Theme background
Ga naar het onontdekte noorden van Cyprus
Verblijf in relatief kleinschalige badplaatsen en kom volledig tot rust
Ontdek de rijke cultuur & natuur van het eiland
Bezoek de bijzondere hoofdstad Nicosia

Welkom in Cyprus!

Cyprus is al jarenlang een populaire bestemming onder onze boekers. Veel van hen kiezen voor een badplaats in het zuiden. Maar wist jij dat je ook kunt kiezen voor een vakantie in Noord-Cyprus? Dit deel van het eiland beschikt over paradijselijke stranden, een heerlijk klimaat en er is genoeg te zien voor cultuur- en natuurliefhebbers.

Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse Zee en ca. 70 km ten zuiden van Turkije. Het eiland ligt geografisch gezien in Azië, maar vanwege politieke en culturele redenen wordt het meestal tot Europa gerekend. Met een vakantie in Noord-Cyprus vier je eigenlijk een vakantie in de Turkse Republiek Noord-Cyprus, maar dit deel wordt enkel door de Turken erkend als land. Ondanks dat er een bufferzone is tussen het noorden en zuiden, merk je van de scheiding erg weinig.

Waar verblijven tijdens een vakantie in Noord-Cyprus?

De meeste vakantiegangers kiezen tijdens een vakantie in Noord-Cyprus voor een verblijf in de badplaats Kyrenia. In dit havenstadje krijg je te maken met een authentiek karakter en kun je terecht voor een rustige vakantie. Maar je vindt er ook levendigheid, met name rondom de oude en nieuwe haven. Enkele bezienswaardigheden zijn o.a. het oude kasteel en de grote burcht.

Naast Kyrenia kun je voor een vakantie in Noord-Cyprus o.a. kiezen voor de badplaatsen Karavas, Bellapais en Famagusta. Wat al deze plaatsen in ieder geval gemeen hebben? Je geniet er van zon, zee en strand én je struikelt er niet over de andere toeristen.

Maak leuke uitstapjes tijdens een vakantie in Noord-Cyprus

Waar je de verdeling tussen noord en zuid nog wel goed kunt zien? In de hoofdstad Nicosia. Dit is een van de weinig overgebleven verdeelde steden ter wereld en wil je van de ene naar de andere kant reizen, moet je je paspoort laten zien. Dé trekpleisters van het noordelijke deel zijn o.a. de Grote Herberg, de drie toegangspoorten, het Dervish Pasja huis, de Selimiye Moskee en de tombes van Mevlevi Tekk.

Vind je in de hoofdstad nog niet genoeg cultuur? Dan kun je tijdens een vakantie in Noord-Cyprus zeker je hart ophalen. Bezoek bijv. de oude hoofdstad van het eiland; Salamis. Hier vind je o.a. opgravingen uit de 11e eeuw voor Christus. Ook Soli, met het halve maanvormige theater en de basiliek is een echte must-see.

Maar ook natuurliefhebbers komen tijdens een vakantie op Noord-Cyprus volledig aan hun trekken. Evenwijdig aan de kustlijn ligt namelijk het 160 km lange Vijf Vingers Gebergte, die haar naam dankt aan een piek die eruit ziet als vijf vingers. Daarnaast kun je op Cyprus de Caretta Caretta-schildpad spotten en veel verschillende soorten flora en fauna ontdekken.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

De mooiste hotels op Cyprus; verblijven in stijl!

Op vakantie naar het verrassende eiland Cyprus en nog op zoek naar een fijn hotel? Wij verzamelen de mooiste hotels op Cyprus voor je!

Blog image

Maak kennis met het onbekende Noord-Cyprus

Paphos, Larnaca en Ayia Napa; stuk voor stuk bekende badplaatsen in het zuiden van Cyprus. Maar hoe zit het met het onbekende Noord-Cyprus? Kijk mee!

Weer & klimaat

 • JAN
  15max
  5 uur
  12 dgn
  20
 • FEB
  15max
  6 uur
  10 dgn
  19
 • MRT
  18max
  7 uur
  8 dgn
  18
 • APR
  23max
  9 uur
  4 dgn
  19
 • MEI
  30max
  10 uur
  2 dgn
  23
 • JUN
  35max
  12 uur
  1 dgn
  26
 • JUL
  36max
  12 uur
  -
  0 dgn
  28
 • AUG
  37max
  12 uur
  -
  0 dgn
  30
 • SEP
  32max
  10 uur
  1 dgn
  28
 • OKT
  27max
  8 uur
  3 dgn
  26
 • NOV
  21max
  7 uur
  6 dgn
  24
 • DEC
  16max
  5 uur
  11 dgn
  20
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder