Theme background
De grootste havenstad van Marokko
Combineer oosters en westers tijdens één stedentrip
Prachtige oude gebouwen versus hippe rooftopbars
Strand altijd binnen handbereik

Welkom in Casablanca

Marrakech mag dan de bekendste Marokkaanse stad zijn, Casablanca – of Caz, zoals de inwoners het zelf noemen – is nog altijd de grootste havenstad en het culturele, commerciële en financiële centrum van het land. Het is daarbij enorm veelzijdig en oosters en westers lopen naadloos in elkaar over. Ga je mee op vakantie naar Casablanca?

Even een stukje topografie: Casablanca ligt aan de westkust van Marokko, ca. 250 km hoger dan Marrakech, dat je in het binnenland vindt. Er wonen ruim 3,3 miljoen mensen, bijna drie keer zoveel als in Marrakech.

Met dank aan een lange geschiedenis – de stad heeft Romeinse wortels, een Franse straatplanning en een van oorsprong Romeinse naam – vind je in het oude centrum prachtige gebouwen. En heel veel in het wit. Dan verklaart ook direct waar de naam Casablanca (wit huis) vandaan komt.

Wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Casablanca?

Wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Casablanca?

Wat is een Arabische stad zonder medina? Tijdens een vakantie in Casablanca raden we je aan als eerst naar de Ancienne Medina te gaan. Al verdwalend in de smalle straatjes met de geur van specerijen ben je direct in vakantiesfeer. Lokale cafeetjes nodigen hier uit voor verse muntthee.

Wie nog meer cultuur wil snuiven tijdens een vakantie in Casablanca, kan een bezoek brengen aan het Altaar van Sidi Abderrahman en Bastion Sqala. Vanaf deze laatste heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook de hagelwitte Cathédrale Sacré-Coeur is een aanrader.

Dé bezienswaardigheid van de stad is echter de Hassan II Moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. Van buiten prachtig, maar ook vanbinnen. Als niet-moslim mag je hier ook een kijkje nemen bij de enorme gebedsruimte en bijzondere architectuur.

Wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Casablanca?

De andere kant van Casablanca

Tijdens het cultuur snuiven zal je met name de oosterse kant van de stad ontdekken. Reis je af naar het strand of Boulevard de la Corniche dan zie je een heel ander beeld van Casablanca. Modern is nog niet eens het juiste woord, de stad is haast kosmopolitisch. Op welk toffe dakterras nip jij van een cocktail?

Een dagje relaxen tijdens een vakantie in Casablanca? Rondom de stad liggen diverse stranden waar het goed vertoeven is. En de stranden zijn goed te combineren met een bezoekje aan de haven. Dit is dé plek om te genieten van de Marokkaanse keuken. Want lekker eten & Casablanca gaan ook heel goed samen!

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Casablanca, east meets west in Marokko

Naast Marrakech zijn wij stiekem óók nog verliefd op een andere Marokkaanse stad; Casablanca. En sinds kort bieden we dan ook reizen aan naar deze stad!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder