Actieve vakantie Gran Canaria

Go, go, go! Een actieve vakantie op Gran Canaria

Ben jij minder van het luieren en ga je juist voor een actieve vakantie? Gran Canaria is daar uitermate geschikt voor. Het Canarische eiland heeft veel in zijn mars voor sportieve vakantiegangers. Wat je allemaal kunt doen? Lees verder!

Ontdek het mooiste op of onder water

Actieve vakantie Gran CanariaGran Canaria wordt veel bezocht door strandliefhebbers. Je kunt uiteraard heerlijk achterover liggen en genieten van de zon, maar je kunt ook gaan voor een wat sportievere optie. Zeilen, surfen en duiken bijvoorbeeld!

  • Waar je moet zijn voor de echte surfbeleving? De golf van El Confital aan de kust van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Hier gaan ervaren surfers heen om uitdagende golven te pakken. Dit stukje kust wordt ook ingezet voor verschillende surfwedstrijden, dus dat belooft heel wat!
  • Door de wind op Gran Canaria kan zeilen ook uitstekend. Je kunt een zeilboot huren in de haven van Las Palmas de Gran Canaria. Je heb ook de optie om een tocht met een catamaran te boeken!
  • De zee van Gran Canaria huist zoveel moois, dat mag niet aan je voorbijgaan. Ga je op een duikavontuur, dan kun je grotten en scheepswrakken aanschouwen en prachtige tropische vissen zien.

Trek wandelschoenen aan

Een mooie wandeltocht op Gran Canaria beperkt zich niet tot één optie. Prachtige uitzichten en romantische wandelroutes wachten op je. We geven je een paar voorbeelden:

  • Trek je wandelschoenen aan en klim omhoog tot de Roque Nublo, een 67 meter hoge monoliet. Je kunt het jezelf makkelijk maken door met de auto naar de parkeerplaats te rijden en vanaf daar in ca. een half uur naar de top te wandelen. Vanaf de Roque Nublo heb je een panorama-uitzicht over het eiland. Zeker bij helder weer kun je prachtig ver kijken.
  • Je waant je ineens in een woestijn. Althans, zo lijkt het. De duinen van Maspalomas zijn een fantastisch fenomeen en zijn dan ook een must voor wie de kuitspieren aan wil wakkeren. De Dunas de Maspalomas zijn vermoedelijk ontstaan door een tsunami die in de 18e eeuw het eiland teisterde.
  • Je hoeft niet per se de stad uit om een wandeling te maken. Sterker nog, struinen door de binnenstad van een mooie badplaats is aan te raden. Zo bijvoorbeeld het centrum en de haven van Puerto de Mogán met de knus ogende witte huisjes. Door de vele kanaaltjes en bruggetjes wordt het veel vergeleken met Venetië.

Verken de natuur op Gran Canaria

Actieve vakantie Gran Canaria: natuurWaar je ook voor kiest op Gran Canaria, de omgeving blijft verbazen. De hoge golven aan de kust en de diepe valleien in het binnenland geven weer dat de natuur overweldigend mooi is.

Zoals veel eilanden is Gran Canaria ontstaan door vulkanen die aan de oppervlakte kwamen en met grof geweld steen, as en lava uitspuwden. Juist lava maakt de grond rondom de vulkanen erg vruchtbaar. Dat betekent dat bomen en planten hier rijkelijk groeien. Er zijn dan ook honderden verschillende boomsoorten op Gran Canaria te vinden.

Waar bomen zijn, zijn dieren. De fauna van Gran Canaria is erg mooi. Dieren zoals hagedissen en kanaries zijn rijkelijk aanwezig. Grote kans dus dat je deze spot! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de dolfijnen, zwaardvissen en schildpadden in de zee.

Rust uit na een actieve dag

Actieve vakantie Gran Canaria: hotelsDat is ook wel even lekker: na een dag vol avontuur even de benen omhoog. Maar waar? In één van deze hotels bijvoorbeeld!

  • Om de duinen van Maspalomas eenvoudig te bereiken, kun je ervoor kiezen in Mirador Maspalomas by Dunas te verblijven. Je komt bij in de whirlpool of aan één van de twee bars. Extra fijn is dat je o.b.v. all inclusive kunt verblijven!
  • Overnachten in de hoofdstad? Dat kan bijvoorbeeld in Hotel Concorde. Je zwemt rond in het zwembad op het dakterras vanwaar je een uitzicht van jewelste hebt! Daarnaast kun je jezelf in de watten leggen door gebruik te maken van de roomservice.
  • Het zwembad van Radisson Blu Resort & Spa Mogan ziet er zeer uitnodigend uit na een lange dag actief bezig zijn. Ook het wellnesscentrum stoomt je weer klaar voor een nieuwe dag!

Heb je de reiskriebels te pakken? Wat zou jij willen doen op het prachtige Gran Canaria?

Fotografie: Criber | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *