Mooiste stranden Aruba

Relax! De mooiste stranden op Aruba

We kunnen tientallen redenen verzinnen om naar het Caribisch gebied af te reizen, maar de mooie stranden op Aruba zijn toch een van de belangrijkste redenen. Het eiland draagt de bijnaam One Happy Island en deze stranden maken je ook stuk voor stuk very happy!

De stranden van Aruba staan bekend als een van de mooiste van het Caribische gebied. Zuiver wit zand is bijna overal een vast gegeven en dan worden de stranden ook nog eens omgeven door helderblauw water. Tel daarbij op het fijne klimaat (Aruba leent zich o.a. goed om vitamine D op te doen tijdens onze koude wintermaanden) en het plaatje is compleet.

Extra fijn: bij een groot deel van de door ons geselecteerde mooiste stranden op Aruba vind je prachtige resorts om uit te kiezen. Vanuit de tuinen van deze pareltjes van hotels sta je zo met je voeten in het zachte zand. En je wordt wakker met het geluid van de zee. Strandvakantie to the max!

Palm Beach, het bekendste strand van Aruba

Mooiste stranden Aruba: Palm BeachMet een lengte van ruim 3 km is Palm Beach niet alleen een van de langste stranden op Aruba, het is ook nog eens het meest bekende en levendige strand. Dit laatste komt o.a. door de aanwezigheid van hotels, casino’s, beachbars en watersportmogelijkheden.

Wat je aan dit strand allemaal kunt doen? Uiteraard chillen in de schaduw van de vele palmbomen. Maar ook…

  • Snorkelen met dank aan het rustige water
  • Met je blote voeten in het zand dineren
  • Genieten van één van de mooiste zonsondergangen van Aruba
Riu Palace ArubaMeerdere restaurants, een prachtig zwembad én een directe ligging aan Palm Beach. Klinkt dat je als muziek in de oren? Verblijf dan in Riu Palace Aruba. dit sfeervolle vijfsterren resort kun je optimaal genieten van de Arubaanse zon.

Eagle Beach, het thuis van de dividivi bomen

Mooiste stranden Aruba: Eagle BeachSla een reisgids van Aruba open en je kunt er niet omheen; een prachtig wit zandstrand met in het midden de bekende dividivi bomen. Dat is dus het paradijselijke Eagle Beach, dat je aan de westkust van Aruba vindt.

Relaxen op een ligbedje is hier extra fijn door het geluid van de kabbelende zee en de wuivende palmbomen. En met een vers sapje of een verrassende cocktail in je hand is het vakantiegevoel helemaal compleet. Voor een wat actievere dag zijn er mogelijkheden voor o.a. duiken, snorkelen, zeilen en parasailen.

Liever een wat actiever stranddagje? Aan dit geweldige strand op Aruba zijn mogelijkheden voor snorkel- en duiktrips, waarbij je misschien wel een zeeschildpad spot. Andere opties zijn o.a. parasailen en zeilen.

Eagle Beach dankt haar bekendheid o.a. aan het feit dat het door TripAdvisor in 2017 werd uitgeroepen tot derde mooiste strand ter wereld. Dat mag dan al een paar jaar geleden zijn, het strand is er niet minder mooi op geworden.

Druif Beach, het verlengde van Eagle Beach

Mooiste stranden Aruba: Druif BeachPraktisch in het verlengde van Eagle Beach vind je Druif Beach. Oók dit strand beschikt over hagelwit zand en kristalhelder water. Waarin het zich dan onderscheidt? Met name het feit dat er geen enorm hoge hotels rondom het strand zijn gebouwd; alles is hier laagbouw. Dat geeft het strand een kleinschaliger karakter.

Dagenlang strandplezier beleef je hier dankzij de aanwezigheid van ligbedjes en parasols, de mogelijkheid om diverse watersporten te beoefenen (zowel gemotoriseerd als niet-gemotoriseerd) en de pelikanen op palen die voor een uniek schouwspel zorgen.

Extra pluspunt; het water is er voor Caribische begrippen kalm en dat zorgt ervoor dat dit een fijne plek is voor gezinnen met jonge kinderen.

Tamarijn Aruba All InclusiveTamarijn Aruba All Inclusive heeft haar sterren weten te bemachtigen door de vele faciliteiten, waaronder een zwembad, handjevol restaurants en diverse bars. En Druif Beach? Meteen voor de deur!

Manchebo Beach, het breedste strand van Aruba

Mooiste stranden Aruba: Manchebo BeachManchebo Beach mag dan niet zo lang zijn als Palm Beach, het is wel het breedste strand van Aruba. En het is ook nog eens oogverblindend wit.

Je vindt er minder faciliteiten dan op bijv. Eagle Beach en Palm Beach en dat maakt dat het doorgaans ook nog eens een rustiger is dan op de bovengenoemde stranden. Zonnen is hier prioriteit nummer 1, maar je kunt ook gaan voor een potje beachvolleybal of jouw snorkelbril opzetten.

Extra pluspunt: Manchebo Beach verbindt de stranden Eagle Beach en Druif Beach met elkaar. Hierdoor loop je zo naar de twee andere stranden voor wat meer faciliteiten en levendigheid.

Bucuti & Tara Beach Resort, ArubaBucuti & Tara Beach Resort is dé plek voor honeymooners en koppels die op zoek zijn naar romantiek en ontspanning. Het luxe strandhotel hanteert namelijk een adults only formule en ligt direct aan Manchebo Beach. Dat wordt genieten!

De mooiste stranden op Aruba volgens locals

Mooiste stranden ArubaVraag een Arubaan wat volgens hem of haar de mooiste stranden van Aruba zijn en Mangel Halto komt ongetwijfeld in het lijstje voor. Het enigszins afgelegen en verborgen pareltje is bereikbaar via een bruggetje door de mangrove, wanneer je eindigt bij een strand waar je in alle rust kunt zonnen.

Een ander niet zo bekend strand onder toeristen, maar des te meer onder de lokale bevolking, is Arashi Beach. Het is één van de laatste stranden die je tegenkomt wanneer je richting het noordelijk gelegen California Lighthouse rijdt. Net als bij Mangel Halto komen locals hier graag om te zonnen of picknicken.

Nog meer mooie stranden op Aruba

  • In het uiterste zuiden van Aruba vind je Baby Beach. Dit witte zandstrand ligt in een rustige baai, wat het een populaire spot maakt voor gezinnen. Het water loopt langzaam af in zee en echt diep wordt het er pas na héél lang lopen. En dat prachtige turquoise water…? Een plek om verliefd op te worden!
  • De meeste populaire stranden vind je in aan de oostkust van Aruba, simpelweg omdat deze het meest wit zijn en de wateren kalm zijn. Het noorden is een stuk ruiger, maar mag zeker niet vergeten worden. Neem nu Andicuri Beach. Dit paradijs is – met name doordat het wordt omgeven door kliffen van koraalsteen – een pareltje om te zien. En ook nog eens een pareltje dat je maar met weinig andere mensen hoeft te delen!
  • Watersportliefhebbers? Lokale kitesurfers vinden Boca Grandi dan het beste strand op Aruba. Waarom? Door de sterke stroming zijn er uitdagende golfen en ook de stabiele passaatwinden dragen bij aan het plezier. Voor zwemmers is dit strand overigens minder geschikt.
  • Hadicurari Beach staat ook wel bekend als Fisherman’s Huts. Deze laatste naam dankt het aan de aanwezigheid van de hutten die de vissers hier ooit bouwden. De vissers vind je er niet meer, surfers des te meer. Want net als bij Boca Grandi zijn hier de omstandigheden om te (kite)surfen ook perfect. Niet voor niets wordt het grootste surfevenement van het Caribisch gebied hier elk jaar gehouden!
Wist je dat Aruba ook over een heus flamingo strand beschikt? Dit strand is eigendom van Renaissance Wind Creek Aruba Resort en met een dagpas kun je hier zonnen tussen de flamingo’s. Een unieke ervaring!

Op welk van deze mooie stranden op Aruba ga jij graag een dagje sunsnacken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *