Corona

Wat betekent het dringende advies vanuit het kabinet om niet te reizen voor jouw geboekte vakantie?

Tijdens de persconferentie op dinsdag 3 november kondigde de premier aan dat vakanties naar het buitenland tot half januari wordt afgeraden. Maar wat betekent dit precies voor jouw geboekte vakantie? We lichten het hier graag toe.

Laatste update: donderdag 5 november. Er vinden continu gesprekken plaats tussen de ANVR en de overheid. De informatie zoals verstrekt in dit artikel is de situatie zoals deze nu bekend is. Mocht dit nog veranderen, dan zullen we dit artikel uiteraard updaten.

Wat heeft het kabinet besloten?

Het kabinet raadt vakanties naar het buitenland af tot half januari, behalve naar de Caribische delen van Nederland mits deze op geel staan. Op dit moment geldt dat voor de eilanden Curaçao en Bonaire.

Wat betekent dit concreet voor jouw geboekte vakantie?

Het ‘dringende advies’ (wat geen verbod is) zorgt voor verwarring op dit moment. Want het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft zelf reisadviezen af, waarbij voor gebieden met code groen en geel geen negatief reisadvies geldt. Dit is anders wanneer bestemmingen op oranje of rood staan uiteraard.

De ANVR meldt hierover n.a.v. de persconferentie het volgende:

“Ons standpunt is heel helder: als er geen sprake is van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden op de bestemming (en met een geel reisadvies is daarvan geen sprake) én de reisorganisator kan de reis gewoon uitvoeren conform de pakketreisovereenkomst, dan heeft de klant niet het recht om kosteloos te annuleren.”
Bron: ANVR

Hoewel we het begrijpen wanneer mensen het advies van de overheid willen opvolgen, geldt er op dit moment geen optie tot gratis annuleren en het verkrijgen van een voucher indien een bestemming op code geel of groen staat. Wel kan je contact met ons opnemen over de mogelijkheden tot omboeken. Houd er rekening mee dat deze opties beperkt kunnen zijn wanneer jouw reis snel plaatsvindt.

Wil jij met ons in contact komen over een geboekte reis? Bekijk hier onze contactmogelijkheden.