Wat te doen Gran Canaria

Wat te doen op Gran Canaria? De ultieme checklist

Gran Canaria is één van de populairste Spaanse eilanden onder Nederlandse vakantiegangers. Dit dankt het niet alleen aan de vele stranden, maar ook aan de veelzijdigheid. Want wat is er veel te doen op Gran Canaria! Kijk je mee?

Gran Canaria in het kort

Gran Canaria is een van onze populairste zonbestemmingen. Waar het deze populariteit aan dankt? All year round zon. Want het Canarische eiland ligt nabij de evenaar, waardoor het er ook goed vertoeven is in de winter. En je hoeft er geen ellenlange vliegreis voor af te leggen; in ca. 4,5 uur sta je op Spaanse bodem.

Extra pluspunt; het eiland herbergt prachtige stranden. Wie meer wil doen, kan rekenen op een flinke veelzijdigheid. Check maar eens wat er te doen is op Gran Canaria. Genoeg!

Nu al meteen jouw vakantie naar Gran Canaria boeken?Bekijk ons aanbod

Slenter door de duinen van Maspalomas

In Spanje op vakantie en toch een stukje Afrika ervaren? Ga naar de duinen van Maspalomas en waan je letterlijk in de Sahara. De drukte van de badplaats lijkt – hoe dichtbij deze ook is – even heel ver weg!

De zandduinen – die soms wel tot meer dan 10 meter hoog worden – strekken zich uit over een lengte van 6 km en een breedte van 1 tot 2 meter. Ze wisselen door de altijd aanwezige wind continu van vorm. Sterker nog; per jaar verplaatsen ze zich meer dan een meter naar het westen hierdoor.

Je bezoekt dit gebied bij voorkeur tijdens golden hour, het uur voor zonsondergang. Dan is het wat ons betreft op haar mooist. En bijkomend voordeel; het is er ook niet meer ziedend heet.

Doen op Gran Canaria: Riu Palace MaspalomasVerblijven met uitzicht over de duinen? Dan is Riu Palace Maspalomas the place to be. Met dank aan de ligging direct aan het bijzondere duingebied kun je elke avond voor het diner een mooi rondje doen.

Wat te doen op Gran Canaria: Dunas de Maspalomas

Bezoek het Venetië van de Canarische Eilanden

Wil je de vele kanten van Gran Canaria ontdekken? Breng dan in elk geval een bezoek aan Puerto de Mógan, beter bekend als het Venetië van de Canarische Eilanden. Die bijnaam dankt het populaire plaatsje aan de smalle grachtjes.

Toch zijn het niet alleen de grachtjes die mijn hart stalen toen ik hier was; de charme zat hem voor mij in de witte vissershuisjes met kleurrijke details en dito bloemen met op de achtergrond de immense berg die zorgt voor een geweldig contrast.

In de zomer is de jachthaven het centrale middelpunt van het dorp. Dit is de plek waar de vers gevangen vis binnen wordt gebracht én geserveerd wordt op jouw bord voor een fijne lunch!

Hotel Livvo Puerto de MoganPuerto de Mógan aandoen tijdens een dagtripje of er toch liever verblijven? Kies in het laatste geval voor Hotel Livvo Puerto de Mogan. Dit fijne hotel ligt direct aan de haven en je hebt er de keuze uit kamers en appartementen.

Wat te doen op Gran Canaria: Puerto de Mogan

Stap op een boot voor het ultieme vakantiegevoel

Een eilandvakantie zonder boottocht? Voor ons een no go! Niets fijner dan de wind in je haren, de zon op je bol en een verkoelende duik in de oceaan.

Ik mocht vorig jaar een aantal dagen vertoeven op Gran Canaria en maakte een boottocht op de Afrikat. ’s Ochtends vertrokken we uit de haven van Puerto Rico. Na ruim een uur varen – met zicht op de prachtige stranden in het zuiden – kwamen we aan in een kleine baai. Hier was niet alleen tijd om een duik in zee te nemen, maar ook om te watersporten.

Want tegen een kleine toeslag heb je de mogelijkheid om o.a. een rondje te maken in een speedboat, te parasailen of jetskiën. Ook leuk (maar heftiger dan je denkt); een rondje op de bekende donut. Durf jij het aan?

Wat te doen op Gran Canaria: boottocht

Chill op het Amadores strand

Aan stranden geen gebrek op Gran Canaria! Van het mooie stadsstrand in de hoofdstad Las Palmas tot het onder locals geliefde vulkaanstrand Tufia. Toch is een ander strand onze favoriet; Playa de Amadores.

Waarom dit strand? In elk geval niet omdat het op een natuurlijke manier is ontstaan; het is namelijk een kunstmatig aangelegd strand. Dat maakt hem echter niet minder mooi. Het ligt in een kleine baai die beschermd tegen de wind, wordt omgeven door rotsen en kenmerkt zich door wit zand en helder zeewater.

Extra pluspunt is dat dit een fijn strand is voor gezinnen. Het strand heeft sinds 2004 een Blauwe Vlag. Dit betekent dat het een veilig en schoon strand is.

Nog meer mooie stranden op Gran Canaria

Doen op Gran Canaria, Riu VistaMarOnbezorgd genieten van een vakantie op Gran Canaria? Bekijk eens de opties bij Riu VistaMar. Je kunt er rekenen op een flinke dosis luxe en faciliteiten voor jong en oud. Ook all inclusive verblijven is mogelijk.

Wat te doen op Gran Canaria: Playa de Amadores

Overnacht in Riu Gran Canaria

Met meer dan 200 hotels en appartementencomplexen in ons aanbod is er voor ieder wat wils te vinden op Gran Canaria. Kan je niet zo goed kiezen? Dan tippen we Riu Gran Canaria in Maspalomas.

Waarom dit hotel? Omdat je wel verliefd moet worden op het infinity zwembad met uitzicht over zee. En dat is niet het enige zwembad dat tot jouw beschikking staat. Omdat je via de boulevard zo naar het strand loopt. Omdat de kinderbaden voor de jongste vakantiegangers het einde zijn met een heuse draak en een vliegtuig.

Omdat je jouw buikje rond kan eten met dank aan de all inclusive formule en maar liefst vier restaurants. Omdat je de aangegeten calorieën er eenvoudig weer aftraint met sportfaciliteiten als aerobics, beachvolleybal en fitness.

Heb je nog meer redenen nodig om hier te verblijven of hebben we je al overtuigd?

Wat te doen op Gran Canaria: hotel

Snuif cultuur in Las Palmas

Wie aan Gran Canaria denkt, denkt aan prachtige stranden, altijd zon en de levendigheid van Playa del Inglés. Maar had je ook cultuur verwacht? Vast niet, maar het is er wel zeker. In het bijzonder als je de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria bezoekt.

Ons favoriete deel van de stad is Vegueta, het oude centrum. Hier neem je een enorme duik in het verleden van de Canarische stad. Leer meer over Columbus, geniet van een prachtig uitzicht vanaf de kathedraal en proef goddelijke tapas op een van de terrasjes.

Naast cultuur vind je er een van de gezelligste stranden van het eiland, het 3 km lange Las Canteras. Het beschikt over een Blauwe Vlag, schattige strandhuisjes met toiletten en douches en een aangrenzende boulevard waar altijd een ijsje te verkrijgen is.

Wat te doen op Gran Canaria: Bull Hotel Reina Isabel & SpaBull Hotel Reina Isabel & Spa combineert het beste van twee werelden; een ligging aan het prachtige strand én levendigheid doordat er tal van restaurants in de omgeving te vinden zijn. Even chillen in alle rust? Check het dakterras met zwembad.

Wat te doen op Gran Canaria: La Vegueta

Ontdek de bergdorpjes Teror en Galdár

Gran Canaria herbergt flink wat (berg)dorpjes. Deze allemaal uitlichten zou voor een encyclopedie aan informatie zorgen. Tijd om er slechts twee te selecteren; Galdár en Teror.

Het hart van Gáldar – dat je in het noorden van het eiland te midden van kale vulkaanheuvels vindt – is Plaza de Santiago. Bij de tapasbars die je hier vindt moet je zeker eten. En misschien dan een keer niet op het terras maar binnen. Want daar hangen de Iberische hammen aan het plafond. Uitgegeten? Neem een kijkje bij de oudste drakenboom van het eiland, de fraaie kerk aan het plein en de muurschilderingen in Cueva Pintada.

Teror, dat op een kleine afstand van Gáldar ligt, dankt haar populariteit aan een legende. Maria zou hier op 8 september 1481 verschenen zijn op een tak van een pijnboom. De pijnboom is er allang niet meer, maar er zijn wel andere bezienswaardigheden. Bezoek o.a. de basiliek aan Plaza Nuestro Señora del Pino, waar een eeuwenoud beeld van Maria bewaard wordt. Of maak een wandeling door Calle Real de la Plaza, een straat die gekenmerkt wordt door kleurrijke woningen met houten balkons.

Wat te doen Gran Canaria: Teror

Wat je nog meer kunt doen op Gran Canaria

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen op Gran Canaria? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Cocktailfans zijn aan het goede adres bij Tipsy Hammock. Je hebt er alleen al de keuze uit ca. 20 (!) mojito-varianten. Ook nog eens betaalbaar! Je vindt de bar aan de boulevard van Playa del Inglés.
  • Een Spaanse vakantie is niet compleet zonder een avondje tapas. Daarvoor tippen we graag Taberna El Picoteo, eveneens in Playa del Inglés gevestigd. Budgetvriendelijk is het zonder meer, ook als je een avond flink wilt wijnen.
  • Welk strand jouw hart zal stelen? Tufia! Dit vulkaanstrand aan de oostkust is geliefd onder locals én een plaatje om te zien. De witte huisjes steken fel af tegen het zwarte zand.
  • Dobberen in een natuurlijk zwembad? Los Charcones, in het noorden van het eiland, is een van de mooiste natuurlijke zwembaden van het eiland. Genieten!

Wat (bonustip!) nog meer te doen op Gran Canaria; huur een auto voor een flinke dosis vrijheid. Dan kan je veel van deze dingen op Gran Canaria op je eigen tempo doen!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *