Last minute

Lage prijzen zorgen voor toename vakantiegangers naar Balkan-landen in last minute seizoen

Ondanks vaste populaire vakantiebestemmingen Griekenland, Turkije en Spanje is er een toename te zien van boekingen naar landen als Albanië, Macedonië en Bulgarije. De Balkan-landen zijn een stuk goedkoper in de zomervakantie. Dat blijkt uit boekingen van dé VakantieDiscounter.

De gemiddelde reissom per persoon* is aanzienlijk lager voor de Balkanlanden:

*reissom gebaseerd op een 8-daagse vliegvakantie met twee personen en vertrek nog deze zomervakantie

“De Balkanlanden zijn in opkomst door het aanbod, maar zeker ook vanwege de prijs. Buiten het feit dat de reissom lager ligt, is het leven hier ook goedkoper. Dit leidt ertoe dat steeds meer Nederlanders kiezen voor de Balkan”, aldus een woordvoerder van dé VakantieDiscounter.

Populariteit Spanje, Griekenland & Turkije

De Balkanlanden weten het nog niet te winnen van de bekende top 3 Spanje, Griekenland en Turkije. Deze landen zijn nog altijd het populairst voor een last minute vakantie.

“Uit boekingen van de afgelopen twee weken met vertrek in de zomervakantie 2023 blijft Spanje bovenaan staan, net als vorig jaar. Daarna komen Turkije en Griekenland, die stuivertje wisselen ten opzichte van vorig jaar.” Duurder is het wel om naar deze landen te gaan:­­