Noord-Mauritius

Strandhoppen (én meer) in het noorden van Mauritius

Het Afrikaanse eiland Mauritius is grofweg in tweeën te delen; het noorden en het zuiden. Maar welk deel is voor jou nu het best geschikt? Vandaag nemen we het noorden van Mauritius onder de loep.

Mauritius is een relatief klein eiland en als je Google Maps erbij pakt, denk je misschien dat je wel even van het zuiden naar het noorden rijdt en vice versa. Niets is minder waar! Hoewel de afstand grofweg 80 km is, kost het je flink wat tijd door de eenbaanswegen met vaak een max. snelheid van 60 km per uur. Én heel veel vrachtwagens die nog langzamer rijden… Het kan zomaar 2,5 tot 3 uur duren om van het zuiden naar het noorden te rijden.

Daarom is het belangrijk om goed af te wegen wat je wilt zien en waar je dan het beste kunt verblijven. We helpen je op weg door het noorden van Mauritius uit te lichten.

Wil je het noorden graag vergelijken met het zuiden? We namen het zuiden van Mauritius onder de loep in een uitgebreid artikel. Aan jou de keuze!

De mooiste stranden van Noord-Mauritius

Als het noorden van Mauritius ergens om bekend staat, dan zijn het wel de vele prachtige stranden. Vanuit de (veelal luxe) hotels loop je zo het strand op om een dag te relaxen en bij te bruinen.

Stranden Noord-MauritiusEen van de bekendere stranden in het noorden van het eiland – en daarmee hebben we direct onze favoriet te pakken – is het strand van Trou aux Biches. Het strand is ruim 2 km lang en wordt gekenmerkt door wit en fijn zand.

Direct voor de kust ligt een koraalrif, welke uitnodigt voor een snorkeltripje. Óf stap aan boord van een boot vanaf de houten aanlegsteiger. Vanaf deze steiger maak je overigens ook geweldige foto’s!

Even praktisch: het publieke strand begint daar waar Trou aux Biches Route en Route Royal samenkomen. Er is een kleine parkeerplaats. Op zonnige dagen kan dat een uitdaging zijn, dus zorg dat je er op tijd bent. Aan de parkeerplaats grenst een stukje bos waar diverse foodtrucks staan.

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa, MauritiusDe moeite van het zoeken van een parkeerplek besparen? Verblijf in het luxe Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa. Dit eco-vriendelijke resort beschikt over een tropische tuin met zwembad en ligt direct aan het prachtige strand.

Andere mooie stranden in het noorden van Mauritius:

  • Iets ten noorden van Trou aux Biches vind je Mont Choisy Beach, één van de langste stranden van het Afrikaanse eiland. In de weekenden vind je hier geen rust, maar vooral gezelligheid. Doordeweeks en in de ochtenden hoef je dit strand met aanzienlijk minder mensen te delen.
  • Pereybere Beach is het strand waar locals samenkomen om te relaxen en waar foodkraampjes het strandbeeld bepalen.
  • Met maar liefst een lengte van ca. 10 km is er altijd wel een fijn plekje te vinden op Belle Mare Plage, een populair strand in het noordoosten van het eiland. Het is daarnaast een populaire duik- en snorkelplek .

Een kijkje in Grand Baie

Grand Baie, Noord-MauritiusHet toeristische hart van Noord-Mauritius is Grand Baie. Niets doet hier meer denken aan het vissersdorpje dat het ooit was. Eigenlijk draait alles er om de Sunset Boulevard. Hier vind je leuke eettentjes en (souvenir)winkeltjes. Ook foodtrucks kom je er regelmatig tegen.

Vanwege de centrale ligging is Grand Baie een fijne uitvalsbasis om het noorden van het eiland te ontdekken. Tevens is het de perfecte keuze als je niet o.b.v. all inclusive wilt verblijven. Je vindt hier namelijk het grootste aanbod aan (betaalbare) restaurants van het eiland. Ga bijv. eens lunchen bij The Beach House Restaurant & Bar.

Ocean Beach & Villas, Grand BaieOcean Beach & Villas ligt aan een privéstrand op een steenworp afstand van de baai van Grand Baie. Het is een eenvoudig complex, maar biedt wél o.a. een restaurant, wellnesscentrum, meerdere zwembaden én diverse type kamers.

Zien in Noord-Mauritius!

Kerkje bij Cap Malheureux, Noord-MauritiusHeb jij een huurauto tot jouw beschikking? Top! Dit is namelijk de fijnste en leukste manier om het noorden van het eiland te kunnen. Er zijn echter ook excursies te boeken en taxi’s zijn ook allesbehalve kostbaar. Dit mag je niet missen als je op pad gaat:

  • Een van de beroemdste gebouwen van Mauritius, en die zie je dan ook in menig reisgids terug, is het kerkje van Cap Malheureux met het schattige rode torentje. Het ligt in een prachtige baai vol rotsen, waar je kan chillen aan het strand of een verse kokosnoot kan kopen.
  • Natuurliefhebbers doen er goed aan om de botanische tuinen van Pamplemousses (officieel bekend onder de naam Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden) te bezoeken. Je vindt hier enorme waterlelies, bijzondere bomen en kleurrijke bloemen.
  • Kennismaken met het lokale leven? Stop bij een willekeurig dorpje dat je onderweg tegenkomt. Zoals het vissersdorpje Poudre d’Or. Elke dag rond 11.00 uur komen de vissers hier aan met de vis van de dag.
  • Het ligt op de grens van het noorden en zuiden, de hoofdstad Port Louis. Het is alles wat je kan verwachten van een Afrikaanse hoofdstad; druk en chaotisch. Laat je hier niet door overdonderen en maak kennis met bijzondere wijken, een ruim aanbod aan lokaal streetfood en bijzondere gebouwen.

Een extra hoteltip om blij van te worden

Hierboven gaven we al enkele hoteltips, maar we hebben er nog een in petto. Speciaal voor de rustzoekers tippen we “Lagoon Attitude. Dit adults only complex ligt in een rustige baai in het noorden.

Wat je kan verwachten van dit hotel? Laten we beginnen met de stijl; je waant je in een relaxte Ibiza-sfeer. Je kunt al nippend aan een cocktail schommelen aan de bar of in een van de hangzakken chillen. Ook hangen er hangmatten klaar. Hier geniet je van een geweldige zonsondergang.

De kamers zijn modern en stijlvol. Standaard kan je rekenen op een hangstoel op jouw terras, maar je kan ook kiezen voor kamers met een bad in de tuin. Bubbels erbij & het vakantiegevoel komt hard binnen!

Afkoelen kan in een van de zwembaden; aan het ene zwembad is het gezellig druk, aan het andere zwembad heerst een fijne rust. Of je neemt een duik in de zee. “Lagoon Attitude beschikt namelijk over een privéstrand voor de deur. Waar je overigens ook een boothuis vindt. Hier boek je diverse excursies op en in het water.

En dit alles is nog maar een kleine selectie van wat het hotel én de rest van Noord-Mauritius te bieden heeft. Laat je verrassen & in de watten leggen tijdens jouw vakantie!

Fotografie: Karl Ahnee | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *