen doen om dit nationale park te ontdekken, want het beslaat een groot deel van Mauritius, óók het noorden. Maar alleen door het zuidelijke gedeelte te bezoeken, krijg je al een goede indruk van het park. Stop bijvoorbeeld bij Gorges Viewpoint en bewonder de Alexandra Fall.
  • Kan je je iets voorstellen bij een onderwater-waterval? Vast niet, maar check snel even de foto bovenaan dit artikel. Je vindt deze optische illusie in het water rondom Le Morne en je hebt diverse opties om deze te bewonderen. Maak de flinke en uitdagende klim naar de top van de berg Le Morne of – minder pittig, maar wel duurder – stap in een watervliegtuigje of helikopter.

Ook doen tijdens jouw vakantie!

Zuiden Mauritius: doenJe hoeft het niet alleen bij deze must-sees te houden; Zuid-Mauritius biedt meer. Tijd voor een dagje strand én levendigheid? Ga in het weekend naar Flic en Flac. Het strand van deze badplaats is dan het thuis van de locals en aan de rand poppen gezellige eetkraampjes op. Tot in de avond wordt er gegeten en muziek gedraaid.

Over strand gesproken; nog mooier zijn de stranden als je ze bekijkt vanaf het water. Stap op een catamaran bij Le Morne of het bekende Point Jerome Embarkation Point, waar veel bootexcursies starten.

En alleen al de kustweg vanaf de luchthaven naar Le Morne is fantastisch. Je zou bij elke kleine baaitje willen stoppen door de prachtige vergezichten over het heldere water. En dan kom je ook nog eens kleine dorpjes tegen waar je kennismaakt met het lokale leven.

Stop tijdens deze route in elk geval bij het uitzichtpunt Macondé voor een fotostop. Een mooier uitzicht over de kust krijg je niet! Ook het uitzichtpunt bij Gris Gris Beach is er eentje om vast te leggen.

Overnachten in Zuid-Mauritius

Zuiden Mauritius: hotelsEen van de populairste hotels in ons Zuid-Mauritius-aanbod is Riu Le Morne. Dit komt o.a. door de gunstige prijs. Goed zoeken en flexibel zijn in vertrekdata en je scoort een volledig complete reis voor nog geen € 1.500,-.

Dat klinkt misschien als een smak geld, maar alleen een (rechtstreeks) ticket kost al minimaal € 800,-. En jij verblijft dan ook nog eens 10 dagen o.b.v. all inclusive in viersterren luxe!

Riu Le Morne is alles wat je van een RIU-hotel mag verwachten; service met een glimlach en een breed aanbod aan faciliteiten. Heel breed zelfs, want het adults only hotel vormt samen met het naastgelegen Riu Creole (dat ook toegankelijk is voor families) één concept. Zo heb je de keuze uit vier zwembaden, twee buffetrestaurants en drie specialiteitenrestaurants. Om slechts een paar voorbeelden te noemen.

Meer keuze? Bekijk ons volledige aanbod naar Mauritius en zoek met onze handige kaart een hotel in het zuiden uit dat bij jou past.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *