PERSBERICHT

Aangepast reisadvies: Spanje profiteert, minder boekingen naar heel Griekenland

Vorige week kregen de Zuid-Egeïsche Eilanden (Griekenland) onverwacht weer een oranje reisadvies. Pakketreisaanbieder dé Vakantiediscounter ziet dit direct terug in de boekingscijfers; het aandeel Griekse boekingen daalt in een week tijd van 38% naar 28%. In het weekend direct na de aankondiging was het aandeel zelfs nog maar 17%.

Waar Griekenland aandeel moet inleveren, wint Spanje terrein. Het aandeel boekingen steeg in een week tijd van 38% naar 42%. In het weekend na de aankondiging van het veranderde reisadvies was dit zelfs 46%. Vooral de Balearen profiteren hiervan.

Meer verschuivingen binnen bestemmingen

Tijdens het Pinksterweekend verviel de quarantaineplicht voor het Portugese vasteland, met als gevolg een stijging van het aandeel boekingen van 3% naar 6%. En ook Italië zit in de lift; nadat Sardinië als enige regio een geel reisadvies kreeg, werden reizen naar het hele land beter geboekt. Het aandeel steeg van 2% naar 4%.

“Zoals verwacht had het oranje reisadvies direct negatief effect op de boekingen voor de betreffende regio. Opvallend was echter dat we voor de Griekse gebieden die niet veranderde qua reisadvies ook een flinke terugval in boekingen zagen. Op kleine schaal en in positieve zin zagen we dit ook in Italië na het versoepelde reisadvies voor Sardinië”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

Week 20 – 17 t/m 23 mei
Week 21 – 24 t/m 30 mei
Week 21 – weekend na aanpassing (28 t/m 30 mei)
1. Spanje (38%) Spanje (42%) Spanje (46%)
2. Griekenland (38%) Griekenland (28%) Griekenland (27%)
3. Turkije (8%) Turkije (9%) Turkije (10%)
4. Portugal (3%) Portugal (5%) Portugal (6%)
5. Italië (2%) Italië (3%) Italië (4%)