Vakantie Sao Vicente

Levendige muziek en brede stranden op het Kaapverdische eiland Sao Vicente

Sao Vicente, een van de Kaapverdische eilanden, heeft ingrediënten in overvloed voor een goede (winter)zonvakantie. Het klimaat en de brede stranden zijn slechts het topje van de ijsberg. Tijd om er een kijkje te nemen!

Sao Vicente in een notendop

Vakantie Sao VicenteSao Vicente is, evenals de andere eilanden van Kaapverdië, eeuwen terug door de Portugezen ontdekt. Het duurde toen nog enkele eeuwen voor er daadwerkelijk mensen op het eiland gingen wonen. Er werd een haven ontwikkeld, wat leidde tot het oprichten van de badplaats Mindelo.

Het is een relatief klein eiland; Sao Vicente heeft een oppervlakte van 227 km2, waarmee het net iets kleiner is dan Ameland. Betekent dat dat er weinig te doen is? Oordeel zelf na het lezen van dit artikel. 

Een kijkje op de brede stranden

De stranden van Sao Vicente zijn geschikt voor alle reizigers. Wie graag niets meer wil dan languit liggen, heeft daar volop de gelegenheid dankzij de parelwitte stranden. Het bekendste strand van Sao Vicente is Laginha Beach. Wit zand, een blauwe zee en de ligging aan de kust van de hoofdstad Mindelo komen hier samen.

Sportief bezig zijn kan echter ook; veel stranden lenen zich uitstekend voor een goede windsurfsessie. Eén van de beste stranden hiervoor is Sandy Beach in het noordoosten van Sao Vicente.

Authentiek Sao Vicente

Wil je kennismaken met een authentiek stukje Kaapverdië? Zorg dan dat je een bezoek brengt aan Sao Pedro, een plaats in het westen van het eiland. Je bent ver weg van de drukte en het strand nodigt ook hier uit tot een dagje relaxen.

Maar dat is niet het enige wat Sao Pedro te bieden heeft. Er kan worden gewindsurft en gedoken (wanneer je beschikt over een licentie). Ook vissen is een mogelijkheid.

Vakantie Sao Vicente, Foya Branca Resort HotelLekker zwemmen in één van de zwembaden van Foya Branca Resort of aan het zandstrand van Sao Pedro; dat is pas vakantie! Kinderen spelen daarnaast in het speeltuintje en jij hebt de mogelijkheid te sporten in het fitnesscentrum.

Cultuur snuiven in Mindelo

Mindelo, Vakantie Sao VicenteMindelo is de hotspot voor cultuurliefhebbers! Muziek uit pubs en clubs vult ’s avonds de straten. De gezellige sfeer proef je vooral ’s weekends en ’s nachts.

De haven van Mindelo is erg leuk voor een wandeling. Waarom? Omdat de vorm en geschiedenis hier uniek is. Tijdens jouw wandeling zal je namelijk zien dat de baai waar de haven in is gebouwd de vorm van een halve maan heeft. Dit komt omdat de baai eigenlijk een vulkaankrater is, die over de eeuwen heen is ondergelopen.

Mindelo heeft daarnaast meerdere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, waaronder de kerk Nossa Senhora da Luz, het voormalige fort Fortim d’El Rei (met een uitzicht van jewelste) en het vroegere huis van de gouverneur Palácio do Povo.

Vakantie Sao Vicente, Oasis Porto Grande Hotel Eén van de oudste hotels op het eiland is Oasis Porto Grande Hotel. De 24-uurs receptie, het zwembad, de bar en het restaurant zorgen voor veel comfort na een dagje Kaapverdische zon.

Beklim de Monte Verde

Al is Sao Vicente – gek genoeg, ondanks haar vulkanische achtergrond – voor een groot deel vlak, je kunt toch wandelschoenen aantrekken voor een flinke klim. Het eiland herbergt namelijk een 750 meter hoge berg, de Monte Verde (Portugees voor groene berg). Eenmaal bovenop heb je bij een heldere dag een fantastisch uitzicht over het gehele eiland.

Baía das Gatas

Baia das Gatas, Vakantie Sao VicenteHet plaatsje Baía das Gatas moet je ook even aandoen tijdens jouw vakantie op Sao Vicente. Het belangrijkste onderdeel is hier de baai, waar het dorp zijn naam dan ook vandaan heeft. In deze baai zijn bijzonder veel meervallen. Gata is dan ook Portugees voor meerval.

Baía das Gatas staat overigens niet alleen bekend om de baai; jaarlijks vindt hier het Baía das Gatas Festival plaats. Dit muziekfestival werd al in 1984 opgericht en wordt ook weleens lovend het Woodstock van Afrika genoemd. Het festival vindt plaats in augustus, traditioneel in het weekend waarin het volle maan is.

Ga zelf ook op reis naar Sao Vicente! Wat wil jij zonder twijfel zien op het Kaapverdische eiland?

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *