Nieuws

Schiphol in meivakantie nog altijd populairste luchthaven; alternatieven zijn veelal duurder

Ondanks de berichtgeving van media van vorig jaar en ook de afgelopen weken over de drukte op Schiphol zijn er niet minder boekingen voor pakketreizen in de meivakantie vanaf de luchthaven. *

* Blijkt uit boekingen gemaakt bij dé VakantieDiscounter, de grootste online aanbieder van pakketreizen in Nederland

Schiphol is al jaren de meest populaire luchthaven voor zonvakanties en ondanks negatieve berichtgeving het afgelopen jaar is het aandeel van de luchthaven nog altijd even groot.

“Het aanbod vanaf Schiphol is enorm; je kan naar elke bestemming vliegen en vaak nog meerdere keren per week of zelfs per dag. Wil je uitwijken naar bijv. Rotterdam of Eindhoven, dan word je al snel beperkt in je keuze qua bestemmingen óf in je vrijheid qua vertrekdatum. Dat betekent dat veel mensen uiteindelijk toch weer voor een reis vanaf Schiphol gaan”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

De prijs speelt ook een rol. De drukte op Schiphol zorgde vorig jaar voor een grotere vraag vanaf andere luchthavens en een lagere vraag vanaf Schiphol. “Het gevolg was dat vakanties vanaf Rotterdam en Eindhoven en zelfs Duitse luchthavens opeens veel duurder werden. En dat terwijl dit voorheen veelal goedkoper was. Ook dit jaar zien we dit terug in de gemiddelde reissommen.”

Voordelige opties vanaf andere luchthavens voor de meivakantie

Toch kan het wel lonen om de prijzen van de luchthavens te vergelijken. Op onderstaande bestemmingen was Schiphol niet de goedkoopste optie voor de meivakantie:

Bestemming Schiphol Goedkoopste alternatief/alternatieven Besparing
Mallorca € 721 Keulen (€ 641) 11%
Lanzarote € 1.168 Keulen (€ 851)
Eindhoven (€ 918)
17%
11%
Fuerteventura € 1.082 Düsseldorf (€ 879) 19%
Tenerife € 1.149 Düsseldorf (€ 1.018) 11%
Spaanse Costa’s € 683 Brussel (€ 588) 14%
Kos € 905 Düsseldorf (€ 820) 10%
Zakynthos € 998 Brussel (€ 889) 11%
Turkije € 851 Keulen (€ 711)

Eindhoven (€ 793)

16%
17%
Portugal € 896 Brussel (€ 808) 10%
* Gemiddelde reissommen zijn per persoon, gebaseerd op 8-daagse vliegvakanties o.b.v. 2 personen met vertrek in de meivakantie. Prijzen fluctueren per dag.
Fotografie: Nigel Wiggins / Shutterstock.com