Santiago grootste Kaapverdische eiland

Maak kennis met Santiago, het grootste Kaapverdische eiland

De meeste vakantiegangers die naar Kaapverdië afreizen, kiezen voor de eilanden Sal of Boa Vista. Santiago, het grootste eiland van Kaapverdië, is minder druk bezocht. En dat terwijl het eiland van alles te bieden heeft. Geniet van de indrukwekkende natuur, kom tot rust aan de prachtige stranden en bezoek levendige steden. En dat met de zon op jouw bol!

Santiago in een vogelvlucht

Met een oppervlakte van 990 km² is Santiago het grootste Kaapverdische eiland. Het huisvest ongeveer de helft van de Kaapverdische bevolking. Santiago ligt ten zuiden van de bekendere eilanden Sal en Boa Vista en ten westen van Senegal.

Extra fijn: het hele jaar door kun je er genieten van temperaturen tussen de 25 en 30 °C. Het eiland kent echter wel een regenseizoen, van juli tot november. Wanneer je in het najaar naar Santiago reist, kun je het best genieten van de zon. De Nederlandse kou inruilen voor het Kaapverdische zonnetje? Wij zouden het wel weten!

Ontdek Praia, de hoofdstad van Kaapverdië

Santiago grootste Kaapverdische eiland, PraiaPraia, de hoofdstad en tevens grootste stad van de Kaapverdische eilanden, is een fijne plek om te verblijven tijdens een vakantie op Santiago. Praia ligt op een rotsplateau, waardoor je op diverse plekken geniet van een mooi uitzicht over zee. Bijzonder!

In het oude centrum van de zuidelijk gelegen stad kun je uitgebreid cultuur snuiven. Bewonder er historische gebouwen zoals het presidentieel paleis en het oude stadhuis en loop zeker even naar het mooie plein Praça Alexandre Albuquerque. Hier vlakbij wordt regelmatig een markt georganiseerd, waar je een kijkje kunt nemen in de dagelijkse routine van de vriendelijke locals. Heb je vermoeide voeten na al dat wandelen? Kom dan tot rust op één van de twee stadsstranden.

Naast dat er in de stad genoeg te beleven is, kun je per huurauto de rest van het eiland ontdekken. Vanuit het zuidelijke Praia rijd je in ca. 1,5 uur naar het meest noordelijke punt van Santiago. Onderweg geniet je van de mooie omgeving!

Santiago, Hotel VipPraiaEen fijn hotel om in te verblijven, is Hotel VipPraia. Met enkele minuten zit je op het strand van Praia. Je kunt ook tot rust komen aan het zwembad. O.a. een restaurant, fitnesscentrum en gratis WiFi staan daarnaast tot je beschikking!

Cultuur snuiven in Cidade Velha

Ten westen van Praia ligt een ander cultureel pareltje, Cidade Velha. Dit stadje is ruim 500 jaar oud en wordt gezien als de historische kern van het eiland. Het staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

In Cidade Velha zijn tal van ruïnes en oude gebouwen te bewonderen. Geschiedenisliefhebbers kunnen er dan ook hun hart ophalen! Bezoek zeker het 16e eeuwse Fort Real de São Felipe, het mooie Pollory Square en de 15e eeuwse kerk Nossa Senhora do Rosário. Genoeg opties dus voor een cultureel dagje tijdens jouw vakantie op Santiago!

Relaxen aan een idyllisch strand

Santiago grootste Kaapverdische eiland, strandOok strandfanaten kunnen hun hart ophalen in Santiago. Het eiland beschikt over een aantal mooie stranden, waar het door de aangename temperaturen het hele jaar door prima vertoeven is.

Het strand van het vissersdorpje Tarrafal, in het noorden van het eiland, wordt door velen gezien als het mooiste strand van Santiago. Op het zand staan wuivende palmbomen en de bergen die het strand omringen maken jouw tropische vakantiegevoel compleet.

Het is een idyllische én gezellige plek om te genieten van een dagje zon. Locals gebruiken het strand als ontmoetingsplek om samen de dag door te spreken. En daarnaast vangen vissers er hun dagvangst. Gekleurde vissersbootjes horen daarom ook bij het fraaie plaatje!

Genieten van de mooie natuur

Santiago grootste Kaapverdische eiland, natuurHeb je de smaak te pakken en wil je nog meer natuurrijke pareltjes ontdekken? Dat komt goed uit, want Santiago beschikt over een bijzondere natuur. In tegenstelling tot de meeste Kaapverdische eilanden vind je op Santiago hoge bergen én veel groen.

Tijdens een wandeling kun je al dit moois bewonderen! Ga bijvoorbeeld naar de Pico da Antónia, die met een hoogte van 1.394 meter de hoogste berg van het eiland is. Klim naar de top en geniet van een prachtig uitzicht! Nog niet uitgewandeld? Strik dan je veters goed vast en maak loop door het nationale park Serra da Malagueta. Tijdens het lopen door dit dichtbegroeide berggebied geniet je van fraaie flora en fauna. Een absolute aanrader voor sportfanaten!

Zie jij een vakantie naar Santiago wel zitten? Wij wensen je alvast een zonnige tijd!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *