Onderzoek

Explosieve groei passagiers Maastricht Aachen Airport

We zien een zeer opvallende groei in reizen vanaf Maastricht Aachen Airport. Ten opzichte van vorig jaar heeft de organisatie de hoeveelheid passagiers zien verzesvoudigen. Ook de luchthaven van Eindhoven laat een interessante groei zien. Deze groei gaat ten koste van Schiphol, die haar aandeel vluchten heeft zien afnemen.

Maastricht Aachen Airport als strategische zet

De cijfers van dé VakantieDiscounter worden gestaafd door de kwartaalrapportages van het CBS. Deze laten eveneens zien dat regionale luchthavens steeds meer passagiers verwerken. Luchtvaartbedrijven als Corendon zetten zeer specifiek in op regionale luchthavens als Maastricht, nu de rek er op Schiphol uit is en uitbreiding van Lelystad Airport – naar het eruit ziet – nog lang niet gerealiseerd is. Hierdoor heeft zij het aantal bestemmingen vanaf Limburg flink uitgebreid; een strategische zet.

Dit ziet ook Thijs Keukenmeester, marketingmanager van dé VakantieDiscounter, terug: “Rotterdam en Eindhoven zaten afgelopen jaar ook al in de lift, maar Maastricht maakt dit jaar echt een inhaalslag door de uitbreiding van het aanbod vakantievluchten. Qua marketing hebben wij niets specifieks ondernomen. Klanten hebben de luchthaven zelf op onze website geselecteerd.”