Type vakantieganger

Cultuursnuiver of ontdekkingsreiziger: wat voor type vakantieganger ben jij?

Waar de ene vakantieganger zweert bij een all inclusive vakantie aan het strand, gaat de andere op vakantie om kennis te maken met andere culturen. Waar de ene vakantieganger onvoorbereid op pad gaat, plant de ander het liefst zijn hele vakantie. In welk van deze type vakantiegangers herken jij jezelf?

De vakantieganger die graag weet waar ‘ie aan toe is

Welk type vakantieganger ben jij?Besteed je veel tijd aan het voorbereiden van je vakantie; lees je reviews en pluis je reisboeken uit voor je kiest voor een bestemming of accommodatie? Je bent ongetwijfeld een vakantieganger die houdt van plannen.

Je wilt vooraf weten waar je aan toe bent en maakt waarschijnlijk ook vooraf een dagplanning. En als je een route uitstippelt, is onverwacht links afslaan niet jouw ding. Alles wordt uitgestippeld op de kaart.

Op de bonnefooi boeken is niets voor jou; een complete all inclusive vakantie past beter bij je. Geen zoektocht meer naar losse tickets, een los hotel of zelfs maar adresjes van de beste restaurants. Eindelijk onbezorgd genieten! Wil je ter plaatse nog wat van de omgeving zien, dan zijn er genoeg excursiemogelijkheden.

De ontdekkingsreiziger

Krijg jij de kriebels bij het lezen van bovenstaande omschrijving? Jij bent dan zonder twijfel een ontdekkingsreiziger bij wie het liefst vooraf zo weinig mogelijk bekend is. Aan het strand liggen vind je waarschijnlijk leuk voor een dagje, maar daarna is het tijd voor actie.

Tijdens een stedentrip zal je niet (alleen maar) de geijkte hoogtepunten aan doen, je treedt graag buiten de gebaande paden. Dat geldt ook voor activiteiten. Je gaat het liefst duiken, bungee jumpen of met haaien duiken.

De luxe vakantieganger

Welk type vakantieganger ben jij: luxepaardSelecteer jij bij het zoeken van hotels altijd op minimaal vier sterren met wellnessfaciliteiten? En ga je op zoek naar een bestemming met luxe beachclubs en toprestaurants? Heb je tegelijkertijd een hekel aan te drukke hotels en bestemmingen die je met andere mensen moet delen? Jij bent duidelijk een luxe vakantieganger.

Vlieg naar het Griekse eiland Santorini, geniet van een geweldig uitzicht op de Caldera vanuit één van de vele boutiquehotels en eet de lekkerste verse vis in een chique restaurant aan Ammoudi Bay of in het pittoreske Oia. Een dagje luieren op het strand doe je bij de decadente beachclub Seaside by Notos in het zuiden.

De cultuursnuiver

Op vakantie gaan zonder iets van de cultuur mee te krijgen? Voor de ultieme chiller geen probleem. Maar ben jij een vakantieganger die het liefst alle historische bezienswaardigheden bekijkt en alle musea plat loop, dan ben je duidelijk een cultuursnuiver pur sang.

Hoewel veel zonbestemmingen over een flinke dosis cultuur beschikken (denk aan het Turkse Side), kan je ook tijdens stedentrips enorm veel cultuur opsnuiven. Ook dichtbij huis. Berlijn staat bijvoorbeeld bekend als één van de meest culturele steden van Europa.

De ultieme chiller

Welk type vakantieganger ben jij? Ultieme chillerVakantie hoeft wat jou betreft maar aan drie ingrediënten te voldoen: zon, zee en strand. Je wilt niets liever dan een week (of twee) bijkomen van een hectisch jaar werken op het strand of aan het zwembad. Met een goed boek in je hand, een Netflix-filmpje op je iPad of een cocktail naast je. Of nog beter: dit alles vanuit een hangmat!

Je bent duidelijk een vakantieganger die baat heeft bij een all inclusive vakantie, waar in veel gevallen jouw drankje tot aan je bedje wordt gebracht. ’s Avonds hoef je niet na te denken waar je gaat eten; dit kan ook bij het hotel en is bij de prijs inbegrepen.

Eftalia Marin, AlanyaEftalia Marin in Alanya biedt een uitgebreide all inclusive formule, ligt op steenworp afstand van het strand én beschikt over alle comfort van thuis.

De rustzoeker

Zie jij het echt niet zitten om in een hotel met 500 kamers te verblijven en op vakantie nog steeds allemaal Nederlanders om je heen te horen? Houd je niet van een bruisend nachtleven, maar wel van een overweldigende natuur? Jouw vakantie heeft als belangrijkste ingrediënt rust.

Het Portugese eiland Madeira is een walhalla voor natuurliefhebbers en rustzoekers, evenals La Palma. Dit is een van de kleinere en minder bekende eilanden van de Canarische eilanden. Goed weer gegarandeerd!

De Bourgondiër

Welk type vakantieganger ben jij? BourgondierCulinaire reizen worden steeds meer aangeboden, hotels bieden steeds meer kookworkshops en wijnproeverijen aan. Waarom? Het culinaire aspect is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Geldt dat ook voor jou? Dan ben je een Bourgondiër.

Voor jou geen all inclusive vakantie, waarbij je elke avond aanschuift bij hetzelfde restaurant, met een beperkte culinaire keuze. Jij gaat het liefst zelf op zoek naar goede adresjes.

Niet per definitie de bekende hotspots, maar juist de kleinere tentjes waar ook de locals eten. Zo kun je kennismaken met lokale specialiteiten en wie weet kom je zo wel meer te weten over het land en de cultuur.

Onze favoriete culinaire bestemmingen zijn de Portugese stad Porto (lekkere port!) en het Griekse eiland Kreta met dank aan de vele lokale specialiteiten.

We zijn benieuwd in welk type vakantieganger jij jezelf herkent. Laat je het ons weten?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *