Vakantie Balkan

Op vakantie naar de Balkan? Dan heb je de keuze uit tal van bestemmingen uit ons aanbod. Want Kroatië, Bulgarije, Macedonië, Montenegro, Albanië, Servië en Slovenië liggen allemaal (deels) op het Europese schiereiland. Want dat is de Balkan feitelijk. En veelzijdig is het ook, zeker als je kijkt naar de vakanties die wij aanbieden.
Buiten de gebaande paden
Zon, zee & strand in Bulgarije
Kies voor veelzijdig Kroatië
Of maak kennis met een van de andere landen

Haal alles uit een vakantie in de Balkan

Aan de Balkan kleeft niet altijd een even positief imago. Geheel ten onrechte wat ons betreft, want een vakantie op de Balkan heeft veel te bieden. In de eerste plaats is het geschikt voor elk type vakantieganger; of je nu op zoek bent naar strand, cultuur of een flinke dosis natuur. Maar er is meer…

De Balkan is de benaming van het zuidoostelijke schiereiland van Europa. Welke landen precies tot de Balkan horen is niet geheel duidelijk en is mede bepaald op grond van religie, taal, cultuur en geschiedenis. Een vakantie naar de Balkan kun je bij ons boeken naar de landen Albanië, Bulgarije, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië en Slovenië. Keuze genoeg dus!

Een vakantie op de Balkan; welk land kies je?

Een vakantie naar de Balkan is voor sommige vakantiegangers misschien een beetje buiten de gebaande paden. Als je normaal ieder jaar naar Spanje, Turkije of Griekenland gaat zal de regio jou zeker positief verrassen. Heb je moeite met kiezen? Wij helpen je op weg.

Zon-, zee- en strandliefhebbers zijn aan het juiste adres in Bulgarije. Een vakantie naar dit Balkan-land staat garant voor een flinke dosis vitamine D. Aan de Zwarte Zee vind je gezellige badplaatsen als Sunny Beach en Golden Sands en kun je rekenen op temperaturen tussen de 25 en 30 °C in het hoogseizoen. Heerlijk!

Een vakantie naar de Balkan kan ook zonder meer veelzijdig zijn, dat bewijst Kroatië. Hier kun je rekenen op een overvloed aan prachtige natuur (het land herbergt maar liefst acht nationale parken), een rijke geschiedenis (charmante stadjes als Trogir, Split en Dubrovnik zijn must-sees) en idyllische baaitjes om ultiem te relaxen.

Macedonië en Montenegro zijn opkomende vakantiebestemmingen op de Balkan. Ook hier zijn natuurliefhebbers aan het juiste adres. Aan het Meer van Ohrid in Macedonië kun je genieten van het zonnetje en diverse watersporten beoefenen. Montenegro beschikt over een ca. 300 km lange kustlijn en heeft een bergachtig binnenland.

Tot slot kun jij jouw vakantie op de Balkan doorbrengen in Albanië of Slovenië. Deze laatste is geliefd onder natuurliefhebbers en is vanwege het geringe oppervlakte ideaal als je veel wilt zien tijdens een vakantie. In Albanië gaan natuur, cultuur en strand hand in hand. Bovendien zul je hier maar weinig andere Nederlandse vakantiegangers tegenkomen.

Stedentrippen op de Balkan

Een vakantie op de Balkan kun je ook doorbrengen in een stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Servische hoofdstad Belgrado? Hier maak je kennis met het rijke en gewelddadige verleden van de stad. Relaxen kan In de op het eiland Ada Ciganlija in de Sava rivier. Hier vind je een recreatiepark en meerdere kiezelstrandjes.

Naast Belgrado zijn er nog veel meer opties voor stedentripjes. De hoofdstad van Slovenië – Ljubljana – is bijvoorbeeld een aanrader. Strand & stad combineer je ook in een handomdraai in de Kroatische steden Dubrovnik, Zadar en Split. Stuk voor stuk liggen deze steden aan de kust en herbergen ze een historisch centrum met tal van bezienswaardigheden. Dat is weer eens wat anders dan de Spaanse steden.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder