Onderzoek

Zonvakantie naar Tunesië is gemiddeld 30% goedkoper dan andere bestemmingen

De kosten voor een zonvakantie naar Tunesië liggen gemiddeld 30% lager dan voor andere bestemmingen. Dat blijkt uit onze recente boekdata. Zo kost een 8-daagse all inclusive vliegreis gemiddeld € 579,32. Voor Tunesië is de Nederlandse toerist gemiddeld 30% goedkoper uit (€ 401,90). Ook in vergelijking met landen als Turkije (€ 499,77), Griekenland (€ 615,37) en Spanje (€ 633,39) blijkt Tunesië de goedkoopste.

Negatief reisadvies opgeheven

Voor Tunesië gold ruim twee jaar lang een negatief reisadvies door de dreiging van terroristische aanslagen. Dit advies is in juli 2017 voor de toeristische bestemmingen opgeheven. Sindsdien worden er weer vakanties aangeboden naar het Noord-Afrikaanse land.

“Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld tijdens mijn verblijf in Tunesië”,  vertelt Laura Vlaanderen, werkzaam bij dé VakantieDiscounter en net terug van een persreis naar het Noord-Afrikaanse land. “Je ziet bij de ingang van resorts nu soms beveiligers staan, maar daarmee wordt in mijn ogen enkel een goed signaal afgegeven aan toeristen. Er zijn ook zeker meer bestemmingen waar dit gebeurt. Daarbij is de bevolking dankbaar om te zien dat het toerisme in het land weer aantrekt en dus ontvangen zij toeristen met open armen.”

Nederlanders kunnen na de opheffing van het negatieve reisadvies al vanaf zo’n € 400,- genieten van een all inclusive zonvakantie in Tunesië. En ook de kosten ter plaatse zijn zeer voordelig.

Top 3 bestemmingen

“Het Noord-Afrikaanse Tunesië heeft toeristen genoeg te bieden”, vertelt Vlaanderen. “In Sousse, de populairste bestemming onder Nederlanders, is niet alleen veel strand te vinden, ook biedt het een goede uitvalsbasis om cultuur te snuiven. Zo zijn de medina en het nabijgelegen amfitheater van El Jem populaire trekpleisters. Op de tweede plaats staat Hammamet, waar ook de combinatie van cultuur en strand te vinden is. Deze bestemming ligt dichterbij de hoofdstad en het populaire Sidi Bou Saïd. Als derde komt Port El Kantaoui, het Marbella van Tunesië. Hier zijn het luxe jachten in een kleine haven, omgeven door witte huisjes, die het uitzicht verrijken.”

Top 3 bestemmingen:

  1. Sousse (42% van het aantal boekingen)
  2. Hammamet (31% van het aantal boekingen)
  3. Port El Kantaoui (15% van het aantal boekingen)