Praktisch

Specifieke MacBook Pro’s niet toegestaan in vliegtuig

Recent is er veel aandacht geweest rondom de 15-inch MacBook Pro Mid (2015-2017). O.b.v. de richtlijnen van de Europese luchtvaartautoriteit EASA laten meerdere luchtvaartmaatschappijen deze niet meer toe in de cabine of de ruimbagage. We vertellen je hier graag meer over!

De nieuwe richtlijnen van de EASA zijn het gevolg van een terugroepactie van Apple. Zij roepen dit specifieke type terug i.v.m. mogelijke oververhitting van de accu. Op de website van Apple kun je checken of jouw laptop ook onder dit type valt.

Is dit het geval? Dan verzoeken we je contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Elke luchtvaartmaatschappij heeft eigen richtlijnen en deze zijn ook nog eens onderhevig aan veranderingen.

Van twee maatschappijen waar wij veel mee samenwerken hebben we apart een status ontvangen.

Voor vluchten met TUI fly geldt dat jouw laptop niet is toegestaan in zowel de hand- als ruimbagage. Wanneer je deze toch meeneemt, is de luchtvaartmaatschappij genoodzaakt het apparaat aan boord te weigeren.

Lees alle actuele informatie van TUI fly

Voor vluchten met Transavia geldt dat jouw laptop niet mee mag in de ruimbagage. Als handbagage is deze wel toegestaan, maar de laptop dient volledig uitgeschakeld te zijn. Ook is het niet toegestaan deze op te laden gedurende de vlucht.

Lees alle actuele informatie van Transavia

Voor de overige maatschappijen verzoeken we je zelf een status bij hen op te vragen. Better safe than sorry! Het laatste dat je wilt, is natuurlijk dat jouw laptop wordt geweigerd aan boord.