Vliegen vanaf Charleroi

Dagelijks vertrekken er vanaf Charleroi, een Belgische luchthaven op ca. 50 km van Brussel, vliegtuigen naar Turkije, Spanje, Griekenland en andere zonnige bestemmingen. En door de aanwezigheid van low cost luchtvaartmaatschappijen kan dit vaak ook nog eens heel voordelig. Wil jij vliegen vanaf Charleroi? Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer dan 100 (zon)bestemmingen
Europees en intercontinentaal
Handig bereikbaar dankzij centrale ligging
Superveel faciliteiten

Vliegen vanaf Charleroi

Vliegen vanaf Charleroi betekent een ontspannen begin van je vakantie én daarbij is het vaak ook goedkoper dan wanneer je vertrekt vanaf Schiphol. Charleroi biedt namelijk veel low cost luchtvaartmaatschappijen – zoals bijvoorbeeld Ryanair – aan. Dit maakt vliegen vanaf Charleroi toegankelijk voor elk budget.

De luchthaven van Charleroi – officieel luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA) of Aéroport de Charleroi Bruxelles-Sud in het Frans – is de op één na grootste luchthaven van België. Dit betekent dat je er op veel bestemmingen én op veel faciliteiten kan rekenen. Ook handig; dankzij de centrale ligging van de luchthaven ben je nooit lang onderweg als je wil gaan vliegen vanaf Charleroi. Ideaal!

Naar welke bestemmingen kan je vliegen vanaf Charleroi?

De op één na grootste luchthaven van België biedt vooral zonbestemmingen aan. Wil je voordelig naar bijv. Griekenland, Turkije, Spanje, Italië, Kroatië, Cyprus, Portugal of Noord-Afrika? Dan is er een grote kans dat je kan vliegen vanaf Charleroi. Daarnaast biedt de luchthaven ook vluchten naar minder typische Oost-Europese bestemmingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stedentrip naar Boedapest, Krakau of Praag?

Heb jij al gekozen waar je naartoe wil vliegen vanaf Charleroi?

Hoe kom ik bij Charleroi Airport?

Charleroi is goed te bereiken met de auto. Zeker als je in het zuiden van Nederland woont kan het sneller zijn om naar Charleroi Airport te rijden dan naar bijv. Schiphol. Vanuit Limburg ben je ca. 1,5 uur onderweg en vanuit Brabant of Zeeland ca. 2 uur. Even parkeren – dat kan in de buurt van de luchthaven – en je bent klaar om te vliegen vanaf Charleroi!

Liever met het openbaar vervoer? Dat kan ook vanuit Nederland! Plan vanaf een station bij jou in de buurt de treinreis naar station Brussel-Zuid. Stap daar over op de trein naar Charleroi Centraal en leg het laatste stukje af met de bus. Ga je voor gemak? Vanaf Brussel-Zuid gaan er ook directe shuttlebussen. Dat scheelt weer stress voor het vliegen vanaf Charleroi!

De faciliteiten op Brussel Charleroi

Zoals eerder benoemd kan je als je gaat vliegen vanaf Charleroi gebruik maken van een ruim aanbod aan faciliteiten. Kies in een van de winkeltjes een boek of tijdschrift om onderweg te lezen, scoor je favoriete parfum met korting in de dutyfree shops en smul voor vertrek nog van een lekker Belgisch frietje. Of – nu je toch in Brussel bent – wat dacht je van een Brusselse wafel?!

Moet je nog geld wisselen voor je gaat vliegen? Charleroi Airport heeft een geldautomaat. En ook op een apotheek kan je rekenen wanneer je gaat vliegen vanaf Charleroi. Je hoeft je dus geen seconde te vervelen terwijl je wacht om op vakantie te vertrekken. Sterker nog: als je gaat vliegen vanaf Charleroi dan begint de vakantie al op de luchthaven. Veel plezier!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder