We merken dat de berichten in de media hierover onder onze vakantiegangers onrust veroorzaak. Deze onrust is echter niet nodig als je binnenkort naar een van de Turkse badplaatsen vertrekt. Het reisadvies mag dan aangescherpt zijn (al sinds 2015 overigens), je kunt nog steeds veilig afreizen naar de Turkse badplaatsen.

Wat is een aangescherpt reisadvies?

Eerder werd al een veiligheidsrisico voor Turkije afgegeven, de dreiging die er nu is, is niet anders.  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het veiligheidsrisico voor Turkije in 2015 gespecialiseerd. Zij hebben dit gedaan n.a.v. berichten van de Turkse politie. Deze geeft aan dat er mogelijke aanslagen op drukke plaatsen waaronder metrostations en bushaltes zullen plaatsvinden. Met name in de grote steden van het land, zoals Istanbul. Dit veiligheidsrisico is nog altijd onveranderd.

Is er een negatief reisadvies?

Bij hoge terreurdreiging kan het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgeven, maar dat is nu niet ter sprake. Er is dan ook geen reden om niet naar de Turkse badplaatsen te gaan en daar geen vakantie te vieren.

Veiligheid van klanten is prioriteit nummer 1. Daarom hebben de touroperators nauw contact met de lokale agentschap en reisleiding ter plaatse. Dit wordt dus ook altijd goed in de gaten gehouden. Mocht er verandering in de situatie komen, dan kan het zijn dat het veiligheidsrisico wordt aangescherpt en er wel een negatief reisadvies komt. Mocht er wel een negatief reisadvies worden afgegeven dan gaan touroperators hier in mee en afhankelijk van de situatie kunt u dan kosteloos omboeken (bij evt duurdere reis moet de meerprijs uiteraard wel betaald worden) of annuleren.

Kan ik ook omboeken zonder negatief reisadvies?

Omdat er op dit moment geen negatief reisadvies is, is het helaas niet mogelijk om de reis zomaar om te boeken. Het enige dat mogelijk is, is het annuleren van een reis. Maar hier zullen altijd kosten aan verbonden zijn. Kosten die, zoals de situatie nu is, helemaal niet nodig zijn. De Turkse badplaatsen kunnen met een gerust hart bezocht worden.

Heb je nog vragen over de situatie in Turkije dan zijn wij natuurlijk altijd telefonisch of per mail bereikbaar. Kijk op de contact-pagina naar de mogelijkheden.